MG jest cichsze, pilot mniejszy i na stojącej wodzie zapewnia większą prędkość niż Terrova - jeśli to komu potrzebne. Są różne kompletacje Terrovy, zdarza się że były sprzedawane bez heading sensora. Pilot Ipilot jest duży i średnio poręczny, do tego ma zasilanie z dedykowanego kabla wyłącznie i największą słabością jest żywotność baterii. Można się poratować telefonem sparowanym z silnikiem po Bluetooth. Natomiast największą zaletą Terrovy w wersji ipilot link jest proste podłączenie do ekranu HB- wpinasz się kablem etehernetowym w ekran ( z przejściówką do Helixa) i to wszystko. Nie trzeba budowac sieci urządzeń( chyba że masz więcej sprzętu hb w ethernecie), nie ma potrzeby użycia kabli typu Gateway - a tak jest w Motorguide. Jeśli masz na pokładzie echo HB- idź w Terrovę ipilot-link, jeśli masz Lowrance- kup motorguide xi i kable gateway. To jest bardzo wygodna sprawa napływania na rybę wypatrzoną na bocznym sonarze, czy po prostu do wskazanego na ekranie punktu .
Mam echo Garmin echomap ultra 122sv kupione dwa miesiące temu pod Panoptixa. Nie zamierzam zmieniać bo jestem mega zadowolony . Napływanie na miejscówkę przy pomocy echosondy mnie więc nie dotyczy, bo musiałbym kupić Garmin Force a to za duży wydatek. Z tego co widzę Maciek na Twoich filmikach na yt masz Terrovę w zestawie z Garmin gpsmap 923 . Słabo się to sprawdza?