Warszawska i podwarszawska Wisła
#1021 OFFLINE
Napisano 27 czerwiec 2015 - 19:11
#1022 OFFLINE
Napisano 27 czerwiec 2015 - 19:26
Byłem dziś 14-18 na rafie za Grota . Poległem w pełnym tego słowa znaczeniu , przez 4h zero kontaktu z rybą .Z kontaktu wzrokowego , to raz wywalił bolek na środku rzeki.Woda zdecydowanie za niska , mało potencjalnych miejsc żerowania klenia.Bardzo dużo pozostałości po pracującym kolektorze , na każde podwodnej przeszkodzie pozawieszane szmaty .Jedna wielka porażka.
Widziałem dwóch wędkarzy na opasce , po drugiej stronie rzeki. Jeśli to był ktoś z forum , to mam prośbę . Niech ukoi moje zbolałe serce i urażoną ambicję i niech napisze, że też nic nie złowił .
A tak naprawdę , to najgorszemu wrogowi nie życzę takich łowów , bo to strasznie boli .Cztery godziny moczenia d... w Wiśle bez kontaktu z rybą .
Załączone pliki
#1023 OFFLINE
Napisano 28 czerwiec 2015 - 00:28
Byłem dziś 14-18 na rafie za Grota .....
...ehh @pisarzu nie martw się, tak to już z tą naszą Kochaną Rzeką jest, ale spokojnie Królowa oddaje i nagradza...niepokoją mnie niestety te widoki, nie znam co prawda tych rejonów jakoś szczególnie, ale sporo się o nich nasłuchałem i widziałem zdjęcia pięknych ryb z tych kamieni z normalnych czasów....
- Pisarz.......ewski Piotr i mekDa lubią to
#1024 OFFLINE
Napisano 28 czerwiec 2015 - 09:55
...ehh @pisarzu nie martw się, tak to już z tą naszą Kochaną Rzeką jest, ale spokojnie Królowa oddaje i nagradza...niepokoją mnie niestety te widoki, nie znam co prawda tych rejonów jakoś szczególnie, ale sporo się o nich nasłuchałem i widziałem zdjęcia pięknych ryb z tych kamieni z normalnych czasów....
Te normalne czasy były jeszcze 2 lata temu Tylko wtedy jeszcze szambo nie płynęło.
- Pisarz.......ewski Piotr lubi to
#1025 OFFLINE
Napisano 28 czerwiec 2015 - 10:04
Teraz pozostają wspomnienia.
Pamietam, że mialem tam dobrego klamota, ale dalem d.. :/
Mimo wszystko powodzenia Wam życzę Panowie.
Mariano
#1026 OFFLINE
Napisano 28 czerwiec 2015 - 10:34
Brałem udział w zbieraniu i zabezpieczaniu Skarbów z Potopu Szwedzkiego. Pamiętam jak dziwnie się czułem stojąc na środku Wisły w wodzie po kostki
- Mariano Mariano i Pisarz.......ewski Piotr lubią to
#1027 OFFLINE
Napisano 28 czerwiec 2015 - 11:41
Brałem udział w zbieraniu i zabezpieczaniu Skarbów z Potopu Szwedzkiego. Pamiętam jak dziwnie się czułem stojąc na środku Wisły w wodzie po kostki
To ja tam wtedy łowiłem zanim pojawili się dziwni ludzie , a później helikopter!!! Już kilka dni wcześniej wałęsałem się po rafach i zastanawiałem skąd tu tyle dziwnych i pięknych przedmiotów . Pamiętam że nawet zrobiłem zdjęcia i wysłałem do @Dagona , z pytaniem co o tym myśli. Boba wybuchła za parę dni i okazało się że łowiłem wśród zabytków . Wisła jest pełna niespodzianek
Maniek to nie te rafy , Ty tego klamota miałeś za Gdańskim , a ja tym razem byłem z drugiej strony rzeki za Grota.
Ja w zeszłym roku w tym samym miejscu miałem sumka i tak jak Ty też dałem d...
Użytkownik pisarz edytował ten post 28 czerwiec 2015 - 11:53
#1028 OFFLINE
Napisano 28 czerwiec 2015 - 12:26
#1029 OFFLINE
Napisano 28 czerwiec 2015 - 15:31
Fakt jest słabo i to bardzo choć do rekordu notowań z 2012 roku dużo brakuje. Dziś jest 113cm a wtedy było 58cm (wodowskaz Warszawa port praski). Ryba schodzi we wszelkie możliwe dołki i trzyma się środkowych partii i głównej rynny. Choć jak patrzę na zdjęcia 'pisarza' to zastanawiam się którędy idzie tam rynna? Rzadko tam łowie.
#1030 OFFLINE
Napisano 28 czerwiec 2015 - 15:36
To ja tam wtedy łowiłem zanim pojawili się dziwni ludzie , a później helikopter!!! Już kilka dni wcześniej wałęsałem się po rafach i zastanawiałem skąd tu tyle dziwnych i pięknych przedmiotów . Pamiętam że nawet zrobiłem zdjęcia i wysłałem do @Dagona , z pytaniem co o tym myśli. Boba wybuchła za parę dni i okazało się że łowiłem wśród zabytków . Wisła jest pełna niespodzianek
Maniek to nie te rafy , Ty tego klamota miałeś za Gdańskim , a ja tym razem byłem z drugiej strony rzeki za Grota.
Ja w zeszłym roku w tym samym miejscu miałem sumka i tak jak Ty też dałem d...
Kurde,faktycznie Piotr.To inne rafy,choć też znajome
Również mocno pozmieniane.
Wspomnień czar zasłonił mi oczy
Ciężko będzie tam teraz pogrillować.Taka dobra meta była
Użytkownik Mariano Italiano edytował ten post 28 czerwiec 2015 - 15:37
#1031 OFFLINE
Napisano 28 czerwiec 2015 - 19:59
To ja tam wtedy łowiłem zanim pojawili się dziwni ludzie , a później helikopter!!! Już kilka dni wcześniej wałęsałem się po rafach i zastanawiałem skąd tu tyle dziwnych i pięknych przedmiotów .
Od razu tam dziwni ludzie Części fontanny i inne marmury były tak ciężkie że transport śmigłowcem był najlepszą jeśli nie jedyna opcją.
Nie udało się ukryć przed kamerą
#1032 Guest_DAWIDspinn_*
Napisano 28 czerwiec 2015 - 20:10
Śmigałem dzisiaj po rafie poniżej Gdańskiego, po prawej stronie Wisełki. Kompletnie nie moge sie tam wstrzelić w łowienie klenio/jazi, z boleniami nie ma wiekszego problemu zawsze siądzie jakis dobry klamot a klenia czy jazia nie moge ustrzelić choćby małego. Łowicie je tam?
#1033 OFFLINE
Napisano 28 czerwiec 2015 - 22:27
...podobno łowią.....Da się tam w ogóle łowić bez włażenia do wody czy nie ma takiej opcji?
#1034 OFFLINE
Napisano 28 czerwiec 2015 - 22:47
...podobno łowią.....Da się tam w ogóle łowić bez włażenia do wody czy nie ma takiej opcji?
Da się łowić , tyle że wiele dobrych miejsc jest niedostępnych.Kilka lat temu pojechaliśmy na rafy z @Dagonem, ja w spodniobutach on w kaloszach.Darek w tych kaloszach dawał radę , nawet nieźle połowił . Jednak jak wchodziłem dalej w Wisłę , to widziałem w jego oczach smutek i złość . Niedługo po tym kupił spodniobuty .
Chyba @Skorio tam łowi bez wchodzenia do wody i ma fajne efekty .
Użytkownik pisarz edytował ten post 28 czerwiec 2015 - 22:51
- Skorio lubi to
#1035 OFFLINE
Napisano 28 czerwiec 2015 - 23:31
Wczoraj robiłem spływ z ND Maz do Wyszogrodu w poszukiwaniu sumowych miejscowek,3/4 drogi silnik w górze. Tragedia
Po wczorajszej klęsce w Warszawie , dziś wybrałem się do ND Maz .Potwierdzam piach ,piach i jeszcze raz piach . A i komary tyle samo co piachu
Ryba schodzi we wszelkie możliwe dołki i trzyma się środkowych partii i głównej rynny. Choć jak patrzę na zdjęcia 'pisarza' to zastanawiam się którędy idzie tam rynna?
Zdjęcia środka rzeki w NDM. Gdzie tam jest główna rynna , to nawet ryby nie wiedzą.
Udało mi się złowić szczupaka 65cm i bolka 63cm , obie ryby z małej przykosy
Załączone pliki
Użytkownik pisarz edytował ten post 28 czerwiec 2015 - 23:44
- piotrek245, fryc203, spinnerman i 3 innych osób lubią to
#1036 OFFLINE
Napisano 28 czerwiec 2015 - 23:56
Da się łowić , tyle że wiele dobrych miejsc jest niedostępnych....
Domyślam się że spodniobuty dają dodatkowy bonus w postaci dotarcia do najlepszych miejsc, jeśli jednak chodzi o mnie to chyba się nie skuszę na brodzenie w Wiśle...zostawię swoje gumowe gatki do wykorzystania we Wkrze, Orzycu i Bzurze....czuję się pewniej jak widzę dno...
Po wczorajszej klęsce w Warszawie , dziś wybrałem się do ND Maz .Potwierdzam piach ,piach i jeszcze raz piach . A i komary tyle samo co piachu
Zdjęcia środka rzeki w NDM. Gdzie tam jest główna rynna , to nawet ryby nie wiedzą.
Udało mi się złowić szczupaka 65cm i bolka 63cm , obie ryby z małej przykosy
....przy obecnym stanie rzeczy, dwie ryby 60+ na jednej Wiślanej wyprawie to jest bardzo dobry wynik, także wypada pogratulować
Użytkownik malcz edytował ten post 28 czerwiec 2015 - 23:57
#1037 OFFLINE
Napisano 29 czerwiec 2015 - 00:10
Domyślam się że spodniobuty dają dodatkowy bonus w postaci dotarcia do najlepszych miejsc, jeśli jednak chodzi o mnie to chyba się nie skuszę na brodzenie w Wiśle...zostawię swoje gumowe gatki do wykorzystania we Wkrze, Orzycu i Bzurze....czuję się pewniej jak widzę dno...
....przy obecnym stanie rzeczy, dwie ryby 60+ na jednej Wiślanej wyprawie to jest bardzo dobry wynik, także wypada pogratulować
Marcin na rafach jest w miarę bezpiecznie ,tam przeważnie twarde żwirowe dno, co innego wiślany piach.
Dziękuję za gratulacje , ale tak jak piszesz "obecnym stanie rzecz". Szczupak to była ryba przypadkowa ,bo huknął w boleniowego woblera .
#1038 OFFLINE
Napisano 29 czerwiec 2015 - 07:47
#1039 OFFLINE
Napisano 29 czerwiec 2015 - 08:17
Da się łowić , tyle że wiele dobrych miejsc jest niedostępnych.Kilka lat temu pojechaliśmy na rafy z @Dagonem, ja w spodniobutach on w kaloszach.Darek w tych kaloszach dawał radę , nawet nieźle połowił . Jednak jak wchodziłem dalej w Wisłę , to widziałem w jego oczach smutek i złość . Niedługo po tym kupił spodniobuty .
Chyba @Skorio tam łowi bez wchodzenia do wody i ma fajne efekty .
Tak, na dobrą sprawę, to z "kaloszowego" brzegu mam "obcykane" 3-4 miejscówki na tej rafie. A na tych miejscówkach możliwość sprawdzenia kilku fajnych napływów. W czasie ostatniego wypadu przed kontuzją przechodziłem w kaloszach na wyspę, a z wyspy mnożna rzucać na główny nurt, tam też jest kilka fajnych napływów.
#1040 Guest_DAWIDspinn_*
Napisano 29 czerwiec 2015 - 10:28
Moim zdaniem ciężko tam oblowić cokolwiek bez wchodzenia do wody. W słoneczny dzień wchodze tam normalnie bez spodniobutów Miejscówki wygladaja mega, super napływów jest kilka, tylko jak na złość siadają tylko bolenie, nie mam szczęścia do kleni i jazi.
Użytkownik DAWIDspinn edytował ten post 29 czerwiec 2015 - 10:28
Użytkownicy przeglądający ten temat: 11
0 użytkowników, 11 gości, 0 anonimowych