Nawietrzny brzeg lepszy na drapieżniki - chyba już Andrzejczyk o tym wspominał A że stabilna pogoda najlepsza pod każdym względem to chyba powszechnie znana prawda. Szczególnie gdy chodzi o ryby z zamkniętym pęcherzem pławnym a takich sporo wśród naszych ulubionych drapieżców

Teorie spiskowe
Napisano 13 luty 2025 - 15:31
Napisano 13 luty 2025 - 15:56
psd27, on 12 Feb 2025 - 21:25, said:
A ja mam taką teorię znad wody
Otóż mówi ona, że “pod drutami (energetycznymi) lepiej biorą”….
przecież to najprawdziwsza prawda .... ja rozumiem że można nie wierzyć w pechowego banana czy klątwe ryby w pierwszym rzucie ale druty są jak najbardzej legitne, to jest potwierdzone info i oficjalne wędkarskie know-how
- doktorek, psd27 i strary lubią to
Napisano 17 luty 2025 - 15:21
Derinkuyu, dzisiejsza Turcja.
Kto to zbudował?
Oficjalnie, wcześni Chrześcijanie.
Kilka pięter, ciągi wentylacyjne, dostęp do wody.
deri1.jpeg 73,65 KB
8 Ilość pobrań
deri2.jpeg 110,08 KB
7 Ilość pobrań
deri3.jpeg 73,21 KB
7 Ilość pobrań
- jachu, Wojtek B. i coma lubią to
Napisano 17 luty 2025 - 15:42
W wielu kulturach niezależnie od kontunetu jest wiele podan bliźniaczych np o potopie, czy nauczycielu.
Samo powstanie człowieka opisane w Biblia jest inspirowane w dużej mierze podaniami Sumerów gdzie bogowie ulepili z gliny czlowieka, jezeli zacznie się analizować te podania można dojść do wniosku że to opis na miarę możliwości opisywania rzeczywistości przez poprzednie pokoleń eksperymentów genetycznych.
Nizej kilka filmów z mojego ulubionego kanału może nie foliarskiego ale.mocno alternatywnego
https://youtu.be/tJV...IWtjoD4_o7ipVQd
https://youtu.be/8OT...P_PMaG-u5e3rfLY
Ksenoboty ale to fakt nie teoria
https://youtu.be/Sad...Zc1f9x9nhz9nhpc
https://youtu.be/Zps...SlCt9AuiAJaYze1
Użytkownik Valo edytował ten post 17 luty 2025 - 15:49
- jachu i korol lubią to
Napisano 17 luty 2025 - 22:17
To jeszcze jeden kanał, tu już grubiej bardzo dużo materiałów, omówień teorii, szczególnie ciekawie jest w tematyce Biblii, Sumerów, Egiptu itp szczerze polecam fanom wątku
Napisano 17 luty 2025 - 22:21
Napisano 17 luty 2025 - 22:52
Fajny wątek. Ktoś wspomniał o HAARP, parę lat temu nawet naszych przekaźnikach było o tym:
hehe. ale ogólna tendencyjność programu...
Napisano 18 luty 2025 - 09:33
Napisano 18 luty 2025 - 09:47
theslut, on 18 Feb 2025 - 08:33, said:
Prawdziwość większość teorii spiskowych ogarnięty homo sapiens w dobie powszechnego dostępu do informacji potrafi zweryfikować. Mnie czasami zastanawia, czy to w czym bierzemy udział, to matrix czy jednak reality show? A skala pojęcia rozszerzającego się wszechświata uniemożliwia mojemu wątłemu umysłowi udzielenie jednoznacznej odpowiedzi.
-
płytko kopiesz jeśli masz takie dylematy
Napisano 18 luty 2025 - 09:48
Napisano 18 luty 2025 - 09:57
A zakładając, że to było dzieło boskie, po co tworzyć tak wielki kosmos z życiem tylko na jednej planecie?
Jakby nie patrzeć, bardziej prawdopodobne jest, że nie jesteśmy sami.
Napisano 18 luty 2025 - 10:44
Jednak czesto naukowcy wierzących w wielki wybuch kwestionują istnienie Boga czy bytu wyższego jednocześnie zapominając że oni samo nie wiedza co było przed wielkim wybuchem I finalnie jedni i drudzy niczym się nie różnią bo wszystko opiera się na wierzę i braku jednoznacznych 100% dowodów.
Zresztą jak można wykluczyć istnienie Boga jednocześnie wierzyć że tylko na ziemi rozwinęło się życie, jedno zaprzecza drugiemu. Jeżeli jesteśmy jedyni we wszechświecie to oznacza dwie rzeczy że ktoś nas stworzył lub mamy meg mega farta 1 na niezliczone bilardy szans że akurat na naszej skalę rozwinęło się życie
Edytka
Ewentualnie żyjemy w symulacji 😄
Dla mnie nie jest kwestia czy jest życie poza nasza planetą tylko kiedy było, czy jest obecnie czy wymarło, lub dopiero się rozwinie. Naiwne jest myśleć że jesteśmy wyjątkowi.
Użytkownik Valo edytował ten post 18 luty 2025 - 10:48
- strary lubi to
Napisano 18 luty 2025 - 13:16
Zbaczamy z tematu trochę bo wielki wybuch to też tylko teoria, która obecnie traci zwolenników. A kwestia czasu jest dawno już temu ogarnięta tylko naszym współczesnym "naukowcom" ciężko ogarnąć, choć ostatnio trochę zaczynają. Świat/wszechświat się nigdy nie zaczął, był, jest i będzie po nieskończoność, długo po skończoności gatunku ludzkiego.
- Valo lubi to
Napisano 18 luty 2025 - 13:24
Naukowcy dzisiejsi w znacznej większości niczym nie różnią się od inkwizycja, wszystko co nowe i burzy porządek jest opluwane.
Użytkownik Valo edytował ten post 18 luty 2025 - 13:31
- S.N. lubi to
Napisano 18 luty 2025 - 13:43
Posągi na wyspie Wielkanocnej. Widzimy tylko głowy, kiedyś któraś z wypraw odkopała ze 2. Okazuje się że są całe mierzą ponad 10 m.....
Nigdzie nie znalazłem żeby ktokolwiek robił odkrywkę na wyspie,żeby dowiedzieć się o cywilizacji mieszkającej na wyspie.I drugie, co ZASYPAŁO wyspę?
- strary i coma lubią to
Napisano 18 luty 2025 - 15:57
W sumie u mnie na trawniku coś wystaje ale nigdy nie pomyślałem żeby głębiej kopać
- pietro lubi to
Napisano 18 luty 2025 - 18:22
Valo, on 18 Feb 2025 - 12:24, said:
My jako śmiertelnicy , przynajmniej większość z nas nie może pojąć, że coś może być od zawsze , tak sobie po prostu bez początku ani końca .Dokładnie, gdyby miał powstać z niczego jest to najlepszy dowod na stworzenie i istnienie Boga.
Dlatego to kiedyś powstała jedna z największych teorii spiskowych w dziejach ludzkości a mianowicie mowa o "niepokalanym poczęciu" co samo w sobie jest równie śmieszne co przerażające, ale nawet 2000 lat nie wystarczyło aby ludzie zmądrzeli i odrzucili wiarę w te zabobony co mi zresztą lata i powiewa bo i tak nie będę miał okazji aby przyznano mi kiedyś rację .
Użytkownik Szymon82 edytował ten post 18 luty 2025 - 18:24
Napisano 18 luty 2025 - 18:41
- Szymon82 lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych