Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Przyczepy SUSKI - opinie, uwagi, informacje

suski

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
343 odpowiedzi w tym temacie

#61 OFFLINE   selk

selk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 809 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Zbyszek

Napisano 12 kwiecień 2022 - 08:40

Nie spotkałem nigdy malowanych resorów. Nie wiem czy po prostu jest jakaś zasada że resory są nie malowane.

Map przyczepę suskiego od 10 lat i uważam że jest dobra.łozyska może i huczą ale jedzie dalej

Tez mnie to zastanawia. W autach zawsze widzialem zardzwiale piòra . Nigdy sie nie zastanawialem czy powinny byc pomalowane dlatego w mojej przyczepie nie zagladalem pod spòd. Z perspektywy czasu poza ta brakujaca belka ktora jak pisalem dostalem gratis tylko za wspawanie i pomalowanie w domu musialem zaplacic firma Suski wykazala sie elastycznoscia i chęcia do zalatwienia sprawy. Przyczepa tez prowadzi sie po drodze ok i woduje łòdke z niej samodzielnie wiec kolejna przyczepe tez bym kupil w tej firmie tylko uzgodnilbym wszystkie szczegoly dotyczace konstrukcji przed zakupem na kartce. Ale tu kłania sie ze nigdy wczesniej nie posiadalem przyczepy wiec wiedza o kupowaniu była zero

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
  • jasiek-morze lubi to

#62 OFFLINE   Tresor

Tresor

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1427 postów
  • LokalizacjaCzerwieńsk
  • Imię:Łukasz

Napisano 12 kwiecień 2022 - 09:26

Kto z was wyważa koła od przyczepy?
W swoich przyczepach mam zawsze wyważone koła

Ja wyważam. Kiedyś jadąc pusta towarowa wibrowała mi jakoś dziwnie. Zaniosłem koła do znajomego jedno koło wymagało 5gr. Ale drugie już 35gr. Po wyważeniu cisza i spokój.
W loriess nówce wyszło 5 i 10gr.
A te 80km/h można między bajki wsadzić.

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

#63 OFFLINE   Małkociniak

Małkociniak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 167 postów
  • LokalizacjaStargard
  • Imię:Krzysiek

Napisano 12 kwiecień 2022 - 20:35

Osób zgłaszających problemy jest kilka,a to łożyska przegrzewające się,a to rdza,myślę że prędzej czy później sprawa skończy się w sądzie

Sądzę że na to co widzę to bijesz pianę, naprawdę? chcesz resory w ocynku, malowane czy też może z nierdzewki? Ciekaw jestem jak wycenisz swoje roszczenia  w powództwie? I co na to sąd że żalisz się na korozję elementów które są permanentnie  topione w wodzie? Pracuję w firmie w której produkujemy UTB pod zamówienia, klient czeka rok i więcej na realizacje zamówienia za 50-100 k €. Sprzęt który stoi i czeka na transport potrafić mieć ślady rudej tu i tam a jeszcze nie był eksploatowany. 

• mercoss lubi to

#64 OFFLINE   Faja

Faja

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 110 postów

Napisano 13 kwiecień 2022 - 12:11

Od lutego jestem posiadaczem przyczepy podłodziowej od firmy Suski,zakupiłem ja wraz z łodzią tangiri,ale na dziś dzień jestem pewien że to był mój pierwszy i ostatni zakup z tej firmy! przyczepa była dwa razy wodowana,(testy łodzi przed sezonem) co się okazuje? Elementy zawieszenia czli resory piórowe,piasty są pięknie ubarwione ruda,na tyle że łódź od dołu jest cała ubabrna brązowym kolorem,problem zgłoszony do tangiri,bo finalnie od nich ją kupiłem,oni już pchnęli temat krok do przodu wysyłając stosowne pisma,oczywscie w Polsce najlepszym sposobem na załatwianie problemu jest Milczenie/ignorancja,tak traktuje klienta firma uznająca się za poważną,od ostatniego maila minął juz ponad miesiąc,zero kontaktu (było tylko jedno pismo napisane na kolanie które też podsyłam niżej,od firmy dostarczającej części) że wszystko jest ok,bezpieczne i to tylko "zendra"
Osób zgłaszających problemy jest kilka,a to łożyska przegrzewające się,a to rdza,myślę że prędzej czy później sprawa skończy się w sądzie

Sąd sądem ale jak udowodnisz że przyczepy nie trzymałeś w oborze i to mogło być wynikiem szybszej korozji.

#65 OFFLINE   md30

md30

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 174 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:C&R

Napisano 13 kwiecień 2022 - 12:23

Sąd sądem ale jak udowodnisz że przyczepy nie trzymałeś w oborze i to mogło być wynikiem szybszej korozji.

Może niech jeszcze udowodni, że nie zrobił 1mln km tą przyczepką?

• mario70 lubi to

#66 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 984 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Każmierski

Napisano 13 kwiecień 2022 - 13:38

Koledzy  IntruZ9 , trzeba człowieka też zrozumieć bo nikt z Nas nie chciał by takiej rdzy u siebie . Resory resorami ale piasty powinny być ładne przynajmniej u mnie takie ładne są  ;)  

• Radbraw lubi to

#67 OFFLINE   Radbraw

Radbraw

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1151 postów
  • LokalizacjaBug i bużyska

Napisano 13 kwiecień 2022 - 13:40

Bo oborę zajmuje moja przyczepa.
  • Guzu lubi to

#68 OFFLINE   Marcipas

Marcipas

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 211 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Marcin

Napisano 13 kwiecień 2022 - 13:42

Coś musi być na rzeczy. Producent łodzi z Grudziądza jakiś czas temu zrezygnował ze współpracy z ww firmą.

#69 ONLINE   Bolesław

Bolesław

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 563 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 14 kwiecień 2022 - 00:11

Coś musi być na rzeczy. Producent łodzi z Grudziądza jakiś czas temu zrezygnował ze współpracy z ww firmą.

Jakiego teraz producenta proponuje ? P.s. Mam suskiego. Pewne rzeczy bym zmienił. Tragiczna dziobownica. Bez sensu przykręcone kółko pomocnicze. Nie za fajna sztywność konstrukcji. Ale nic związanego z w.w. bólami. Ogólnie niezła przyczepa. Ma plusy. Zamawiam kolejną właśnie gdyż mimo wszystko mi się podoba.. Miło się na nią patrzy i świateł nie trzeba demontować..😉 Sam jak robiłem przyczepę to też był to priorytet, a.o suskim wtedy nie słyszałem nawet.. Aczkolwiek dzikie zachwyty od lat nad tym produktem ze strony forumowiczów traktuję z przymrużeniem oka.. Podobnie jak nad alu łódkami, i paroma innymi rzeczami.. trend taki.

Użytkownik Bolesław edytował ten post 14 kwiecień 2022 - 00:12

• Bobby0404, suhhar i mercoss lubią to

#70 OFFLINE   Marcipas

Marcipas

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 211 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 14 kwiecień 2022 - 08:28

Teraz firmy elit. Opinii nie znalazłem. Zamówiłem z łódką, zobaczymy co będzie.

#71 OFFLINE   Krab

Krab

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 719 postów
  • Lokalizacjanad Drwęcą
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:Bartosiak

Napisano 14 kwiecień 2022 - 20:20

Teraz firmy elit. Opinii nie znalazłem. Zamówiłem z łódką, zobaczymy co będzie.

Prezentuje się super. Nie mam żadnych zastrzeżeń po pierwszych oględzinach czy jeździe. Inni tez nie narzekają, a maja dłużej, więc nie przewiduję problemów. Co dla mnie istotne to kolor - czarny, taki jaki lubię. Cena tez rozsądna patrząc na to co rynek oferuje.

#72 OFFLINE   Robert.B

Robert.B

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 188 postów
  • LokalizacjaGórka
  • Imię:Robert
  • Nazwisko:B

Napisano 14 kwiecień 2022 - 20:35

Tak w ramach ciekawostki , resory nie muszą rdzewieć .

Załączone pliki

#73 OFFLINE   M a r a s

M a r a s

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1176 postów
  • LokalizacjaZS
  • Imię:Marek

Napisano 14 kwiecień 2022 - 21:25

Tak w ramach ciekawostki , resory nie muszą rdzewieć .

Cokolwiek to jest i patrząc na czystą ramę ,piękny lakier i czyściutkie lśniące śruby to mam wrażenie ,że to stoi pod dachem  i czeka na odbiór :)  

• psulek lubi to

#74 ONLINE   Bolesław

Bolesław

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 563 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 14 kwiecień 2022 - 21:49

Te zardzewiałe resory, o co cały ten kurz.. to rzeczywiście "za bardzo".. ale tak ogólnie, to raczej jest czas kiedy mnóstwo informatyków, bankowców itd. świetnie "zna się" na wszystkim.. i wiedzą jak to działa. To wszystko jest w necie.. wystarczy kliknąć i okopać się na pozycji roszczeniowej..😉 Jednocześnie to My sami konsumpcyjnym podejściem do życia nakręcamy czas "gównolitu" w dziedzinie techniki.. aby było ładnie wypromowane i okraszone "nowymi rozwiązaniami".. najlepiej takimi "ali express".. bo tanio a jak ładnie świeci led..😉 Niestety tak to nie działa. Np. Orginalne felgi w 2-letnim bmw x5 kosztującym 350tys w salonie gniją i lakier odpada.. i co ? Nic. Ważne że jest tablet chiński na desce rozdzielczej i prestiż. Sprzedaje się świetnie. Nikt jakości nie wymaga. Cóż tym jest zardzewiały resor w przyczepie za 6 tys spod Radomia.

Użytkownik Bolesław edytował ten post 14 kwiecień 2022 - 21:57

#75 OFFLINE   Radbraw

Radbraw

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1151 postów
  • LokalizacjaBug i bużyska

Napisano 14 kwiecień 2022 - 21:59

4 miesiące pod chmurką i 8 w garażu.

Załączone pliki

#76 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago
  • Imię:bruno
  • Nazwisko:dadej

Napisano 19 kwiecień 2022 - 23:56

Nie suski ale moja tez zardzewiala ale jest ok nic sie nie dzieje pewnie juz z 40 lat

Załączone pliki

#77 OFFLINE   wujek

wujek

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 5858 postów
  • Imię:Jan
  • Nazwisko:Soroka

Napisano 20 kwiecień 2022 - 05:55

U mnie na resorach też jest ruda, widać ten typ tak ma, ale prowadzi się pięknie.

Użytkownik wujek edytował ten post 20 kwiecień 2022 - 05:55

#78 OFFLINE   wuran

wuran

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2177 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 21 kwiecień 2022 - 15:15

Moja opinia o przyczepach firmy Suski z Radomia jest pozytywna. To co trzeba to wiedzieć co sie chce. Przy drugiej przyczepie wiedziałem, że nie chcę koła podporowego na dyszlu a na ramie aby móc regulować długość dyszla, np przy zmianie łódki. Kolejna rzecz to łamany dyszel, wystarczyło zamówić w specyfilacji przyczepy i jest. Gdy potrzebowałem zmienić DMC przyczepy dostałem papiery i zmieniłem w wydziale komunikacji. Do lekkich przyczep zamawiam mocniejszą wyciągarkę, gdy poprosiłem aby podstawa pod wyciagrke i dziobnice była mniejsza taką też dostalem.

Użytkownik wuran edytował ten post 21 kwiecień 2022 - 15:17

#79 OFFLINE   marioligi

marioligi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 309 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 kwiecień 2022 - 19:50

Moja opinia o przyczepach firmy Suski z Radomia jest pozytywna. To co trzeba to wiedzieć co sie chce. Przy drugiej przyczepie wiedziałem, że nie chcę koła podporowego na dyszlu a na ramie aby móc regulować długość dyszla, np przy zmianie łódki. Kolejna rzecz to łamany dyszel, wystarczyło zamówić w specyfilacji przyczepy i jest. Gdy potrzebowałem zmienić DMC przyczepy dostałem papiery i zmieniłem w wydziale komunikacji. Do lekkich przyczep zamawiam mocniejszą wyciągarkę, gdy poprosiłem aby podstawa pod wyciagrke i dziobnice była mniejsza taką też dostalem.

Super, że masz dobre doświadczenia z producentem :) Wraz z doświadczeniem przychodzi wiedza o której napisałeś - tyle, że tą wiedzę i wymagania spełni każdy producent - no może poza łamanym dyszlem.

Zapewne nie zamawiałeś rudej na piastach i zendry na resorach ? Myślę że @Intruz też nie...... 

#80 OFFLINE   Dano.

Dano.

Wyprawy wędkarskie do Laponii

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 2351 postów
  • LokalizacjaBaza wędkarska w Laponii
  • Imię:Daniel

Napisano 26 sierpień 2022 - 18:55

Dużo zależy od tego ile jeździsz. W osobówkach też lecą łożyska. Mam przyczepę od lutego i ma już zrobione 5 tys km. 
Niektórzy tyle na ryby nie zrobią w kilka lat, bo mają jezioro koło domu jak mój kolega - 4 km. Jemu łożyska będą się zużywać wielokrotnie wolniej niż w tej co ją ciągam za autem :) A jeszcze w tym miesiący doleci z tysiak na miękko

Za szybko pochwaliłem :D
Mamy sierpień i niecałe 10 tys przebiegu

Użytkownik Dano. edytował ten post 26 sierpień 2022 - 18:56

• SzymusS, Sławek77 i Tresor lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych