W takim kontekście ,że w ich mniemaniu po to maja np. 200KM by nich płynąć z maks mocą . Dodatkowo jak masz gorsza łódź to jesteś....Jeszcze kilka lat temu było to 50/50 teraz jest 95/5 ,żebyśmy się zrozumieli 95% ludzi to ludzie dla których jak masz gorszą łódkę to najlepiej Ciebie zatopić. chyba rok temu była afera z jednym z teamów bo urządzili sobie polowanie na gorsze łódki i robili akcje tylu pełna moc i przed Tobą zwrotka o 90stopni fala robiła się taka ,że z cudem się nie wywracałeś. Ja miałem takie akcje dużo wcześniej. Albo akcja typu trollingujesz , oni wyprzedzają i tuż przed Toba wypuszczają kotwicę i na Ciebie naskakują ,że ma być odstęp. A Ty nie wiesz co robić zwalniać, odbijając czy zwijać zestawy. Przed slipami to samo , podpływasz w pewnym momencie jakiś wariat prawie Cię spycha bo on pierwszy bo ma większą. Ot przeniesienie sytuacji z dróg na wodę.
Kolejny aspekt jak wprowadzą spaliny to będzie koniec z trollingiem. Już teraz jest problem czasem i są spiny. Ale jak pojawią się skutery , motorówki to już będą jaja. Nie wiem jaka jest skala nad Rożnowem ale nie ma roku bym nie słyszał o odcięciu żyłek przez motorówki. Inna sprawa bezpieczeństwo -wtedy niestety sam będę musiał kupić poważny sprzęt by jakoś przetrwać.
Moje przesłanie jest takie jakby każdy patrzył na drugiego to świat byłbym piękniejszy.