#81 OFFLINE
Napisano 26 sierpień 2022 - 19:31
#82 OFFLINE
Napisano 26 sierpień 2022 - 19:57
Co na to producent ??
Zapewne nic, łożyska to część eksploatacyjna Zaraz będzie że wpadł w dziurę itp. itd.
#83 OFFLINE
Napisano 26 sierpień 2022 - 20:19
Zapewne nic, łożyska to część eksploatacyjna Zaraz będzie że wpadł w dziurę itp. itd.
Albo się dowiem, że wjeżdżałem do wody i moczyłem łożyska. No a przecież to głupie i tak się nie robi
Temat się wyjaśnia, a ja czekam na nowe piasty - płyną właśnie
#84 OFFLINE
Napisano 26 sierpień 2022 - 21:03
Odbierałem pod koniec czerwca swoją przyczepę od miłej Pani.. drugą juz. Zapytałem o "akcje" z łozyskami.. powiedziała: cyt. Wszystko z nimi ok, są dobre. Tylko ludzie przeciążają przyczepy, i stąd taki efekt. 🙂Za szybko pochwaliłem
Mamy sierpień i niecałe 10 tys przebiegu
https://www.youtube....nel=DanoFishing
#85 OFFLINE
Napisano 26 sierpień 2022 - 21:08
- Sławek77 i Radbraw lubią to
#86 OFFLINE
Napisano 26 sierpień 2022 - 23:06
Odbierałem pod koniec czerwca swoją przyczepę od miłej Pani.. drugą juz. Zapytałem o "akcje" z łozyskami.. powiedziała: cyt. Wszystko z nimi ok, są dobre. Tylko ludzie przeciążają przyczepy, i stąd taki efekt.
Z ciekawości zajrzę do przyczepy 1250 kg na jesieni i sprawdzę, czy tam przypadkiem nie ma takich samych piast
Gdyby się okazało, że jednak są takie same to tego typu tłumaczenie polegnie
Użytkownik Dano. edytował ten post 26 sierpień 2022 - 23:07
- S.N. i Og2 lubią to
#87 OFFLINE
Napisano 27 sierpień 2022 - 05:58
Kolega ma dwie przyczepy od nich i z obydwoma w razie jakiś usterek czy niedopatrzeń ze strony firmy jest powielany tem sam schemat. Poprostu miła Pani po zapoznaniu się z reklamacją później nie odbiera poprostu telefonów, a jak na zywo przyjechaliśmy odbierać przyczepke dla mnie to paliła frana , że nic nie pamieta to niemożliwe. Słabe podejście, ąz się boje pomysleć co będzie jak jakaś usterka wyjdzie w mojej przyczepie. Podejscie do klienta dramat.
#88 OFFLINE
Napisano 27 sierpień 2022 - 06:23
Ale przyznam, że statecznie wybrałem jednak coś innego. Po części też z powodu opini na temat, nazwijmy to, kontaktu z klientem po zakupie. Jak tu ktoś napisał. "Reklamacje do bramy potem się nie znamy."
Użytkownik amalker edytował ten post 27 sierpień 2022 - 06:29
#89 OFFLINE
Napisano 27 sierpień 2022 - 12:08
Kolega ma dwie przyczepy od nich i z obydwoma w razie jakiś usterek czy niedopatrzeń ze strony firmy jest powielany tem sam schemat. Poprostu miła Pani po zapoznaniu się z reklamacją później nie odbiera poprostu telefonów, a jak na zywo przyjechaliśmy odbierać przyczepke dla mnie to paliła frana , że nic nie pamieta to niemożliwe. Słabe podejście, ąz się boje pomysleć co będzie jak jakaś usterka wyjdzie w mojej przyczepie. Podejscie do klienta dramat.
To czemu zdecydowałeś się na zakup ?
#90 OFFLINE
Napisano 27 sierpień 2022 - 20:40
Gdyż mimo wszystko się opłaca . Co nie zmienia faktu że Pani Kasia "załatwia" klienta jak za dziecka w piaskownicy.
#91 OFFLINE
Napisano 27 sierpień 2022 - 23:41
Patrząc na to szerzej , to na każdym kroku ktoś kogoś oszukuje i to w każdej dziedzinie . Łożyska zamawiasz w hurtowni mają być takie , ale importer szuka oszczędności i robią słabsze ale idą za dobre . Malowanie jest zlecane , ale tu znowu pracownikowi nie chciało się doczyścić do końca rdzy i pomalowali na nią i z czasem musi farba odprysnąć . Części do samochodów nawet jak kupuję niby orginał też Chińczyki słabą elektronikę wkładają i to się psuje parę stówek leci bo nikt reklamacji nie przyjmuje . Z wędkarstwa wędki dla reklamy też są inne , ale tych się już nie kupi w normalnej sprzedaży . Ostatnio dzwoniłem do firmy o konkretny model żyłki i tu pani z biura powiedziała nie świadomie ,, panie to jest ta sama żyłka tylko nalepki zmienili ". Znależliśmy się w czasach że o super jakości możemy zapomnieć , mercedes po 5 latach blacha gnije to co wymagać od przyczepy . Mam Suskiego przyczepy i towarowe i podłodziową , fakt jest taki że pierwsze dwie które mam 15 lat były i plandeka i blachy grubsze niż obecne , i tak jest ze wszystkim
- Gadget lubi to
#92 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2022 - 01:09
#93 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2022 - 09:02
Patrząc na to szerzej , to na każdym kroku ktoś kogoś oszukuje i to w każdej dziedzinie . Łożyska zamawiasz w hurtowni mają być takie , ale importer szuka oszczędności i robią słabsze ale idą za dobre . Malowanie jest zlecane , ale tu znowu pracownikowi nie chciało się doczyścić do końca rdzy i pomalowali na nią i z czasem musi farba odprysnąć . Części do samochodów nawet jak kupuję niby orginał też Chińczyki słabą elektronikę wkładają i to się psuje parę stówek leci bo nikt reklamacji nie przyjmuje . Z wędkarstwa wędki dla reklamy też są inne , ale tych się już nie kupi w normalnej sprzedaży . Ostatnio dzwoniłem do firmy o konkretny model żyłki i tu pani z biura powiedziała nie świadomie ,, panie to jest ta sama żyłka tylko nalepki zmienili ". Znależliśmy się w czasach że o super jakości możemy zapomnieć , mercedes po 5 latach blacha gnije to co wymagać od przyczepy . Mam Suskiego przyczepy i towarowe i podłodziową , fakt jest taki że pierwsze dwie które mam 15 lat były i plandeka i blachy grubsze niż obecne , i tak jest ze wszystkim
to sie nazywało optymalizacja kosztów po nowemu
ale podchodzac inaczej
kiedyś były droższe i lepsze i z lepszego materiału i zgadza sie
ale kiedys materiał kosztował mniej , pracownik mniej, koszty mniejsze i podatku było mniej wiec wszystko było tansze
ale teraz wszystko jest droższe i jednocześnie chcemy kupic TANIEJ ten sam produkt wiec producent zeby utrzymac sprzedaż optymalizuje koszty coraz tansza blacha , coraz gorsza kontrola jakości bo nikt nie zauwazy a w kieszeni pare 100 wiecej zostaje
pracownik tez chce coraz wiecej zarabiac a jak nie dasz to odejdzie do innej roboty a przyjdzie nowy co po łebkach robi, dla oka albo sie nie zna
Sprzedawca chce swoje zarobic zwłaszcza że mamy polske i na małej marzy rzadko kto jedzie bo szybko trzeba te mercedesy zmieniac skoro co 5 lat gniją - no perzeciez sa eko to ulegają biodegradacji
kółko sie zamyka
A zmeiniać trzeba bo przed rodzina zabłysnąc trza nowym mercedesem , nowym domem itp po 2 latach posiadania firmy
taka polska mentalnośc
#94 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2022 - 09:30
- Marcin1991 i RobsonAL lubią to
#95 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2022 - 13:22
To nie jest usprawiedliwienie bo ja nie mam kogo i po co usprawiedliwiac.To wszystko brzmi jak usprawiedliwienie, jeśli ktoś sprzedaje produkt ,,dobrej,, jakości powinien brać odpowiedzialność za swoje oszustwa i niedopatrzenia albo niech zejdzie znacznie z ceny. Jeśli zaczniecie tolerować jawne nabijanie w butelkę to musicie się trzymać mocno za kieszeń. Towar który kupujemy jako dobry może nawet premium takim towarem ma być - zero kompromisów/oszustw.
I ja mysle ze to jest właściwa cena na polski rynek "po zejsciu"
No bo zastanow sie dobra przyczepa na właściwych materiałach 10-12 tys w niemczech.
To teraz te 6 za suskiego brzmi przyzwoicie mimo wad?
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
#96 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2022 - 13:37
Witam ,już gdzieś tu pisałem ,mam przyczepę sam na tylnej osi do forda ,od 2007 roku raz wymieniałem łożyska bo pękł pierścień zewnętrzny (łożysko stożkowe),być może oś kupiłem już z pękniętym pierścieniem ,a patent na łożyska w przyczepie mam taki cała piasta wypełniona jest towotem ,i co jakiś czas go wymieniam na nowy.
Użytkownik perch22 edytował ten post 28 sierpień 2022 - 13:38
- Radbraw lubi to
#97 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2022 - 14:01
Nie, 6 tys to nadal brzmi źle,za przyczepę która zaraz będzie reklamowana u producenta.To nie jest usprawiedliwienie bo ja nie mam kogo i po co usprawiedliwiac.
I ja mysle ze to jest właściwa cena na polski rynek "po zejsciu"
No bo zastanow sie dobra przyczepa na właściwych materiałach 10-12 tys w niemczech.
To teraz te 6 za suskiego brzmi przyzwoicie mimo wad?
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
W Niemczech jest drożej, ludzie więcej zarabiają można użyć innego przykładu.
Mam Respo 750 kg dmc Estonska przyczepa, bardzo popularna marka w Skandynawii. Ma resory, amortyzatory, odchylane ledowe światła, fajnie wyglada i jest o 700 pln tańsza od suskiego. Kupiona w PL przeszło rok temu za 5300 pln na chwilę obecną wszystko działa.
Ktoś kto je ściąga z Estonii ponosi koszty transportu itp i jeszcze musi zarobić i napewno zarabia a 6000 pln za psującego się suskiego to dla mnie strata czasu nerwów i pieniędzy. Pisałem już kiedyś o firmie Spawline z Pisza fajne rozwiązania i solidna robota , jak bym nie kupił Respo to wyborem był by spawline.
- nurek28 lubi to
#98 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2022 - 14:45
- Radbraw lubi to
#99 OFFLINE
Napisano 28 sierpień 2022 - 16:35
To wszystko brzmi jak usprawiedliwienie, jeśli ktoś sprzedaje produkt ,,dobrej,, jakości powinien brać odpowiedzialność za swoje oszustwa i niedopatrzenia albo niech zejdzie znacznie z ceny. Jeśli zaczniecie tolerować jawne nabijanie w butelkę to musicie się trzymać mocno za kieszeń. Towar który kupujemy jako dobry może nawet premium takim towarem ma być - zero kompromisów/oszustw.
w Polsce i nie tylko zresztą
"kazdy sprzedaje towar dobrej jakości i przykłada ogromny nacisk na jakość i troskę o dobro klienta"
w rzeczywistości sprzedaje co ma a ta reszta to puste frazesy
bo kto stwierdza czy towar jest dobry ?
mamy jakies rankingi że Twierdzisz że dany gosc sprzedaje towar dobrej jakości ?
kto tak mówi ? - my forum stwierdzamy ze przyczepy nie są dobrej jakości tylko własnie mają wady
sa jedynie kompromisem pomiedzy cena a tym co chcesz kupic za jak najmniejszą kase
kolwg pracuje w wielkiej korporacji
ONI o dobro klienta dbaJĄ w sposób ciągły , testują czy klienci sa zadowoleni , ładują w to miliony
z drugiej strony patrząc na te nasze dziłania, z praktyki to smiech na sali doradzają zeby kupili co mają , i co jest na stanie i zeby wybierali ich usługi i testują tak zeby zawsze wyjśc dobrze w teście bo nei wazne kto test wypełnia , wazne jak sa pytania ułozone
#100 OFFLINE
Napisano 29 sierpień 2022 - 12:22
Edyta: piszę bez uszczypliwości po prostu dziwi mnie świadome kupowanie problemów.
Użytkownik Radbraw edytował ten post 29 sierpień 2022 - 12:35
- thug lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych