Daj link do filmiku. Też mi się wydaje, że nie podejdzie, on ma realnie wyższe cw.
A co powiecie o Daiwa Silver Creek 0.5-5g?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 25 luty 2025 - 13:13
Daj link do filmiku. Też mi się wydaje, że nie podejdzie, on ma realnie wyższe cw.
A co powiecie o Daiwa Silver Creek 0.5-5g?
Napisano 25 luty 2025 - 17:18
Konkretnie Spoon, czyli w akcja paraboliczna:
https://nizel.pl/pl/...11440-230-16750
Napisano 25 luty 2025 - 20:06
Napisano 25 luty 2025 - 20:24
cobrax, on 25 Feb 2025 - 19:06, said:
Ta Daiwa może Ci podejść.
Na pewno da radę się pobawić z mikrojigami.
https://www.sklep-mi...7saAhB9EALw_wcB
Dzięki. A jak on się ma do powyższego Silver Creek Spoon? Jednak bardziej mi się podoba z wyglądu, a widzę CW to samo na papierze.
Napisano 26 luty 2025 - 07:23
Polecam https://pl.aliexpres...rch|query_from:. Używam co prawda dopiero jeden sezon, ale śmiało mogę powiedzieć REWELACJA!
Napisano 26 luty 2025 - 09:33
Alexspin, on 26 Feb 2025 - 06:23, said:
Polecam https://pl.aliexpres...rch|query_from:. Używam co prawda dopiero jeden sezon, ale śmiało mogę powiedzieć REWELACJA!
Przypominam Alku, bo ten szklak nie spełnia jednego postawionego przez Kolegę wymogu. "Potrzebuję czegoś bardziej kluchowatego, najlepiej nie wklejkę. Fajnie by było jakby to było coś dłuższego powiedzmy 240 cm." Obawiam się, że mimo wielu podpowiedzi, to dla niego nadal problem na miarę decyzji - czy kupić najnowsze Lambo, czy jednak najnowsze Ferrari?
Napisano 26 luty 2025 - 09:46
Napisano 26 luty 2025 - 10:22
dwdx, on 26 Feb 2025 - 08:46, said:
Myślę, że wybiorę Silver Creek
Ze względu na pracę blanku (jeśli opis jest rzetelny), to może być bardzo dobry wybór. Nie powinny z tego spadać ryby, zarówno okonie jak i białoryb. Docelowo do łowienia białorybu przydałby się niższy c.w. ale te 5g nie dyskwalifikuje tego kija. Swego czasu łowiłem masę białorybu Fenwickiem Elite Tech River runner do 5g. Akcja paraboliczna fajnie amortyzowała i ograniczała spady nawet małych ryb.
Napisano 26 luty 2025 - 10:47
Tu jest filmik z Daiwa Silver Creek tylko w długości 1.90 i niestety w nieznanym mi języku. No ale słowiańskim więc coś tam można wyczaić.
Napisano 26 luty 2025 - 15:00
jachu, on 26 Feb 2025 - 08:33, said:
Przypominam Alku, bo ten szklak nie spełnia jednego postawionego przez Kolegę wymogu. "Potrzebuję czegoś bardziej kluchowatego, najlepiej nie wklejkę. Fajnie by było jakby to było coś dłuższego powiedzmy 240 cm." Obawiam się, że mimo wielu podpowiedzi, to dla niego nadal problem na miarę decyzji - czy kupić najnowsze Lambo, czy jednak najnowsze Ferrari?
offtop
Tutaj, pomijając SV, SVJ... wybór dość prosty
SF90 XX STRADALE
https://evomagazine....-osiagi,aid,745
Napisano 26 luty 2025 - 18:54
Umbra, on 26 Feb 2025 - 14:00, said:
offtop
Tutaj, pomijając SV, SVJ... wybór dość prosty
SF90 XX STRADALE
Dla mnie też. Piękny. Autka z konikiem zawsze mi się bardziej podobały. Ale wałkować cztery strony, żeby wybrać wędzisko tańsze niż kosztujący 500 zł Kuing Teton i to przy tylu tu przedstawionych propozycjach? O matko i córko.
Napisano 26 luty 2025 - 19:07
jachu, on 26 Feb 2025 - 17:54, said:
Dla mnie też. Piękny. Autka z konikiem zawsze mi się bardziej podobały. Ale wałkować cztery strony, żeby wybrać wędzisko tańsze niż kosztujący 500 zł Kuing Teton i to przy tylu tu przedstawionych propozycjach? O matko i córko.
Może kupujący pracuje za najniższą krajową i ma całą rodzinę do utrzymania... i szkoda by mu było kupić coś i przestrzelić?
Nie każdy śpi na pieniądzach. Nie mi to oceniać, ale są takie sytuacje.
Oczywiście nie neguję i nie krytykuję, życie wiadomo jakie bywa.
Fakt, że wątków, pytań (zazwyczaj o to samo), odpowiedzi i propozycji cała masa.... trochę robi się to nudne... i monotonne.
Mi to jakoś nie przeszkadza. Jeśli autor ma czas na wałkowanie tematu, a forumowicze na odpowiadanie i tłumaczenie to nie widzę problemu.
Jak ktoś nie chce tego czytać to nie musi.
Proponuję jednak (jak już decyzja padła, co wywnioskowałem patrząc na liczbę pytań o daiwę silver creek) kupić ten kijek.
Jak akcja nie przypasuje to można zwrócić do sklepu - oczywiście nieużywaną nad wodą.
Wiadomo jak to bywa z machaniem na sucho... ale już w łapie można "odgadnąć" co to za kijek i do czego może się nadawać.
Ewentualnie pojechać do różnych sklepów i pytać czy mają na stanie.
Choć wydaje mi się, że wygodniej i pewnie taniej będzie zamówić
Napisano 26 luty 2025 - 19:47
Umbra, on 26 Feb 2025 - 18:07, said:
Może kupujący pracuje za najniższą krajową i ma całą rodzinę do utrzymania... i szkoda by mu było kupić coś i przestrzelić?
Nie każdy śpi na pieniądzach. Nie mi to oceniać, ale są takie sytuacje.
Oczywiście nie neguję i nie krytykuję, życie wiadomo jakie bywa.
Fakt, że wątków, pytań (zazwyczaj o to samo), odpowiedzi i propozycji cała masa.... trochę robi się to nudne... i monotonne.
Mi to jakoś nie przeszkadza. Jeśli autor ma czas na wałkowanie tematu, a forumowicze na odpowiadanie i tłumaczenie to nie widzę problemu.
Jak ktoś nie chce tego czytać to nie musi.
Proponuję jednak (jak już decyzja padła, co wywnioskowałem patrząc na liczbę pytań o daiwę silver creek) kupić ten kijek.
Jak akcja nie przypasuje to można zwrócić do sklepu - oczywiście nieużywaną nad wodą.
Wiadomo jak to bywa z machaniem na sucho... ale już w łapie można "odgadnąć" co to za kijek i do czego może się nadawać.
Ewentualnie pojechać do różnych sklepów i pytać czy mają na stanie.
Choć wydaje mi się, że wygodniej i pewnie taniej będzie zamówić
Absolutnie nie miałem czegoś takiego na myśli, co sugerujesz. Piszesz o sprawach oczywistych. Zauważ, że nawet do czasu kiedy Dwdx nie wspomniał, że Teton wydaje się mu zbyt drogi, nikt nawet nie wspomniał o japońskich lub Black Swan za ponad 1500 zł.
Napisano 26 luty 2025 - 20:16
jachu, on 26 Feb 2025 - 18:47, said:
Absolutnie nie miałem czegoś takiego na myśli, co sugerujesz. Piszesz o sprawach oczywistych. Zauważ, że nawet do czasu kiedy Dwdx nie wspomniał, że Teton wydaje się mu zbyt drogi, nikt nawet nie wspomniał o japońskich lub Black Swan za ponad 1500 zł.
Nie miałem na celu niczego sugerować
Pisałem ogólnie, ale akurat "trafiło" na Ciebie - zacytowałem Twoją wiadomość.
Także przepraszam jeśli Cię to uraziło.
Niektórzy tutaj się grzeją gdy widzą wałkowanie jednego i tego samego tematu od dłuższego czasu.
Zwłaszcza gdy dotyczy to wędki "za grosze".
Wspomniałem tylko, że takie męczenie może nie wynikać z błachej sprawy czy też namolności.
Trochę wyrozumiałości czasami nie zaszkodzi
edytka:
Dodam tylko, że Twoja wiadomość nie nakłoniła mnie do tego wpisu bezpośrednio.
W tym wątku lub innym utworzonym przez dwdx przewinęło mi się przed oczami "ile jeszcze razy będziesz pytał o tę daiwę???"
Użytkownik Umbra edytował ten post 26 luty 2025 - 20:23
Napisano 26 luty 2025 - 21:21
Napisano 26 luty 2025 - 21:55
Użytkownik S.N. edytował ten post 26 luty 2025 - 21:58
Napisano 26 luty 2025 - 22:14
Ja osobiście bym polował chwilkę na giełdzie. Naprawdę fajne wędki są za sensowne pieniądze. 6-7 stówek za Graphiteleadery itd… kilka fajnych wędek już na giełdzie kupiłem.
Napisano 26 luty 2025 - 22:37
Napisano 26 luty 2025 - 22:48
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych