Wielkie dzięki. Chyba wezmę tą wędkę bo, zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Sandaczowa kosa.
#461 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2016 - 19:12
- Jankaraś lubi to
#462 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2016 - 20:16
Blanki przekozackie! (sam mam 684c )
#463 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2017 - 13:35
Ktoś mógłby powiedzieć coś na temat wędki na tym blanku MXS-802-H.
#464 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2017 - 09:55
Witam
prośba o radę w wyborze pomiędzy BCX 7'8" 14 lbs a SP 742 14 lbs przeznaczenie szczupak na średnio / lekko woda stojąca 5/7-10 g max ale większa guma ca 10-12 cm czyli w sumie gdzieś ca 20 g
masy , raczej do ciągania niż opadu granie w toni wody praca także z żyłką - uzupełnienie mocą w górę do suzuki 762 8 -12 lbs ten obsługuje tak do ca 12/14 gramów masy całkowitej ...Ktoś używa któregoś z tych dwóch
jakieś opinie , rady , sugestie ? Tak jeszcze w wyborze jest brany pod uwagę kraag XF 7"6" 11 lbs ktoś porówna do zastosowań j/w ?
pozdrawiam
Maciej
#465 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2017 - 11:33
#466 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2017 - 11:52
Patryk napisz coś więcej jak się nim łowiło jakie przynęty itd .... rozumiem że bardziej opad guma /sandacz ..?
#467 OFFLINE
Napisano 19 kwiecień 2017 - 15:54
Patryk napisz coś więcej jak się nim łowiło jakie przynęty itd .... rozumiem że bardziej opad guma /sandacz ..?
Dokładnie. W moim odczuciu to idealny blank pod opad sandaczowy. Ogarnie komfortowo wabiki od 7 do 22g.
Pod linkiem madz filmik z sp742, ten blank wydaje się że będzie bardziej odpowiedni
https://youtu.be/KU2KNgI5vnk
Użytkownik Patryk1125 edytował ten post 19 kwiecień 2017 - 15:59
#468 OFFLINE
Napisano 20 kwiecień 2017 - 06:41
dzięki Patryk
#469 OFFLINE
Napisano 23 kwiecień 2017 - 07:30
Ktoś mógłby powiedzieć coś na temat wędki na tym blanku MXS-802-H.
Podłącze się do pytania, interesuje mnie ten blank pod kątem łowienia na dorożkę z woblerem ewentualnie duża guma. Może któryś z kolegów jest w stanie odpowiedzieć czy ten blank się nada do takich zastosowań?
#470 OFFLINE
Napisano 06 maj 2017 - 13:23
Potrzebuję wędeczki xul na okonie i białoryb. Przynęty na które chcę łowić to jigi max. do 1.5g, najczęściej 0.5 - 1g. Długość wędki nie większa niż 220cm, dwuskład, i nie za bardzo lubię wklejki. Wpadł mi w łapki ostatnio XF862-2 i strasznie mi się podoba ale to nie ta liga a jest seria MIRAGE 671-2,711-2 i...... No właśnie, dadzą radę?
Z góry dziękuję za pomoc
Użytkownik RUDI75 edytował ten post 06 maj 2017 - 13:55
#471 OFFLINE
Napisano 06 maj 2017 - 13:45
Dadzą radę,tylko Phenix Mirage,a nie Phoenix,bo to inna firma
#472 OFFLINE
Napisano 06 maj 2017 - 13:54
Użytkownik RUDI75 edytował ten post 06 maj 2017 - 13:55
#473 OFFLINE
Napisano 08 maj 2017 - 17:35
Panowie czy ktoś miał ,ew ma kij na tym blanku ? Interesują mnie Wasze opinie na temat tego ustrojstwa - do jakiego typu lowienia jest on przeznaczony itp ?
Będe bardzo wdzięczny za info ...wszelkie info.
Pozdrawiam Paweł S.
#474 OFFLINE
Napisano 08 maj 2017 - 21:24
Phenix Sp742 ML
Panowie czy ktoś miał ,ew ma kij na tym blanku ? Interesują mnie Wasze opinie na temat tego ustrojstwa - do jakiego typu lowienia jest on przeznaczony itp ?
Będe bardzo wdzięczny za info ...wszelkie info.
Pozdrawiam Paweł S.
Posiadam ten kijek od kilku miesięcy, jest po prostu świetny. Używam go do łowienia szczupaków na lekko i na dużego okonia. Zawsze na łodzi mam ze sobą trzy lub cztery kije ale odkąd go nabyłem kolega się ze mnie śmieje, że robią tylko za balast bo 95% czasu i tak łowię na ten patyk( Sp742 ML).
Najbardziej leży mi (szczególnie ostatnio na szczupakowych płyciznach) z czterocalwym easy shinerem na pięciogramowej główce- bajka . Kij świetnie nadaje się do wolnego prowadzenia gumy w toni ale jest również super do klasycznego opadu -w styczniu, lutym powiłem tą własnie metodą grube okonie. W mojej opinii ogarnie zakres od 4 do 20 gr plus guma 2,3 cale ale spokojnie używam go nawet do czterocalowych ES plus główka do 10gr. Pewnie da się ciężej ale jakoś nie czuje potrzeby.... .
Dlaczego bym polecił? Przed wszystkim bardzo czuły blank - czuć każde puknięcie, świetnie przenosi brania w czym duża zasługa forumowego kolegi Artura @mrWhite7, który złożył dla mnie ten kijek. Po drugie, to jak pracuje pod rybą - naprawdę duży zapas mocy, świetne ugięcie, wyjąłem już w tym roku sporo szczupłych(sezon w IRL jest cały rok) w tym kilka ryb 80 - 90+ i własnie na takich rybach widać jaki komfort daje ten kij, można spokojnie dać mu popracować bez strachu, że zaliczę spad albo coś trzaśnie.
Podsumowując, moim zdaniem jeśli ktoś lubi łowić gumami na lekko, w toni, delikatnie poszarpując gumę to jest ideał, świetnie nadaje się również do klasycznego opadu. W zimie fajnie mi się sprawdzał na podwodnych stokach teraz spokojnie obławiam nim szczupakowi łąki.
NIe widzę powodu dlaczego nie miał by się sprawdzić jako klasyczna sandaczówka ale tego nie jestem w stanie stwierdzić z autopsji, gdyż sandaczy brak w Irlandii niestety
Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłem
Użytkownik robbertzam edytował ten post 08 maj 2017 - 21:29
#475 OFFLINE
Napisano 08 maj 2017 - 21:51
Posiadam ten kijek od kilku miesięcy, jest po prostu świetny. Używam go do łowienia szczupaków na lekko i na dużego okonia. Zawsze na łodzi mam ze sobą trzy lub cztery kije ale odkąd go nabyłem kolega się ze mnie śmieje, że robią tylko za balast bo 95% czasu i tak łowię na ten patyk( Sp742 ML).
Najbardziej leży mi (szczególnie ostatnio na szczupakowych płyciznach) z czterocalwym easy shinerem na pięciogramowej główce- bajka . Kij świetnie nadaje się do wolnego prowadzenia gumy w toni ale jest również super do klasycznego opadu -w styczniu, lutym powiłem tą własnie metodą grube okonie. W mojej opinii ogarnie zakres od 4 do 20 gr plus guma 2,3 cale ale spokojnie używam go nawet do czterocalowych ES plus główka do 10gr. Pewnie da się ciężej ale jakoś nie czuje potrzeby.... .
Dlaczego bym polecił? Przed wszystkim bardzo czuły blank - czuć każde puknięcie, świetnie przenosi brania w czym duża zasługa forumowego kolegi Artura @mrWhite7, który złożył dla mnie ten kijek. Po drugie, to jak pracuje pod rybą - naprawdę duży zapas mocy, świetne ugięcie, wyjąłem już w tym roku sporo szczupłych(sezon w IRL jest cały rok) w tym kilka ryb 80 - 90+ i własnie na takich rybach widać jaki komfort daje ten kij, można spokojnie dać mu popracować bez strachu, że zaliczę spad albo coś trzaśnie.
Podsumowując, moim zdaniem jeśli ktoś lubi łowić gumami na lekko, w toni, delikatnie poszarpując gumę to jest ideał, świetnie nadaje się również do klasycznego opadu. W zimie fajnie mi się sprawdzał na podwodnych stokach teraz spokojnie obławiam nim szczupakowi łąki.
NIe widzę powodu dlaczego nie miał by się sprawdzić jako klasyczna sandaczówka ale tego nie jestem w stanie stwierdzić z autopsji, gdyż sandaczy brak w Irlandii niestety
Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłem
Piękna recenzja - takich postów oczekiwalem . Bardzo Ci dziękuję kolego
#476 OFFLINE
Napisano 09 maj 2017 - 10:03
Tak też myślę o tym modelu właśnie szczupak na gumę na średnio / lekko ale jest tylko nieco mocniejszy od suzuki 762 8 który, łowię , ale jeśli typowo pod sandacza to oczywiście też się nada , ale myślę
że inne konstrukcje spiszą się lepiej np SS ML/ M elita M ............
pzdr
Maciej
#477 OFFLINE
Napisano 09 maj 2017 - 17:31
to ma byc kij pod szczupaka na lekko es 3 plus max 10gram olowiu - nie lowie ciezej. M SS ml moze byc juz za mocny - tak na upartego ogarne to nawe swoim ss ll , ale po co
Użytkownik "Paweł" edytował ten post 09 maj 2017 - 17:32
#478 OFFLINE
Napisano 09 maj 2017 - 18:54
to ma byc kij pod szczupaka na lekko es 3 plus max 10gram olowiu - nie lowie ciezej. M SS ml moze byc juz za mocny - tak na upartego ogarne to nawe swoim ss ll , ale po co
Phenix SP69L
#479 OFFLINE
Napisano 10 maj 2017 - 07:30
A to rozumiem wobec tego ten SP 74 ML doskonale sobie z tym poradzi z zapasem ,ew suzuki 762 8 , ew SS L , ew SP 722 L i jak wyżej SP 69 L itd przed Tobą wiele przyjemności związanych z wyborem
#480 OFFLINE
Napisano 11 maj 2017 - 14:29
Zostane przy sp 74ML miałem to w łapach i mi pasuje ,,,, ewentualnie , nawet można tym za boleniem polatać . Do wobków takich ok 10 gramowych bedzie w sam raz No i te 14Lb w zupełności dla mnie wystarczy ...Matagi L to typowy kij pod gumę a z tego co widzialem ten Sp nada się i pod boleniowego wobka
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, phenix
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych