Po tych wszystkich zabiegach myślę, że najmądrzej napisał kiedyś Daniel @Guzu iż najsprawniej jest oczywiście ze względu na efekt, tuningować te kręciołki które są w danym momencie na rynku bo do nich części tuningowych w różnych kolorach i formach można zamawiać nie zastanawiając się czy kolor będzie dopasowany, korzystać również z części metalizowanych itd...
W podobnym tonie wypowiadał się Kamil @bazylos linkując firmy zajmujące się doborem części tuningowych.
Nie żebym był niezadowolony, choć po numerach Pana Tomasza
miałem chwile zwątpienia, co na szczęście uratował Paweł
i moje młynki teraz wyglądają tak jak chciałem ale:
- żeby mieć złote boczki rotora -do 3000-ki musiałem kupić Emblema z 3000 c i potem go sprzedać ze srebrnymi, do 2500 zorganizował mi Pan Tomasz.
- złote dupki,- podobna sytuacja, kupno i sprzedaż turków ZiA
- korby,- dzięki uprzejmości i pomocy Kamila i Daniela zakupiłem, czerwoną korbę do MB 3000 i turka 2000 i czarną korbę do Turka 2500 od MB 2500
- czarna pokręcajka z TDS-ki do 2000-ki od Mefisto
- pokręcajka w 2500 jest od MB 3000 - ten zakup jeszcze mnie czeka....
Piszę o tym tylko dlatego, że ceny w firmach tuningowych są wysokie w stosunku do zakupu standardowego młynka, ale jak się podliczy zabiegi które ja wykonałem a żaden z kolegów, którzy mi pomagali nie zdarł ze mnie ani złotówki to..... 
Patrząc krytycznie na tę całą operację można powiedzieć,- idiotyzm i nie będzie to dalekie od prawdy....
Czas energia i ilość ludzi zaangażowanych w tę idee fix to też wyraźny przerost formy nad treścią...
Efekt - cieszy mnie bardzo
ale tak samo cieszy mnie fakt iż ta operacja dobiegła końca,- dała doświadczenie...
i to jest największa wartość tego zabiegu 
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 13 maj 2016 - 19:39