Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Noże

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1290 odpowiedzi w tym temacie

#1281 OFFLINE   drag

drag

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1654 postów
  • LokalizacjaPolska
  • Imię:Andrzej

Napisano 22 grudzień 2024 - 20:09

Ponieważ lubię dużego brata i świetnie mi służy na ogrodzie i przy różnych innych czynnościach dokupiłem Mini na codzień do kieszeni.Duzy to jednak kawał kosy,mały do kieszeni jeansów w sam raz.
Pozdrawiam nożowcow(z nozownikami nie mylić) -:))
Załączony plik  20241222_195546.jpg   45,2 KB   14 Ilość pobrań
  • Szymon82, Koincydencja i coma lubią to

#1282 OFFLINE   Qh_

Qh_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 968 postów
  • LokalizacjaKobierzyce
  • Imię:Marcin

Napisano 22 grudzień 2024 - 20:21

To duży jest? Akurat taki i do jeansów i do ręki. U mnie się chyba już nikt nie dziwi.

Byś widział jak ludzie oczy robią jak czasem wyciągnę TLite’a 6”  :D …

• duży i drag lubią to

#1283 OFFLINE   drag

drag

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1654 postów
  • LokalizacjaPolska
  • Imię:Andrzej

Napisano 23 grudzień 2024 - 12:24

To duży jest? Akurat taki i do jeansów i do ręki. U mnie się chyba już nikt nie dziwi.

Byś widział jak ludzie oczy robią jak czasem wyciągnę TLite’a 6”  :D …

Duży to pojęcie względne-wiadomo :) ;)

Ja niestety sporo czasu spędzam za biurkiem i było trochę niewygodnie przy siedzeniu.Znaczy mały w sam raz ;)

#1284 OFFLINE   SID

SID

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 836 postów
  • LokalizacjaŚrem https://www.youtube.com/watch?v=Sy7k5ZgA_RU
  • Imię:Roger
  • Nazwisko:Sikora

Napisano 25 grudzień 2024 - 21:03

#1285 OFFLINE   Qh_

Qh_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 968 postów
  • LokalizacjaKobierzyce

Napisano 06 styczeń 2025 - 10:01

Fajny filmik.

Najbardziej mi się podoba określenie, że w nóż w dobrych rękach jest dobry.

Z jednym się nie zgadzam. Nie wyciąga się noża bo się ktoś może wystraszy. Od straszenia to są duchy. Nóż, czy jakąkolwiek broń wyciąga się po to, żeby jej użyć i to jak najszybciej bo wyciągnięciu. U mnie we Wrocku był lata temu przypadek, gościa napadli w przejściu podziemnym (pewnie grożąc nożem) ten wyciągnął pistolet i … i został zastrzelony z tegoż właśnie pistoletu. Bo myślał, ze się ktoś wystraszy?

Kiedyś we Wrocku było niebezpiecznie. Teraz to wraca. Nikt się niczego nie wystraszy. Chłopaki co z tego żyją, albo to lubią, są pokancerowani i nic ich nie wystraszy. Chyba, że będziesz dobry. Bo oni tez kalkulują ryzyko. Najbardziej to mi szkoda dzisiejszych chłopców w rajtuzach …

• Friko, Szymon82 i coma lubią to

#1286 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2267 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano 06 styczeń 2025 - 10:52

W większości przypadków szalona ze wściekłości kobieta trzymająca kuchenny nóż i machająca nim w nieskoordynowany sposób wygrywa z kolesiem, co niby trenował obronę przed nożem.
A najlepsze, co można zrobić to ćwiczyć bieganie.

• Mysha i Qh_ lubią to

#1287 OFFLINE   SID

SID

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 836 postów

Napisano 06 styczeń 2025 - 12:16

Nikt się niczego nie wystraszy. Chłopaki co z tego żyją, albo to lubią, są pokancerowani i nic ich nie wystraszy. Najbardziej to mi szkoda dzisiejszych chłopców w rajtuzach …

W życiu przeszedłem kilka szkoleń i zawsze nam wpajano, że z napastnikiem z bronią palną się nie kozaczy.

Odstępstwo od tej zasady reprezentuje część "niestabilna emocjonalnie".

W kwestii napastnika z nożem, jeżeli nie masz nic do obrony, np. kij, to bierz nogi za pas. 

Chłopcy w "rajtuzach " z odkrytymi, sinymi od mrozu kosteczkami, wywołują u mnie tylko cyniczne politowanie.

• coma i Qh_ lubią to

#1288 OFFLINE   SID

SID

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 836 postów

Napisano 06 styczeń 2025 - 12:22

W większości przypadków szalona ze wściekłości kobieta trzymająca kuchenny nóż i machająca nim w nieskoordynowany sposób wygrywa z kolesiem, co niby trenował obronę przed nożem.

W tym filmie był poruszony ten temat i również mówiono, by nie robić z siebie bohatera.

• Mysha lubi to

#1289 OFFLINE   Qh_

Qh_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 968 postów
  • LokalizacjaKobierzyce

Napisano 06 styczeń 2025 - 14:50

Bo jest nieprzewidywalna.

Długo trenowałem sporty walki. Walczysz z kimś, to wiesz co robi, czego się spodziewać, nawet się robi podpierduchy, licząc na wyuczoną reakcję która odkryje przeciwnika. Na ulicy jest inaczej. Każdy walczy jak go życie nauczyło, jest adrenalina, strach. Nie przewidzisz co wystraszony a już doświadczony życiem chłopak zrobi ... . No i najważniejsze, jak trenujesz i walczysz starasz się nie uszkodzić przeciwnika za mocno. To wchodzi w krew. Zawsze przed stawem, krtanią, okiem czy tętnicą spowolnisz rękę/nogę. A ulicznik nie. Ten ułamek sekundy i zawahania na ulicy decyduje.

W tym filmie był poruszony ten temat i również mówiono, by nie robić z siebie bohatera.

Stara chińska szkoła NO GI ZAPAS, na ulicy jest najlepsza, w imię tego co napisałem powyżej. Co więcej każdy z nas ma oprócz zdrowia jeszcze jedno do stracenia, wolność. Co mi po tym, że wygram, jeśli kogoś okaleczę lub zabiję? Warto?

A zresztą teraz wszędzie kamery, telefony, chłopaki mają przesrane, nawet zwykłej łobuzerki pouprawiać nie ma gdzie  :D życia się nauczyć. Kiedyś nikt nie dzwonił na pały ani nie chodził po sądach. Jak kiedyś mieliśmy dużą akcję na Nowym Dworze i ktoś wezwał ZOMO to nas nasi "wrogowie" osobiście ewakuowali z osiedla, mimo, że do ich przyjazdu trochę strat już było po każdej ze stron.

Nie zapominajcie też o jednym. Świat pełen jest świrów. Pełen prochów i dopalaczy.

Kiedyś we Wrocku dwóch obcych z Różanki przyjechało mnie odebrać ze szkoły  ;). Chodziło o dziewczynę. Zwykła sprawa. Już wtedy długo trenowałem ale miałem (ostatni raz w życiu) na sobie obcisłe dżinsy ... :blink: . Dostałem elegancki ręczny wpierdziel. Taki do wyleczenia. Mało strat oprócz dumy. Kumpel z Różanki to potem tak skwitował: Marcin i dobrze, jak cię znam dałbyś im radę, ale wtedy przyjechaliby w 10ciu z kastetami, nożami, bejsbolami, byłby ciężki szpital albo cmentarz. Warto? Nie warto.

• korol i SID lubią to

#1290 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2267 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:K

Napisano 06 styczeń 2025 - 15:02

Kiedyś jak się tym interesowałem, znalazłem jakiś zagraniczny serwis prezentujący rany od noża. Raczej nikt nie chciałby tak oberwać.
Życie jest jedno, mamy swoje odpowiedzialności, nie ma co głupio ryzykować.
Nigdy nie wiadomo, z kim się ma do czynienia i co nosi z sobą.

Poza tym, nawet jak się wygra to i tak są jakieś straty. Jak nie pobrudzone ubranie, to obolałe łapy i obtarcia na twarzy. 
O ile nie trzeba bronić bliskich, to nie ma sensu.

• SID lubi to

#1291 OFFLINE   Trotka

Trotka

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 36 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 styczeń 2025 - 09:46

Jeżeli ktoś się wybiera na Targi Rękodzieła Wędkarskiego EVOLUTION w dniach 18-19 stycznia to serdecznie zapraszam na moje stoisko. Będzie sporo nowych noży dla wędkarzy i nie tylko. Będzie także trochę nowości, nienożowych ale związanych z Naszym stylem życia. 

Można będzie pogadać, pomacać (noże), zamówić coś wg własnych upodobań, a przede wszystkim spotkać się z wytwórcami  rękodzieła wędkarskiego. 

Stoisko nr 43

TROTKA KNIVES Paweł Żebrowski

PS. Przy wyjściu z targów będzie kontrola czy na pewno wydaliście wszystkie przyniesione pieniądze :D

• Fatso, kostom63 i korol lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych