Tej z linka używałem,o mocy 5lb na Revo LT.Szczerze mówiąc,nie napotkały mnie od pierwszego razu żadne problemy.Naczytałem się o puchnięciu itp.więc z rezerwą podchodziłem-w zasadzie żadnych kłopotów.Bródka jedna z drugą się oczywiście trafiła i miałem wrażenie że faktycznie doprowadzenie szpuli do porządku było łatwiejsze niz przy cieniutkiej plecionce.W planach ogarnięcie szpulki tunningowej do CC BFS,przezbrojenie Tetona 4lb w lekką spiralkę(bo nadal bardzo lubię ten kijek ),na szpulce żyłka i będzie można popróbować z białorybem.Naczytałem się i naoglądałem tych wzdrążek kolegów i się też zachciało .Ogólnie żyłka-bardzo pozytywnie,tyle że na kiju typu Teton czucie brań i w ogóle czucie słabsze ale to normalne.Za to jak się coś przywiesi to już nie spadnie .
http://team-rapa.pl/...r-0-165mm-100m/
Muszę spróbować żyłki.Dziękuję za konkretny link i rekomendację drag
Jednocześnie zapytam o mały lekki multik Daiwy. Mam Presso Silver Creek, chyba już 12 lat, bardzo go lubię i cenię za malutkie rozmiary i wygląd. Jednak szpulka dość ciężka(dzięki za sugestie poszukiwania lżejszej Andan).
Często czytamy o multikach, ale o zwymiarowanie ich, zorientowanie się co do gabarytów nie jest łatwo.Może tylko ja mam ten klopot ? Nie wiem jednak który z multiplikatorów Daiwy jak lezy w dloni ( mój steez jest lzejszy od Presso, ale to presso a nie steez lepiej leży w dłoni...)
Alphas - podobny do Presso z kolei jest od steeza cięższy
A Zillion? - czy rama nowego jest podobna do Morethan?-czy to ramy modyfikowane, ale o gabarytach Tatuli?
Przepraszam za przydługi post, ale oprócz wagi i przełożenia o wielu multikach trudno coś powiedzieć-szczegolnie jak wspomniałem w kontekscie wymiarów zewnetrznych. Te wymiary wpływaja na ergonomię (miałem kiedyś strasznie szerokie Curado kupione na "nosa")
pozdrawiam w niedzielny poranek.
IMG_8530.JPG 157,06 KB
30 Ilość pobrań