Szerze to mam akurat to w dooopie.To jest moja filozofia estetyczno-użyktowo-ergonomiczna, mam to szczęście, że wędki robie tylko i wyłącznie dla siebie.
Jezus Maria, to jawny bunt.
Mamy przerąbane.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 14 luty 2023 - 16:26
Szerze to mam akurat to w dooopie.To jest moja filozofia estetyczno-użyktowo-ergonomiczna, mam to szczęście, że wędki robie tylko i wyłącznie dla siebie.
Napisano 14 luty 2023 - 18:14
Napisano 14 luty 2023 - 18:31
Szczerze Sławka lubię, ale nie czuje się źle z tym, że z korków po winie Sangria mocno się uśmiałem 😂
Użytkownik kacperek993 edytował ten post 14 luty 2023 - 18:33
Napisano 14 luty 2023 - 18:34
Użytkownik MichaEL edytował ten post 14 luty 2023 - 18:34
Napisano 14 luty 2023 - 18:39
Też się uśmiałem . To było bardzo dobre.Uśmiałem się, dlatego że to było śmieszne, ale też w dobrym smaku.
Użytkownik kacperek993 edytował ten post 14 luty 2023 - 18:42
Napisano 14 luty 2023 - 18:41
Taki bunt, na jaki nas stać
Ale jest coś na rzeczy w tym popularnym skrócie, i to chyba całkiem logicznego! Ja - obertroll, wiem już, czemu bardzo popularne kardashianki, nomen omen aktualny kanon piękna, mają takie ogromne doopy! Prawdopodobnie maja tam osobistą składnicę pojęć których nie rozumieją
Paavo - piękna jest niewątpliwie twoja fascynacja multiplikatorami i materiałami egzotycznymi .
Napisano 14 luty 2023 - 19:14
Przemaluj te linki.. Te majtkowe kolory zupełnie nie pasują do reszty:)
Napisano 14 luty 2023 - 19:24
Przemaluj te linki.. Te majtkowe kolory zupełnie nie pasują do reszty:)
Nie mogę pogodzić faktu używania takich linek z ''męskim'' uczuleniem na ten kolor...tylko,że ten kolor najlepiej mi się sprawdza przy obserwcji najcieńszych linek w różych warunkach oświetleniowych.Samym rybom ten kolor nie przeszkadza...nawet kapryśne polskie lipcowe pstrągi z płytkiej czystej rzeczki nie miały nic przeciw.
Użytkownik Paavo edytował ten post 14 luty 2023 - 19:26
Napisano 15 luty 2023 - 01:14
To nie była merytoryczna uwaga, a żarcik...
Napisano 15 luty 2023 - 05:34
Użytkownik kacperek993 edytował ten post 15 luty 2023 - 05:43
Napisano 15 luty 2023 - 08:25
Użytkownik Szymon82 edytował ten post 15 luty 2023 - 08:42
Napisano 15 luty 2023 - 09:06
Czyżby volkswageny nie były, i nie odwzorowywałyby masowego poczucia piękna? Hot rod i rolls a fujj Czyżby klocki lego albo puzzle nie były szczytem elegancji, a składak z półfabrykatów nie był jedynym możliwym kanonem ? Wędka, wobek, uniform na grzbiecie?
Rozumiem oczywiście bóle uformowanych w globalnym supermarkecie..
Napisano 15 luty 2023 - 11:19
Po co tyle pisać, kiedy wiadomo i widać że kostka cukru albo ergonomiczny dozownik na stole z wiórówki, wyparły z powszechnej świadomości cukiernicę ze srebrną łyżeczką, puszka zupy Campbell - malarskie słoneczniki, le Corbusier - miasto, a Rocco - Petrarkę. Ale mojej starej osobie to się nie bardzo widzi, albowiem nie tylko nie podzielam masowego gustu, ale próbuję nie ulec magii nieubłaganego postępu
Mylisz się też jachu grubo, traktując utensylia służące ludziom z gruntu i przekonań nieprzyziemnych jako zwyczajne narzędzia proste. Oczywiście wiem, że jest taka skłonność i maniera u uprawiających profesjonalnie, wąsko widziane rybactwo amatorskie.. na szczęście nie u wszystkich. #wiecejlepiejtaniej. W pytę pstragów codzennie, w odychającym przyodziewku. Rękodzieło - w tym rodbuilding, nie musi być przesadnie wtórne - chociaż może, ale powinno być wysmakowane i wykwintne - ładne tak jak i fishing. Czego nadal nie rozumiesz..
Globalny market czyni globalną wiochę - są klienci, są i abstynenci
Nic innego Sławku nie robię, tylko stale się mylę i czegoś nie rozumiem. Jak te głupawe siostrzyczki z ich wielkimi dupskami. One mają przynajmniej zasięgi, których Sławek może zazdrościć. Może w tym problem. Czyli wracamy do problemu skuteczności. Nie podoba się Le Corbussier, pewnie Gropius i cała reszta wizjonerów. Rezerwaty takie mają być. Wygodnie i wszędzie blisko. Do najbliższego punktu z żarciem ma być trzy minuty. Wszystko policzone. Łącznie z miliardami wydawanymi na walkę z otyłością. Tak to wszystko zostało skonstruowane. Kiedyś ludzie mieli dalej do siebie, ale byli bliżej siebie i na wszystko czasu starczało. Czasy kiedy moja śp. babcia chodziła ze srebrną łyżeczką próbować jakość masła na straganach na Rynku Bernardyńskim w Poznaniu już Sławku niestety nie wrócą. Żebyśmy niczym bobry płakali.
Zadziwiający ten dysonans. Pomiędzy łyżeczką do cukru, tęsknotą za wędziskiem z duszą, stołem spod ręki rzemieślnika-artysty, a tymi norweskimi hydroelektrowniami na naszych rzekach, budowaniem na nich szlaków żeglugowych, przekształcaniem ich w błotniste bajora. Musisz nam to kiedyś wytłumaczyć. Zachwyt nad swoim obertrolowaniem i niezależnością nie jest żadnym powodem do samozadowolenia.
Napisano 15 luty 2023 - 12:02
Jestem przekonany, a nawet pewien, że ludzkość do starożytności, a może i prehistorii żyła w symbiozie z wodą; np. piętrząc ją, gromadząc, wykorzystując jej potencjał na dziesiątki różnych sposobów. Jestem też pewien, jachu, że tych faktów z naszego cywilizacyjnego dziedzictwa nie znasz, a być może nawet o nich nie słyszałeś. Ale widzę, jak bardzo jachu, usiłujesz i starasz się napisać historię na nowo..
Nie tylko ty startujesz w tej konkurencji, nie jesteś pierwszy. Znak czasu, i kolejny kanon
Napisano 15 luty 2023 - 21:21
Napisano 15 luty 2023 - 23:44
Jestem przekonany, a nawet pewien, że ludzkość do starożytności, a może i prehistorii żyła w symbiozie z wodą; np. piętrząc ją, gromadząc, wykorzystując jej potencjał na dziesiątki różnych sposobów. Jestem też pewien, jachu, że tych faktów z naszego cywilizacyjnego dziedzictwa nie znasz, a być może nawet o nich nie słyszałeś. Ale widzę, jak bardzo jachu, usiłujesz i starasz się napisać historię na nowo..
Nie tylko ty startujesz w tej konkurencji, nie jesteś pierwszy. Znak czasu, i kolejny kanon
Czy skrócenie wielu rzek aby uczynić je żeglownymi to aby na pewno gromadzenie wody???? Odra straciła coś ponad 150 km. A jak była powódź to żadne wały nie były w stanie podołać niszczycielskiej sile wody. Natura górą.
Wyższe wały?? Przy jeszcze wyższej wodzie i takie wyższe padną...
A tak wygląda - zupełnie jak w postkomunistycznym wędkarstwie poprawianie natury.
Z mostu z którego robiłem tą fotkę w ostatnią niedzielę - widać niewielkie rozlewisko, bo i śniegu niewiele było. Gdyby było więcej ...
Teraz jeszcze widać troszkę wody. Latem nie widać nic. A pół wieku temu pod tym mostem łowiłem płoteczki, kiełbiki, a i wykąpać w dołku było się można.
Czy to rozwój, czy może regres naszej cywilizacji skoro popełniamy tak kardynalne błędy???
Napisano 16 luty 2023 - 07:48
Jednak, ze względu na to, że doskonale się to czyta, proszę o więcej.
Nie masz wrażenia pewnej monotematyczności ? Od dłuższego czasu wydaje mi sie że Sławek każdą dyskusję, nawet w tym temacie który sam założył, sprowadza na koniec do mielenia dwóch kwestii: organizacji PZW i regulowania rzek. Przydałby się jakiś świeży motyw moim zdaniem, ile można czytać o członkach i ekologiantach.
Napisano 16 luty 2023 - 08:29
Napisano 16 luty 2023 - 08:55
Nie masz wrażenia pewnej monotematyczności ? Od dłuższego czasu wydaje mi sie że Sławek każdą dyskusję, nawet w tym temacie który sam założył, sprowadza na koniec do mielenia dwóch kwestii: organizacji PZW i regulowania rzek. Przydałby się jakiś świeży motyw moim zdaniem, ile można czytać o członkach i ekologiantach.
Użytkownik kacperek993 edytował ten post 16 luty 2023 - 08:56
Napisano 16 luty 2023 - 09:19
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Naprawy, przeróbki i budowa wędeczekNapisany przez panpawel85 , 21 lis 2018 rodbuilding, wrapping, przebudowa i 1 więcej |
|
|
||
|
Hand made →
Ogłoszenia administracyjne - dział RBNapisany przez Del Toro , 11 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
|
TECH
Hand made →
SPIS TREŚCI DZIAŁU - tematy techniczne / blanki / inne tematy RBNapisany przez Del Toro , 07 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
TECH
Hand made →
Pytania początkującego rodbuilderaNapisany przez Suchy498 , 07 lip 2008 tech-rb, rodbuilding |
|
|
||
Hand made →
Pracownia Dragon - Design FishingNapisany przez Taps , 05 paź 2016 dragon, pracownia, rodbuilding |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych