#101 OFFLINE
Napisano 29 sierpień 2022 - 12:45
#102 ONLINE
Napisano 29 sierpień 2022 - 13:35
#103 OFFLINE
Napisano 29 sierpień 2022 - 22:36
Tylko jest jedno ale
jest temat o przyczepadch Suski
nie ma o Spawline czy innym który poleca kolega
gdyby były takie tematy pewnei kolejne babole wyszły by w produkcie konkurencji na próbce 100 uzytkowników
Pytanie zasadnicze kto ocenia ze przyczepa jest dobra czy niedobra i czy jest warta kwoty zakupu i jakie jest kryterium oceny ?
oraz za co punktujemy i ile punktów
tak to sobie mozemy pogadac
bo mnie sie wydaje ze przyczepa X jest lepsza .. a mnie się nie wydaje bo widziałem przyczepe Y i ta to dopiero jest przyczepa że hej z przytupem
i który głos lepszy ?
to mamy takie dyskusje w stylu przewagi świąt BN nad NR i odwrotnie
#104 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2022 - 04:26
Załączone pliki
#105 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2022 - 06:29
Wystarczy zdemontować piasty, wywalić "oryginalne" 🤣🤣🤣 łożyska z GÓWNOLITU, zawieść piasty do tokarza żeby od tyłu piasty nawiercił otwory, nagwintował i wstawił kalamitkę do smarowania... zamontować porządne łożyska i zapominamy o problemie...
- pawlo29 lubi to
#106 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2022 - 06:46
- Karol Krause i pawlo29 lubią to
#107 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2022 - 08:22
#108 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2022 - 08:25
#109 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2022 - 13:42
Ja mam Suskiego od 3 sezonów i nie widzę powodów do narzekania chociaż resory pordzewiałe jedna lampa się spaliła a lakier odszedł w wielu miejscach . Lekko u mnie nie ma . Od maja do końca grudnia średnio 15 wypadów w miesiącu po 70 km czy to deszcz czy śnieg czy błoto . Łożysk o dziwo jeszcze nie zmieniałem ...
No i tak sobie kminię ,że jak rozbije cenę przyczepy na ilość wyjazdów to wychodzi mi ,że więcej wydałem na urwane przynęty na tych wypadach niż na przyczepę . Dlatego nie robię żadnych dramatów z czegoś co się normalnie zużywa ....
#110 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2022 - 14:12
Ja napiszę jako użytkownik od 2 lat . Z racji lokalizacji muszę jechać daleko i tak : prowadzi mi się super w lusterka patrzę czy jest , nie podskakuje a i po leśnych drogach daje sobie radę . Jak kupiłem to samemu wszystkie profile w środku wypryskalem żeby nic nie rdzewiało , w koła dołożyłem smaru żeby woda nie weszła , a jak kiedyś padnie łożysko jaki problem wymienić tylko trzeba kontrolować żeby luzów nie było . Duży plus że jest łódka nisko bo na płytkiej wodzie spoko woduje i nie ma zdejmowanej belki ze światłami co widzę jak niektórzy kurwią na to . Profile są solidne ta przyczepa jest sztywna , nie ważne że jest podłodziowa to musi być solidne nie wiotkie . Nie których bał bym się podpiąć z obawy że się coś rozleci . To zadecydowało że tą przyczepę wybrałem , a sam jeszcze dołożyłem trapy z wygody dla siebie i taniej mnie wyszło bo płyty alu kupiłem na złomie .
Malowałeś też dyszel, czy taki malowany dostałeś?
#111 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2022 - 14:21
Ja mam Suskiego od 3 sezonów i nie widzę powodów do narzekania chociaż resory pordzewiałe jedna lampa się spaliła a lakier odszedł w wielu miejscach . Lekko u mnie nie ma . Od maja do końca grudnia średnio 15 wypadów w miesiącu po 70 km czy to deszcz czy śnieg czy błoto . Łożysk o dziwo jeszcze nie zmieniałem ...
No i tak sobie kminię ,że jak rozbije cenę przyczepy na ilość wyjazdów to wychodzi mi ,że więcej wydałem na urwane przynęty na tych wypadach niż na przyczepę . Dlatego nie robię żadnych dramatów z czegoś co się normalnie zużywa ....
Ty używasz 3 sezony wiec nawet jak coś siądzie to nie ka dramatu bo to jednak już kilka lat. Ale
Nie jak ktoś ma przyczepę od lutego i już łożyska siadły. 3 sezony a pół sezonu to jedna spora różnica
- Radbraw lubi to
#112 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2022 - 21:14
Malowałeś też dyszel, czy taki malowany dostałeś?
Zamawiając kazałem wszystko pomalować , a jest taka możliwość tylko trzeba mówić . Wiem że jak się zamawia pierwszą przyczepę to dopiero w praniu wychodzi co by się przydało . Z praktyki wiem że jest dobrze zrobić podesty z przodu tak jak to zrobiłem , skacząc po profilach gdzie jest ślisko łatwo się skąpać
#113 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2022 - 09:44
Malowany dyszel wygląda moim zdaniem spójnie, fajnie. Dotychczas widziałem ich przyczepy malowane proszkowo z ominiętym tym elementem i troszkę to razi.
#114 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2022 - 20:45
#115 OFFLINE
Napisano 31 sierpień 2022 - 21:28
Jakie najlepiej kupić?
#116 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2022 - 19:48
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- M a r a s lubi to
#117 OFFLINE
Napisano 02 wrzesień 2022 - 10:04
Pani Suska się wypowiada w moim wątku na FB - jak ktoś ma ochotę porozmawiać - zapraszam
https://www.facebook...mment&ref=notif
Użytkownik Dano. edytował ten post 02 wrzesień 2022 - 10:05
#118 OFFLINE
Napisano 02 wrzesień 2022 - 18:20
U mnie łożyska w brenderupie wytrzymały tylko ok 12 lat, kilometrow nie liczylem.
Wodowań od maja do końca grudnia min 3 razy w tygodniu.
Na fejsie nie moge napisać bo mnie tam nie ma. Ale widze że producent szybko działa tak samo jak u innych ludzi którzy nagrali film i wrzucili do sieci.
Raptem kontakt jest wzorowy.
- Radbraw lubi to
#119 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2022 - 04:26
Jeśli to załatwia problem To powinien to robić producent przyczepyTyle wałkowania...a wystarczy poświęcić godzinkę czasu i po problemie.
Wystarczy zdemontować piasty, wywalić "oryginalne" łożyska z GÓWNOLITU, zawieść piasty do tokarza żeby od tyłu piasty nawiercił otwory, nagwintował i wstawił kalamitkę do smarowania... zamontować porządne łożyska i zapominamy o problemie...
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
#120 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2022 - 04:27
A ile teraz takaLudzie kupili nowe i myślą że problemu nie będzie. To moja druga przyczepa i w poprzedniej jak i tej łożyska wymieniałem. Trzeba łożyska kontrolować. Woduje i wyciągam łódź po 3 razy w tygodniu, przeważnie raz na dwa lata zazwyczaj łożyska nadają się do wymiany. Nie ważne czy gównolit, SKF czy FAG - wszystkie padają. Mam przyczepę od suskiego 5 rok. Dziobownice spawałem, łożyska wymieniałem, światła mi ukradli razem z wyciągarką, dorobiłem sobie sam trap. Przeżyła dwie wycieczki do Włoch, trochę wyjazdów po Polsce i tłuczenie kilka razy w tygodniu po nadwiślańskich duktach. Ja jestem zadowolony. Tylko wtedy dałem uwaga - 3600
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych