Składki członkowskie 2023
#41 OFFLINE
Napisano 12 październik 2022 - 08:55
- Maciej W., Voldemort, Alexspin i 1 inna osoba lubią to
#42 ONLINE
Napisano 12 październik 2022 - 12:53
Dla mnie sprawa jest prosta.Wprowadzić zakaz zabierania ryb w każdym okręgu.Nie będzie potrzebne częste zarybianie.Składki mogły by być mniejsze,ryb było by więcej i nikt by nie narzekał na brak ryb.Jeżeli ktoś chciał by rybę,to są ośrodki zarybiebiowe i tam można było by kupić.
Gdyby to faktycznie było takie proste. Niestety nie jest to realne, bo każdy użytkownik rybacki musi zarybiać zgodnie z podpisaną umową i operatem. Takie są prawne wymogi i konsekwencje w postaci odbierania obwodów przez Wody Polskie z tego powodu już widzimy. Zakaz zabierania ryb nic nie pomoże. Masz zarybiać, a ile odłowisz praktycznie ich nie obchodzi. Niestety nie chcą zauważać tak ewidentnych przypadków, kiedy np. w jeziorze, na które podpisano umowę dziesięć lat temu, dzisiaj już przez większą część roku strefy beztlenowe obejmują połowę dna i zarybienia w wielkości z operatów są bez sensu. Podpisałeś-zarybiaj.
- przemo_w lubi to
#43 OFFLINE
Napisano 13 październik 2022 - 20:58
- Tomek TJ i S.N. lubią to
#44 ONLINE
Napisano 22 październik 2022 - 09:04
Składki w OM na 2023 rok.
Załączone pliki
Użytkownik vako edytował ten post 22 październik 2022 - 09:11
- S.N. lubi to
#45 OFFLINE
Napisano 22 październik 2022 - 09:55
#46 OFFLINE
Napisano 22 październik 2022 - 10:10
#47 OFFLINE
Napisano 22 październik 2022 - 13:45
Nowa władza, nowe stawki. Inflacja 🙃
#48 OFFLINE
Napisano 22 październik 2022 - 14:36
- Lepton, Maciej W. i Byniek lubią to
#49 OFFLINE
Napisano 22 październik 2022 - 17:01
Matematycznie ujmując to rybostan naszych wód jest odwrotnie proporcjonalny do wysokości opłat.
- Maciej W. i bob74 lubią to
#50 OFFLINE
Napisano 22 październik 2022 - 17:39
#51 OFFLINE
Napisano 22 październik 2022 - 17:51
#52 OFFLINE
Napisano 22 październik 2022 - 18:32
Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka
#53 OFFLINE
Napisano 22 październik 2022 - 19:11
Problemem nie jest wysokość opłaty, tylko fakt, że jakość łowisk nie poprawia się względem jej wzrostu. Co więcej z roku na rok jest coraz gorzej. Osobiście jestem w stanie zapłacić znacznie więcej, ale za jakość, której tutaj nie ma w ogóle...
Ale w rok panowania to chyba ciezko zeby szczupaki z 40cm urosly do 120cm
Zawsze mozna skladki nie placic - kontroli i tak brak. Pzdr
- Piotrek Milupa lubi to
#54 OFFLINE
Napisano 22 październik 2022 - 20:31
#55 OFFLINE
Napisano 22 październik 2022 - 20:39
Mamy legalny dostep do calej wody danego okręgu, przez 365 dni w roku, z nieodpłatną możliwością zabierania ryb ktore aktualnie mozna łowić - czyli za ok 1 zł dzienne, a objęci zniżkami ponizej 1 zł, dzieci do 14 lat gratis nie wyłączajac wedkowania opiekuna...
Tak tak....już to słyszałem nasze hobby jest bardzo tanie w porównaniu do innych,ok ale jak bym chciał płacić tą złotówkę dziennie, ale tylko w te dni co jestem na rybach
- nalewator lubi to
#56 ONLINE
Napisano 23 październik 2022 - 11:42
Mamy legalny dostep do calej wody danego okręgu, przez 365 dni w roku, z nieodpłatną możliwością zabierania ryb ktore aktualnie mozna łowić - czyli za ok 1 zł dzienne, a objęci zniżkami ponizej 1 zł, dzieci do 14 lat gratis nie wyłączajac wedkowania opiekuna...
W dodatku za tę złotówkę dziennie można sobie legalnie złowić i zworować przez sezon przykładowo ponad trzysta sandaczy i ponad czterysta szczupaków. Złote serce mają ci nasi dobrodzieje działacze.
- adamos i Krzysiek P lubią to
#57 OFFLINE
Napisano 23 październik 2022 - 12:10
- nalewator, Wojtek B., Maciej W. i 1 inna osoba lubią to
#58 OFFLINE
Napisano 23 październik 2022 - 12:35
Sławek, u mnie do jednego zbiornika wpuszczono 600 kg karp(ika). Jak "wejdzie w zanętę", to bierze nawet w locie z opadu. Do końca miesiąca jest jeszcze zakaz zabierania. Zgadnij, kiedy zaczną się narzekania, że "panie, tu nie ma ryb"? Ja obstawiam - powiedzmy - maj przyszłego roku.
O zabieraniu ryb z wody gdzie jest to zakazane, czy walających się kilkunastokilogramowych amurach na wycieraczce w aucie też mógłbym jeszcze sporo napisać.
Ale jest jeszcze stara prywatna glinianka, do której kilku wariatów wpuszcza ryby zakupione za własne pieniądze. O dziwo trafić na fajny okaz karpia nie jest tak trudno. Dlaczego? Rybę zabrać można dwa razy. Pierwszy i ostatni, później robi się to moooocno nieopłacalne.
- Wojtek B., sucks_one, Maciej W. i 2 innych osób lubią to
#59 OFFLINE
Napisano 24 październik 2022 - 09:47
- Piotrek Milupa lubi to
#60 OFFLINE
Napisano 24 październik 2022 - 12:35
Za ten widok nędzy i rozpaczy jeszcze trzeba ich karmić...
Nowa władza, nowe stawki. Inflacja
Wojtek z ciekawości kogo karmisz?
Jak na razie w ciągu 8 miesięcy mojej działalności to dokładam do tego interesu, w domu patrzą na mnie jak na debila, że tracę prywatny czas zamiast mieć wywalone jak co poniektórzy.
Ja wiedziałem na co się decyduje i nie poszedłem tam dla pieniędzy, a dla chęci poprawy sytuacji w naszym regionie, niestety czytając takie wpisy zastanawiam się czy warto.
Przepraszam wszystkich za uzewnętrznienie się ale musiałem to napisać.
- MaleX, Mysha, Tomfunk i 8 innych osób lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych