Piotrek wyobraź sobie, że ja też poniekąd dokładam i doskonale wiesz, że wszystkie wpisy krytykujące mierny stan wód nie odnoszą się do osób, które rzeczywiście chcą wprowadzać pozytywne zmiany tym samym poprawiając stan wód, a do tych co to się zasiedzieli kolokwialnie rzecz ujmując.
Podwyżki można uzasadniać na wiele sposobów ... A to inflacja, a to wibor, a to konflikty i tak dalej. Wymieniać można długo.
Tylko nic nie usprawiedliwia podwyżek jeśli totalnie nic się nie zmienia na plus.
Sławek czy możesz podeprzeć dowodem swoje słowa na temat że "totalnie nic się nie zmienia na plus."
Przecież nawet jedna zmiana obali takie stwierdzenie ja mam taki przykład na plus, że w 2023 w kilku miejscach w OM nie będzie rybaka albo że na wniosek wędkarzy będą miejsca ze zwiększoną ochroną ryb.
To tylko przykład ale działań przybywa, tylko nie są tak zauważalne jak podwyżka.
P.S. Biorąc pod uwagę koszty jakie nam szykuje państwo za dzierżawy, to podwyżka jaką mamy w OM jest dużo poniżej tego co powinno być. Staraliśmy się jak najmniej obciążać naszych członków, szukaliśmy oszczędności w każdej możliwej dziedzinie żeby nie podnieść mocno składek.
P.S.2. Podwyżka jaką mamy na składce podstawowej bez wód górskich jest podwyżką w wysokości średniej wartości woblera biorąc pod uwagę, że woblery są od kilkunastu złotych do grubo ponad 100zł
Użytkownik Piotrek Milupa edytował ten post 24 październik 2022 - 13:37