Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Przyczepy SUSKI - opinie, uwagi, informacje

suski

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
343 odpowiedzi w tym temacie

#81 OFFLINE   Marcin1991

Marcin1991

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 944 postów
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:.

Napisano 26 sierpień 2022 - 19:31

Co na to producent ??

#82 OFFLINE   cabage

cabage

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1518 postów
  • LokalizacjaOpole
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Tohatsu/Mercury/Lowrance/MG/Ram Mounts

Napisano 26 sierpień 2022 - 19:57

Co na to producent ??

Zapewne nic, łożyska to część eksploatacyjna :) Zaraz będzie że wpadł w dziurę itp. itd. :)

#83 OFFLINE   Dano.

Dano.

Wyprawy wędkarskie do Laponii

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 2351 postów
  • LokalizacjaBaza wędkarska w Laponii
  • Imię:Daniel

Napisano 26 sierpień 2022 - 20:19

Zapewne nic, łożyska to część eksploatacyjna :) Zaraz będzie że wpadł w dziurę itp. itd. :)

Albo się dowiem, że wjeżdżałem do wody i moczyłem łożyska. No a przecież to głupie i tak się nie robi :D
Temat się wyjaśnia, a ja czekam na nowe piasty - płyną właśnie :D

#84 ONLINE   Bolesław

Bolesław

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 563 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 26 sierpień 2022 - 21:03

Za szybko pochwaliłem :D
Mamy sierpień i niecałe 10 tys przebiegu

https://www.youtube....nel=DanoFishing

Odbierałem pod koniec czerwca swoją przyczepę od miłej Pani.. drugą juz. Zapytałem o "akcje" z łozyskami.. powiedziała: cyt. Wszystko z nimi ok, są dobre. Tylko ludzie przeciążają przyczepy, i stąd taki efekt. 🙂

#85 ONLINE   Bolesław

Bolesław

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 563 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 26 sierpień 2022 - 21:08

A swoją drogą.. jesteśmy otoczeni produktami z gównolitu. Od telefonu po samochody. Walczę w sensie opini na ten temat od lat. Spotykam się tylko z entuzjazmem na temat jaki wypas dostajemy.. i jak się fajnie z tym żyje. Że się czepiam. No to macie kolejne gówno. Przyklasnąć tylko. I kupując auto czy przyczepę patrzcie na tabelki, wyposażenie... elektronikę .. tak dalej !
  • Sławek77 i Radbraw lubią to

#86 OFFLINE   Dano.

Dano.

Wyprawy wędkarskie do Laponii

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 2351 postów
  • LokalizacjaBaza wędkarska w Laponii
  • Imię:Daniel

Napisano 26 sierpień 2022 - 23:06

Odbierałem pod koniec czerwca swoją przyczepę od miłej Pani.. drugą juz. Zapytałem o "akcje" z łozyskami.. powiedziała: cyt. Wszystko z nimi ok, są dobre. Tylko ludzie przeciążają przyczepy, i stąd taki efekt.

Z ciekawości zajrzę do przyczepy 1250 kg na jesieni i sprawdzę, czy tam przypadkiem nie ma takich samych piast :D
Gdyby się okazało, że jednak są takie same to tego typu tłumaczenie polegnie

Użytkownik Dano. edytował ten post 26 sierpień 2022 - 23:07

• S.N. i Og2 lubią to

#87 OFFLINE   Anonymous

Anonymous

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 119 postów

Napisano 27 sierpień 2022 - 05:58

Kolega ma dwie przyczepy od nich i z obydwoma w razie jakiś usterek czy niedopatrzeń ze strony firmy jest powielany tem sam schemat. Poprostu miła Pani po zapoznaniu się z reklamacją później nie odbiera poprostu telefonów, a jak na zywo przyjechaliśmy odbierać przyczepke dla mnie to paliła frana , że nic nie pamieta to niemożliwe. Słabe podejście, ąz się boje pomysleć co będzie jak jakaś usterka wyjdzie w mojej przyczepie. Podejscie do klienta dramat.

#88 OFFLINE   amalker

amalker

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 522 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Imię:Łukasz

Napisano 27 sierpień 2022 - 06:23

Z tymi telefonami to może być różnie w jej przypadku ja chciałem akurat kupić i też nie odbierała telefonu... ;)
Ale przyznam, że statecznie wybrałem jednak coś innego. Po części też z powodu opini na temat, nazwijmy to, kontaktu z klientem po zakupie. Jak tu ktoś napisał. "Reklamacje do bramy potem się nie znamy."

Użytkownik amalker edytował ten post 27 sierpień 2022 - 06:29

#89 OFFLINE   Radbraw

Radbraw

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1151 postów
  • LokalizacjaBug i bużyska

Napisano 27 sierpień 2022 - 12:08

Kolega ma dwie przyczepy od nich i z obydwoma w razie jakiś usterek czy niedopatrzeń ze strony firmy jest powielany tem sam schemat. Poprostu miła Pani po zapoznaniu się z reklamacją później nie odbiera poprostu telefonów, a jak na zywo przyjechaliśmy odbierać przyczepke dla mnie to paliła frana , że nic nie pamieta to niemożliwe. Słabe podejście, ąz się boje pomysleć co będzie jak jakaś usterka wyjdzie w mojej przyczepie. Podejscie do klienta dramat.

To czemu zdecydowałeś się na zakup ?

#90 OFFLINE   dżemik

dżemik

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 241 postów
  • LokalizacjaTarnów

Napisano 27 sierpień 2022 - 20:40

Gdyż mimo wszystko się opłaca ;) . Co nie zmienia faktu że Pani Kasia "załatwia" klienta jak za dziecka w piaskownicy.

#91 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 984 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Każmierski

Napisano 27 sierpień 2022 - 23:41

Patrząc na to szerzej  , to na każdym kroku ktoś kogoś oszukuje i to w każdej dziedzinie .  Łożyska zamawiasz w hurtowni  mają być takie  , ale importer szuka oszczędności i robią słabsze ale idą za dobre . Malowanie jest zlecane  , ale tu znowu pracownikowi nie chciało się doczyścić do końca rdzy  i pomalowali  na nią i z czasem musi farba odprysnąć . Części do samochodów nawet jak kupuję niby orginał też  Chińczyki słabą elektronikę wkładają i to się psuje  parę stówek leci  bo nikt reklamacji nie przyjmuje . Z wędkarstwa wędki dla reklamy też są inne , ale tych się już nie kupi w normalnej sprzedaży . Ostatnio dzwoniłem do firmy o konkretny model żyłki  i tu pani z biura powiedziała nie świadomie ,, panie to jest ta sama żyłka tylko nalepki zmienili ". Znależliśmy się w czasach że o super jakości możemy zapomnieć , mercedes po 5 latach blacha gnije to co wymagać od przyczepy . Mam Suskiego przyczepy i towarowe i podłodziową  , fakt jest taki że pierwsze dwie które mam 15 lat były i plandeka i blachy grubsze niż obecne , i tak jest ze wszystkim 

• Gadget lubi to

#92 ONLINE   Bolesław

Bolesław

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 563 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 28 sierpień 2022 - 01:09

Pawlo29... w punkt. I to ogólnie o wszystkim. Może wygodnicko roszeczeniowe społeczeństwo pojmie, że jednostka mało co może..czy to usługodawca, czy sprzedawca. Samo sobie ten syf fundujemy swoją konsumpcyjną postawą. Bez usprawiedliwienia oczywiście co co obsługi klienta danej firmy. Podobnie jest z promowaniem produktu w necie przez ludzi którzy chwalą coś, co mają od pół roku, ale za to się na tym nie znają. Tak jest z łódkami, przyczepami, silnikami. Modne, popularne.. czyli dobre. Sprzedaje się.

#93 OFFLINE   selk

selk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 809 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Zbyszek

Napisano 28 sierpień 2022 - 09:02

Patrząc na to szerzej  , to na każdym kroku ktoś kogoś oszukuje i to w każdej dziedzinie .  Łożyska zamawiasz w hurtowni  mają być takie  , ale importer szuka oszczędności i robią słabsze ale idą za dobre . Malowanie jest zlecane  , ale tu znowu pracownikowi nie chciało się doczyścić do końca rdzy  i pomalowali  na nią i z czasem musi farba odprysnąć . Części do samochodów nawet jak kupuję niby orginał też  Chińczyki słabą elektronikę wkładają i to się psuje  parę stówek leci  bo nikt reklamacji nie przyjmuje . Z wędkarstwa wędki dla reklamy też są inne , ale tych się już nie kupi w normalnej sprzedaży . Ostatnio dzwoniłem do firmy o konkretny model żyłki  i tu pani z biura powiedziała nie świadomie ,, panie to jest ta sama żyłka tylko nalepki zmienili ". Znależliśmy się w czasach że o super jakości możemy zapomnieć , mercedes po 5 latach blacha gnije to co wymagać od przyczepy . Mam Suskiego przyczepy i towarowe i podłodziową  , fakt jest taki że pierwsze dwie które mam 15 lat były i plandeka i blachy grubsze niż obecne , i tak jest ze wszystkim 

to sie nazywało optymalizacja kosztów po nowemu

ale podchodzac inaczej

kiedyś były droższe i lepsze i z lepszego materiału i zgadza sie

ale kiedys materiał kosztował mniej , pracownik mniej, koszty mniejsze i  podatku było mniej   wiec wszystko było tansze

ale teraz wszystko jest droższe i jednocześnie  chcemy kupic TANIEJ ten sam produkt wiec producent zeby utrzymac sprzedaż optymalizuje koszty coraz tansza blacha , coraz gorsza kontrola jakości bo nikt nie zauwazy a w kieszeni pare 100 wiecej zostaje

pracownik tez chce coraz wiecej zarabiac a jak nie dasz to odejdzie  do innej roboty  a przyjdzie nowy co po łebkach robi, dla oka albo sie nie zna

Sprzedawca chce swoje zarobic zwłaszcza że mamy polske i na małej marzy rzadko kto jedzie bo szybko trzeba te mercedesy zmieniac skoro co 5 lat gniją - no perzeciez sa eko to ulegają biodegradacji

kółko sie zamyka

A zmeiniać trzeba bo przed rodzina zabłysnąc trza nowym mercedesem , nowym domem itp po 2 latach posiadania firmy

taka polska mentalnośc

#94 OFFLINE   Radbraw

Radbraw

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1151 postów

Napisano 28 sierpień 2022 - 09:30

To wszystko brzmi jak usprawiedliwienie, jeśli ktoś sprzedaje produkt ,,dobrej,, jakości powinien brać odpowiedzialność za swoje oszustwa i niedopatrzenia albo niech zejdzie znacznie z ceny. Jeśli zaczniecie tolerować jawne nabijanie w butelkę to musicie się trzymać mocno za kieszeń. Towar który kupujemy jako dobry może nawet premium takim towarem ma być - zero kompromisów/oszustw.
  • Marcin1991 i RobsonAL lubią to

#95 OFFLINE   selk

selk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 809 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 28 sierpień 2022 - 13:22

To wszystko brzmi jak usprawiedliwienie, jeśli ktoś sprzedaje produkt ,,dobrej,, jakości powinien brać odpowiedzialność za swoje oszustwa i niedopatrzenia albo niech zejdzie znacznie z ceny. Jeśli zaczniecie tolerować jawne nabijanie w butelkę to musicie się trzymać mocno za kieszeń. Towar który kupujemy jako dobry może nawet premium takim towarem ma być - zero kompromisów/oszustw.

To nie jest usprawiedliwienie bo ja nie mam kogo i po co usprawiedliwiac.

I ja mysle ze to jest właściwa cena na polski rynek "po zejsciu"

No bo zastanow sie dobra przyczepa na właściwych materiałach 10-12 tys w niemczech.

To teraz te 6 za suskiego brzmi przyzwoicie mimo wad?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

#96 OFFLINE   perch22

perch22

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 332 postów
  • LokalizacjaMazury
  • Imię:Jan

Napisano 28 sierpień 2022 - 13:37

Witam ,już gdzieś tu pisałem ,mam przyczepę sam na tylnej  osi do forda ,od 2007 roku raz wymieniałem łożyska bo pękł pierścień zewnętrzny (łożysko stożkowe),być może oś kupiłem już z pękniętym pierścieniem ,a patent na łożyska w przyczepie mam taki cała piasta wypełniona jest towotem ,i co jakiś czas go wymieniam na nowy. 

Użytkownik perch22 edytował ten post 28 sierpień 2022 - 13:38

• Radbraw lubi to

#97 OFFLINE   Radbraw

Radbraw

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1151 postów

Napisano 28 sierpień 2022 - 14:01

To nie jest usprawiedliwienie bo ja nie mam kogo i po co usprawiedliwiac.

I ja mysle ze to jest właściwa cena na polski rynek "po zejsciu"

No bo zastanow sie dobra przyczepa na właściwych materiałach 10-12 tys w niemczech.

To teraz te 6 za suskiego brzmi przyzwoicie mimo wad?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Nie, 6 tys to nadal brzmi źle,za przyczepę która zaraz będzie reklamowana u producenta.
W Niemczech jest drożej, ludzie więcej zarabiają można użyć innego przykładu.
Mam Respo 750 kg dmc Estonska przyczepa, bardzo popularna marka w Skandynawii. Ma resory, amortyzatory, odchylane ledowe światła, fajnie wyglada i jest o 700 pln tańsza od suskiego. Kupiona w PL przeszło rok temu za 5300 pln na chwilę obecną wszystko działa.
Ktoś kto je ściąga z Estonii ponosi koszty transportu itp i jeszcze musi zarobić i napewno zarabia a 6000 pln za psującego się suskiego to dla mnie strata czasu nerwów i pieniędzy. Pisałem już kiedyś o firmie Spawline z Pisza fajne rozwiązania i solidna robota , jak bym nie kupił Respo to wyborem był by spawline.
  • nurek28 lubi to

#98 OFFLINE   M a r a s

M a r a s

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1176 postów
  • LokalizacjaZS
  • Imię:Marek

Napisano 28 sierpień 2022 - 14:45

Skoro oś suskiego jest jego produkcji to zapewne wszystkie elementy robi sam za wyjątkiem łożyska . Każdy wie że można kupić po taniości lub markowe .Co kupuje Suski nikt nie wie. Druga sprawa . o ile ta sama oś będzie w przyczepie towarowej służyć bezproblemowo to już w podlodziowej nie koniecznie. Tu obowiązkowo powinno być dodatkowe uszczelnienie piasty i dekla czyli z dwóch stron.
  • Radbraw lubi to

#99 OFFLINE   selk

selk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 809 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 28 sierpień 2022 - 16:35

w Polsce i nie tylko zresztą

"kazdy sprzedaje towar dobrej jakości  i przykłada ogromny nacisk na jakość i  troskę o dobro klienta"

w rzeczywistości sprzedaje co ma a ta reszta to puste frazesy

bo kto stwierdza czy towar jest dobry ?

mamy jakies rankingi że Twierdzisz że dany gosc sprzedaje towar dobrej jakości ?

kto tak mówi ? - my forum stwierdzamy ze przyczepy nie są  dobrej jakości tylko własnie mają wady 

sa jedynie kompromisem pomiedzy cena a tym co chcesz kupic za jak najmniejszą kase

kolwg pracuje w wielkiej korporacji

ONI  o dobro klienta dbaJĄ w sposób ciągły , testują czy klienci sa zadowoleni  , ładują w to miliony

z drugiej strony patrząc na te nasze dziłania, z praktyki   to smiech na sali  doradzają zeby kupili co mają , i co jest na stanie i zeby wybierali ich usługi i testują tak zeby zawsze wyjśc dobrze w teście bo nei wazne kto test wypełnia , wazne jak sa pytania ułozone

#100 OFFLINE   Radbraw

Radbraw

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1151 postów

Napisano 29 sierpień 2022 - 12:22

Myśle że za głęboko wchodzisz w temat. Zapytam wprost, po co kupować suskiego skoro wiadomo że będą problemy ? Są przyczepy w takiej samej cenie lepszej jakości :)
Edyta: piszę bez uszczypliwości po prostu dziwi mnie świadome kupowanie problemów.

Użytkownik Radbraw edytował ten post 29 sierpień 2022 - 12:35

• thug lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych