st. croix premier
batson crankbait
podany wyzej talon
Odwiedze FC i moze bedzie do wgladu ow talon.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 27 listopad 2013 - 10:25
st. croix premier
batson crankbait
podany wyzej talon
Odwiedze FC i moze bedzie do wgladu ow talon.
Napisano 27 listopad 2013 - 10:26
watpie, z tego co wiem byly 2 w polsce, jeden u friko a drugi pojechal do swistakow
Napisano 27 listopad 2013 - 10:27
watpie, z tego co wiem byly 2 w polsce, jeden u friko a drugi pojechal do swistakow
to scigne Friko
Napisano 27 listopad 2013 - 10:28
myslisz, że Friko da radę odszukać ten kij / blank za swą przepastną szafa
Napisano 27 listopad 2013 - 10:29
pawel z kolei swoja wedke, chyba(?), sprzedal ... ewtl. mozesz wpasc do mnie
Napisano 27 listopad 2013 - 10:29
myslisz, że Friko da radę odszukać ten kij / blank za swą przepastną szafa
Umowie sie z miesiecznym wyprzedzeniem. Dam mu na to czas
Napisano 27 listopad 2013 - 10:45
Użytkownik yglo edytował ten post 27 listopad 2013 - 10:46
Napisano 27 listopad 2013 - 10:45
Czesc Chlopaki
Ten Talon powinien byc w Art rodzie, nawet ostatnio chlopaki z Poznania zrobuli zdjecie z przyginania tego blanku i jest ono na forum... Zasiadlem teraz nad katalogiem i tak w oczy mi wpadl SCIi o symbolu 2C66MHM 20lb dol 0.445 szczyt 6 waga 1.9 oz nie mam watpliwosci ze zapracuje gleboko, 20lb pozwoli skrecic kazdego pike'a ....
Crankbajciak ... kusicielu
Napisano 27 listopad 2013 - 10:46
Napisano 27 listopad 2013 - 10:53
Napisano 27 listopad 2013 - 11:23
No wlasnie. Szczotek kilka przerobilem. W glowie kolacze sie SC V cast 20 lb w dlugosci 6 6. To podobno klasa sama w sobie.
Hej
Mam kijek dokładnie na tym blanku w jednym kawałku . Tyle , że spinn . Łowiłem tylko kilka razy na ciężkie kury , gumy . Klasa jest 1-sza liga bez dwóch zdań. Na mniejszych , małych rybach to typowa szczoto-wykałaczka . Moc olbrzymia . Przypadek miałem taki , że w sandałka ok 40cm rypnęła mamka . Po odjazdach i tym jak pięknie przetestowała kijek stwierdziłem , że o oooooo to jest kijek na takie mamki - czyli na oko 20lb + - Bardzo wyczulona kosa , brania delikatne czuć ( średnio 20m głębokośći) , nie da sie przegapić , absolutnie kijek nie gubi ryb , pomimo , że jak widzę jego akcję na małej rybie to mam wątpliwości czy to ryba czy tylko guma ożyła Polecam jak najbardziej , wagowo takie jerki jak podałeś to za horyzont jak trza poślesz tym kijkiem . Katapulta niesamowita . Od 50gr to ładuje się jakby miała ochotę pierdyknąć za englisz kanal
Jeżeli stc to może być jeszcze scIII . Na pewno będzie miał głębsze ugięcie podczas holu . Mam takiego do 3/4 i 6'6" i też mi sie sprawdził . Oryginalnie w 2-óch kawałkach , a obecnie w 3-ech ehhh
Napisano 27 listopad 2013 - 11:58
Wraca St Croix i jego krociaki... no zobaczymy juz w poniedzialek jakie oferty beda za wielka woda w zakresie blankow tu omawianych
Napisano 27 listopad 2013 - 12:06
Tez niecierpliwie czekam na jakas ciekawa oferte stc v, zwlaszcza tego chwalonego przez @peresade 20lb w siedmiu stopach.
Napisano 27 listopad 2013 - 12:19
Napisano 27 listopad 2013 - 12:19
Mam na tym blanku co chwali @Peresada casta , model z TET. Wiele osób z niedowierzaniem się przyglada jak podaje 1 uncjowym kijem przynęty blisko 80 gramowe , podobno można więcej ale brak mi na razie odwagi. Bardzo czuły i dośc lekki -udało mi się zejść do 120 gram.
Napisano 27 listopad 2013 - 12:20
Mam na tym blanku co chwali @Peresada casta , model z TET. Wiele osób z niedowierzaniem się przyglada jak podaje 1 uncjowym kijem przynęty blisko 80 gramowe , podobno można więcej ale brak mi na razie odwagi. Bardzo czuły i dośc lekki -udało mi się zejść do 120 gram.
Czyli SC V 6 6 20 lb cast ?
Napisano 27 listopad 2013 - 12:21
Pogadajmy przy tej okazji o sensie wysokomodulowych blankow pod jerkowki, gdy lowi sie z lodki, przeplywa po falach, czasem sporych w SE, gdy nie ma w lodkach uchwytow transportowych a lajba telepie jak po kocich lbach.... gdy droga do SE wiedzie pod niebem, a linie lotnicze zadaja masakrycznej kasy za przewoz jednoskladow.... i gdy wedkowannie w SE ma miejsce dwea, trzy razy w roku... (daj Boze)
Od dawna wiesz, ze 1 skladow sie nie wozi w ta i z powrotem. Wiezie sie raz a potem czekaja na Twoja wizyte
Napisano 27 listopad 2013 - 12:23
Mam 7 stopowy jak @Peresada. Porównywałem z 6`6 kolegi gdy łowiliśmy bassy. Ale to były lekkie przynęty i dłuższy lepiej się ładował w dolnym zakresie.
Użytkownik jbk edytował ten post 27 listopad 2013 - 12:23
Napisano 27 listopad 2013 - 12:25
Mam 7 stopowy jak @Peresada. Porównywałem z 6`6 kolegi gdy łowiliśmy bassy. Ale to były lekkie przynęty i dłuższy lepiej się ładował w dolnym zakresie.
Ciekawe czy nizsze serie STC 20 lb tez beda takimi miotaczami jak te SC V ....
Użytkownik Guzu edytował ten post 27 listopad 2013 - 12:25
Napisano 27 listopad 2013 - 12:35
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Szukam długiego blanku pod letnie pstrągi na jigiNapisany przez kmiasko , 01 gru 2024 pstrąg, hot shot, jig, blank |
|
|
||
|
Wędkarz nad wodą →
Wieści znad wody →
Szwecja vs Rugia vs ResztaNapisany przez janekmarczyk , 27 mar 2023 szwecja, szkiery, rugia, spinning i 1 więcej |
|
|
|
Wędkarz nad wodą →
Wieści znad wody →
Szczupaki 2023Napisany przez AdamCh , 09 sty 2023 szczupak |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
MJ Rod BlanksNapisany przez bartosz311287 , 26 paź 2021 blank, mjrodblanks |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych