Wtedy Artur musiał by wszystkie swoje kije na wklejki przerabiać
#201 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2013 - 10:32
#202 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2013 - 11:21
Wtedy Artur musiał by wszystkie swoje kije na wklejki przerabiać
Das Bosh i jazda po szczytówkach .
#203 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2013 - 11:58
Nie oddam moich sandaczy zaprosiłem już Arka na hamburskiego sandacza myślę że wszystkich nie da rady wyłapać więc jak Józek wyraziłby zainteresowanie rybami to chętnie temat podejmiemy a swoją drogą jeszcze nie spotkałem w Niemczech wędkarza z wklejką . Myślę że jakby zobaczyli wklejkę byłoby to dla nich niezrozumiałe i niesłychane przeżycie .
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 25 kwiecień 2013 - 12:13
#204 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2013 - 12:52
Nie wiedzą co potrafią polskie wklejanki, tak jak piłkarze .
#205 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2013 - 13:56
Mam nadzieję Józek że mówisz o Lewandowskim a nie o naszej narodowej reprezentacji
Co do hamburskich sandaczy to mam taką cichą nadzieję, że się nie zbłaźnię
Łowiłem już u Wojtka- Barsa na ścieżkach rowerowych, to może i w betonowym porcie się uda mal gucken
#206 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2013 - 18:45
Mam nadzieję Józek że mówisz o Lewandowskim a nie o naszej narodowej reprezentacji
Co do hamburskich sandaczy to mam taką cichą nadzieję, że się nie zbłaźnię
Łowiłem już u Wojtka- Barsa na ścieżkach rowerowych, to może i w betonowym porcie się uda mal gucken
Arek polskiej reprezentacji nie oglądambo swoje zdrowie i nerwy sobie cenię .
Oczywiście, że o Lewym mówię .Cristina została przyćmiona .
Artur ładny kijek będzie z tego lamiego .
Użytkownik Jozi edytował ten post 25 kwiecień 2013 - 18:47
#207 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2013 - 17:25
dobre Józek!!!!
aż mi popiół z kipa spadł na klawiaturę
Co do piłki to jest to tylko mały przebłysk, bo na piłce się kompletnie nie znam i nie oglądam jej,- bo jest nudna - dla mnie....
Ale tego dnia wszystkie nagłówki w gazetach pokazywały Lewego i pisały o tym wydarzeniu, a że zaspałem i zjadłem śniadanie w piekarni to poczytałem
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 26 kwiecień 2013 - 17:29
#208 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2013 - 10:15
Mr White... możesz zdradzic jaki na zdjęciach jest kolor blanku ? Ma lekką domieszkę brokatu ?
#209 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2013 - 10:40
Nie wiem teraz o który blank chodzi bo jeżeli o boron z FA to jest to Perl Black ,Lami jest w kolorze brązu ale on nie ma pyłków brokatu.Rzeczywiście jak spojrzeć na borona z FA pod światło to mieni się trochę .Jest jeszcze opcja Black Clair wtedy jeżeli przeszkadza to nie ma brokatu a blank jest czarny .
#210 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2013 - 07:16
Kij ukończony , wstawiam parę fotek ale zachwycony nie jestem bo wyszły kiepsko i nie za bardzo oddają wygląd kija a nie mogę zrobić innych bo baterie siadły. Jak sprawę ogarnę to potem zrobie jeszcze parę fotek
Fore podszlifowałem i lepiej to wygląda ale z efektów jestem raczej zadowolony umiarkowanie
Kij został ubrany w przelotki trzech różnych firm
Stożek: PacBay Titanium/Zirconia TMZG w rozmiarze 20,12,7
Choker: TAC SlimSicTi-S Titanium w rozmiarze 6
Tunel : TAC SlimSicTi-LS 4 Titanium x 6 w rozmiarze 6
Szczyt : Fuji SiC/Titanium TFST 6
Zdecydowałem się na relatywnie "duże" przelotki w tunelu o rozmiarze 6 ze względu na stosowanie mniej lotnych woblerów i aby obniżyć ciężar szczytówki wybór padł na tytany
#211 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2013 - 08:43
Tylko startowa dwudziestka może Ci gasić cały ten efekt...
#212 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2013 - 08:56
Stożek ustawiony pod Stellę 2500 testowany, więc funkcjonuje perfekcyjnie a co miałeś konkretnie na myśli WOBI ?
#213 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2013 - 10:24
To że przy bardzo lekkich przynętach warto potestować rzuty takowymi bo bardzo często dając większą przelotkę niż książkowy stożek nakazuje leci kilka metrów dalej,a w PL to ma znaczenie....
#214 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2013 - 10:59
WOBI moje łowisko nie jest aż tak wymagające aby stosować 1-2 g wobki. W zupełności wystarczają 5 cm wobki "Widła".Testowałem też bardzo lekkie przynęty i odległości były bardzo zadowalające chyba spowodowane to jest dużymi Lkami .Wiem że jesteś kleniowym profesjonalistą i w swoich łowiskach chcesz wydusić co wydusić się da, u mnie nie ma takiego ciśnienia Klenie stoją w zatoczkach blisko brzegu a dla mnie jest to raczej epizod wypełniający lukę podczas okresu ochronnego sandacza. Oczywiście jakby była taka konieczność czy potrzeba to ubrałbym od 25tki
#215 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2013 - 11:22
Jak działa to super,a jaki tam ze mnie profesjonalista....
że całość super wygląda to już chyba nie muszę pisać
#216 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2013 - 11:39
Dzięki WOBI , teraz to Ty zainspirowałeś mnie swoimi kleniowcami wcześniej nie zdradzałem ciśnienia na połów Klenia ale czas od Stycznia do Maja jest praktycznie stracony więc postanowiłem coś z tym zrobić .Fore znowu przeszedł kolejny lifting i teraz w końcu nabrał takiego kształtu o jaki mi chodziło , foty potem
#217 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2013 - 18:04
#218 OFFLINE
Napisano 30 kwiecień 2013 - 10:08
Uwazasz ze tunel z 6ki da Ci wieksza lotnisc niz np z 4ki?
"Czwòrki" w takim kiju sobie nie wyobrażam osobiście...
5.5-6 to jest to moim skromnym zdaniem.
#219 OFFLINE
Napisano 30 kwiecień 2013 - 11:22
Wiadomo że pod woblery tunel wykonany na 6 stkach jest dużo lepszym rozwiązaniem niż na nr 4 ponieważ wobler nie jest ciężarem skupionym i szybkość lotu jest dużo mniejsza niż główki więc powstają dodatkowe tarcia sznura o przelotki i jeżeli prześwit czy też średnica wewnętrzna przelotki jest mniejsza to zasięg rzutu przez dodatkowe tarcie i obijanie się sznura o pierścienie będzie dużo mniejszy. Szustka sporo waży w porównaniu do 4rki więc zdecydowałem się na tanie tytany
Parę fotek
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 30 kwiecień 2013 - 14:41
- Negra lubi to
#220 OFFLINE
Napisano 30 kwiecień 2013 - 17:41
A te tytany to 'tytany' czy tylko kolor 'tytanowy'? Wazyles moze?
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Konsultacje pierwszego projektuNapisany przez mestre16 , 26 lis 2021 |