Porównywanie 2-suwego STORMA do nowego Tohatsu na wtrysku ma tyle sensu co nowego Golfa do Ferrari. Oczywiście, że Ferarii jest lepsze ale czy to znaczy, że ludzie którzy kupili Golfa nie mogą być zadowoleni?
OCZYWIŚCIE, JEST WYBÓR - BYLE BY NIE PORÓWNYWAĆ GOLFA DO FERRARI TYLKO DLATEGO ŻE JEDNO I DRUGIE JEŹDZI.
Jeśli pływałeś na 2-suwach to powinieneś porównywać STORMA do minimum 15 letniej 2-suwowej Yamahy lub 15 letniego 2-suwowego Tohatsu.
Dlaczego 15 letniego? Z 2 powodów: Po pierwsze - 15 lat temu w 2005 roku na mocy przepisów o emisji spalin zakazano sprzedaży gaźnikowych 2-suwów w Uni Europejskiej i na rynku wtórnym takie silniki przeważają, Po drugie 15 letnie markowe 2-suwy mają zbliżoną cenę zakupu do nowego STORMA.
WIESZ ŻE JAK POGŁÓWKUJESZ TO ŚCIĄGNIESZ TAKI NOWY SILNIK 2T MIMO ZAKAZU. ZRESZTĄ, GDYBY KTOŚ SIĘ PRZYJRZAŁ PRZEPISOM TO TAKI STORM TEŻ JEST WPROWADZONY DO OBROTU NIE CAŁKIEM LEGALNIE, JAKBY TAK BYŁO TO INNI PRODUCENCI 2T TYPU TOHATSU BYLIBY NA RYNKU I BYM TAKIM PŁYWAŁ ZA 6-7 TYS. PLN CO PRZY OBECNEJ CENIE STORMA 2T NA POZIOMIE 4,5 TYS. DAWAŁOBY ALTERNATYWĘ .
To, że Ciebie stać na nowe Tohatsu na wtrysku, nie oznacza automatycznie, że stać wszystkich na jb.
Cześć osób staje przed dylematem, nowy STORM z letnią gwarancją od sprawdzonego importera czy 15 letni markowy 2-suw, z niewiadomą historią serwisu i dużym prawdopodobieństwem, że kradziony za granicą
GENERALNIE NIE POWINNO SIĘ ZAGLĄDAĆ DO CZYJEJŚ KIESZENI ALE ODPOWIEM.
CO TO MA ZA ZNACZENIE, CIEBIE RÓWNIEŻ A MASZ STORMY.
JEDEN WYBIERZE GOLFA A DRUGI WEŹMIE AUDI NA RATY Z RÓŻNYCH POWODÓW, WOLNA WOLA.
Ja zdecydowanie wolę nowe, nie kradzione i z gwarancją i jeśli popracuje tylko 5 lat bez awarii to myślę, że nawet więcej niż 15 letnia używka z OLX
KUPIŁEM DWA UŻYWANE SILNIKI, OBA Z PAPIERAMI. ZAWSZE O NIE PYTAM CO WYWOŁUJE CZĘSTO ZDZIWIENIE U SPRZEDAJĄCYCH.