Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Czorsztyn

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2957 odpowiedzi w tym temacie

#1861 OFFLINE   bociekgc8

bociekgc8

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 149 postów
  • Lokalizacjakraków

Napisano 26 październik 2017 - 21:10

Krakus zabierze głos. Na Czorsztynie od niedawna bo od czerwca. Po 10 latach czesania świętokrzyskich wód zmieniłem otoczenie wlasnie na Podhale. I od samego początku zafascynował mnie ten zbiornik. Zacząłem poznawać i nabierać pokory. To wedlug mnie wymagająca woda. Nieprzewidywalna a zarazem ekscytująca. Przez cały sezon zabrałem tylko 1 sandacza dla kolegi wędkarza który już nie może wędkować. A ryb zlowilem ponad setkę. Nie ryby są dla mnie ważne. Ważne jest to że jesteś mogę zresetować się w pieknych okolicznościach Podhala. Czy coś usiądzie czy nie... Nie ma znaczenia. Ale człowieka szlag trafia jak widzi chłopa na brzegu który id razu wali w łeb krótkiego szczupaka. 

Jeśli sami nie zadbamy o zbiorniki to możemy równie dobrze siedzieć nad kałużą.

Użytkownik bartsiedlce edytował ten post 26 październik 2017 - 21:37

• Voldemort i Krzysiu lubią to

#1862 OFFLINE   bartsiedlce

bartsiedlce

Ekspert

• Moderatorzy
  • 6313 postów
  • LokalizacjaSiedlce
  • Imię:Bartek

Napisano 26 październik 2017 - 21:36

Część Twojego postu muszę usunąć. Sugerowanie użycia przemocy jest niezgodne z prawem. 

#1863 OFFLINE   bociekgc8

bociekgc8

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 149 postów
  • Lokalizacjakraków

Napisano 27 październik 2017 - 07:46

Część Twojego postu muszę usunąć. Sugerowanie użycia przemocy jest niezgodne z prawem. 

Bartku zgoda, opisałem sytuację z przeszłości która miała miejsce. Nie twierdzę ani nie namawiam do tak drastycznych  metod ochrony łowisk. 

• bartsiedlce lubi to

#1864 OFFLINE   Sandre

Sandre

Fishing Team Sandre

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1113 postów
  • LokalizacjaNiepołomice
  • Imię:Darek

Napisano 27 październik 2017 - 11:17

Koledzy moderatorzy, skoro nie chcecie bełkotu i żartów (sarkastycznych bo sarkastycznych) to reagujcie pierwsi nie durne wpisy świerzaków. Zarejestrował się i od razu błysnął mądrym stwierdzeniem, że całe zło pochodzi od Krakowa (nie jestem mieszkańcem, żeby nie było, że bronie swojego). Fakt faktem ten wątek schodzi na złe tory bo... Napiszesz, że biorą to Cie zrugają, że sprowadzisz tłumy. Weźmiesz w udział w zawodach, też nie dobrze bo cała Polska się zjedzie i wyczesze do 0. Napiszesz, że nie biorą ... to rozgorzeje dyskusja o tym które województwo (z rozbiciem na powiaty) bierze ile kilogramów ryb, dołożymy do tego wieczny temat czy pływać na spalinie czy nie i jesteśmy w czarnej d... 

Może popiszmy trochę o metodach zwyczajach ryb, ciekawych sytuacjach ...problemach też bo ich nie unikniemy i trzeba myśleć jak je rozwiązywać ... 

#1865 OFFLINE   Krzysiu

Krzysiu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 674 postów

Napisano 27 październik 2017 - 21:02

Najlepszym rozwiązaniem było by wprowasdzenie zakazu zabierania ryb na zbiorniku i wtedy wiadome było by ze biorą tylko klusole bez względu na zameldowanie :)
  • Voldemort i Robbert89 lubią to

#1866 OFFLINE   krupski

krupski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 147 postów
  • LokalizacjaKraków/Tylicz
  • Imię:Paweł

Napisano 28 październik 2017 - 04:51

Ryby trzeba w umiarkowanym w stopniu zabierać bo jest to pewien rodzaj selekcji . Pamiętam zdjęcie jednego z Nas z pieknym pstrągiem teczowym 50 plus z Przemszy z tak pokutym pyskiem ze ryba wyglądała jak mutant . Teraz treba by zadac pytanie czy przekaże zdrowe geny i czy Jej potomstwo bedzie zdrowe i silne . Wszystko tzreba robić z umiarem . Ja mieszkam w Krakowie i z reguły wupuszczam ryby bo ich poprostu nie jem . Ale Jeżeli mój kolega na łodzi che zabrac sandacza z wyprawy to nie znaczy ze jest mordercą bez wzgledu na to z kąd pochodzi , a plywam z ludzmi z róznych stron naszego pieknego kraju . Na czorsztynie może łowić każdy , bo jest to woda poniekąd kazdego wędkarza , tylko niech to Kazdy robi z Głowa !!!!! . Zawody super niech będą możemy sie spotkać pogadać napić . Akurat na takie imprezy jężdzą ludzie którzy pilnuja wód takich jak czorsztyn . Pozdrawiam kolegów .

• wiesławek i tondromski lubią to

#1867 OFFLINE   francisco scaramanga

francisco scaramanga

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1245 postów

Napisano 28 październik 2017 - 06:48

Ten wątek i inne promujące Czorsztyn tematy, nie pomagają temu zbiornikowi.

#1868 OFFLINE   lexi

lexi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 245 postów
  • LokalizacjaSan a dokładniej San Escobar

Napisano 29 październik 2017 - 12:09

Ryby trzeba w umiarkowanym w stopniu zabierać bo jest to pewien rodzaj selekcji ..............................................

.. w tym wypadku role "selektora" spełnialiby z nawiązką kłosownicy.. :)

..mój kolega  wypuszcza wszystkie ryby złowione w zbiorniku - nie zęby przyświecały mu jakieś szczytne cele, porostu twierdzi ze woli "zabrać" po drodze do domu Pstraga z Dunajca. Jako ze umiejętności mu nie brakuje a i szczęścia ma sporo (pono przyświeca ono lepszym) wiec często bywa tak ze on cos "wydłubie"  gdy inni są na pusto - nie jest specjalnie kochany przez tych którzy zabierają wszystko co złowią.

Ciekawe zjawisko, wszak zostaje dla nich więcej w wodzie a mimo to zawiść aż w nich kipi.. :bighair:

#1869 OFFLINE   czarnekoronki

czarnekoronki

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 03 listopad 2017 - 10:43

Co tam Pany słychać na Czorcie?

#1870 OFFLINE   K-Pon

K-Pon

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 1800 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:P.

Napisano 03 listopad 2017 - 11:10

Co tam Pany słychać na Czorcie?

Czort wie :P

#1871 OFFLINE   szczupak1

szczupak1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 832 postów
  • LokalizacjaDaleko od domu.

Napisano 03 listopad 2017 - 11:47

Jak to co zaduszki.

Wszystko zaduszone w marchwi.

#1872 OFFLINE   fkuzi555

fkuzi555

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 87 postów
  • LokalizacjaAndrychów / Myślenice
  • Imię:Irek

Napisano 03 listopad 2017 - 12:36

Właśnie jutro się wybieram i zastanawiam się w jakie miejsca jechać? Karcze na 7-10m czy głębiej już szukać okonia?

#1873 OFFLINE   Piotr Boruch

Piotr Boruch

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 602 postów
  • LokalizacjaKraków/Nowy Sącz
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Boruch

Napisano 03 listopad 2017 - 12:48

w mojej części jeziora głębiej dużo głębiej tylko czy okoń będzie brać ostatnio tylko sandaczyki stukały w miejscach okoniowych brań nie było

Użytkownik Piotr Boruch edytował ten post 03 listopad 2017 - 12:50

• covent lubi to

#1874 OFFLINE   fkuzi555

fkuzi555

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 87 postów

Napisano 03 listopad 2017 - 13:23

tzn od razu próbować na głębokościach 12-15+? nei ma sensu płycej szukać? kurcze... szkoda

#1875 OFFLINE   Piotr Boruch

Piotr Boruch

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 602 postów
  • LokalizacjaKraków/Nowy Sącz
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Boruch

Napisano 03 listopad 2017 - 13:27

ja bym tak próbował :-)

#1876 OFFLINE   fkuzi555

fkuzi555

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 87 postów

Napisano 03 listopad 2017 - 13:29

dziękować :D

#1877 OFFLINE   sero1975

sero1975

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1511 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Sergiusz

Napisano 03 listopad 2017 - 14:27

Wprawdzie jestem ,,rożnowskim" chłopcem ale Czorsztyn to bliźniaczy zbiornik gdzie w 95% dzieje się dokładnie to samo  dlatego pozwolę sobie napisać że rybka głębiej już stoi ... :D :D :D

#1878 OFFLINE   michalvcf

michalvcf

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 125 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz, Wrocław
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:Kyrc

Napisano 03 listopad 2017 - 14:41

Tiaa głebiej stoi a przyjdzie zmierzch to ładuja z powierzchni...;) Pisze o Rożnowskim.

• szczupak1 lubi to

#1879 OFFLINE   bociekgc8

bociekgc8

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 149 postów
  • Lokalizacjakraków

Napisano 05 listopad 2017 - 10:47

Wczoraj czesanie wody niemal na calym zbiorniku. Od mostu po tamę. Rybę na echu widać i wcale nie zeszła w dół. Przed wyjazdem zainwestowalem ponad stówę w przynęty, od dużych po małe. Efekt to zmarznięte dupsko i strata gąbki do mycia łódki. Pożyczyłem i juz nie odzyskalem. Za tydzień powtórka. Pogoda dopisała choć mgła swoje zrobiła.
  • szczupak1 lubi to

#1880 OFFLINE   Sandre

Sandre

Fishing Team Sandre

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1113 postów
  • LokalizacjaNiepołomice
  • Imię:Darek

Napisano 05 listopad 2017 - 20:00

Początkiem października kto miał patent łowił głęboko zeda za zedem a drugiego dnia nic na płytkim , byli tacy którzy na głębokim ni huhu a na płytkim (3-7m) zrobili po komplecie:) reguły są w szachach i matematyce:) byli też tacy którzy nie mieli brania i stwierdzili że Ch... z takim łowieniem, bo wszystko wyklusowane. Polecam pływać tam gdzie się komu podoba.. Ja np lubię na płytkim i pod zamkami łowię kiedy wyspa jest skuta lodem :) i nie powiem czasem coś zlowie :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych