Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wody w okolicach Krakowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8283 odpowiedzi w tym temacie

#8081 OFFLINE   pezet

pezet

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1417 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Piotr

Napisano 25 czerwiec 2024 - 07:27

. Kroi sie renaturalizacja Dlubni. 

To nie przejdzie, bo zbiornika w Zesławicach nie zlikwidujesz.

Ale zacząć trzeba od progu na Prądniku - mały - łatwy do usunięcia, zbędny - nikt nie będzie protestował, a udrożni całą rzekę.

No i oczywiście samo ujście Prądnika do Wisły.

Wystarczy żeby z Wisły swobodnie wpływała drobnica, to już stworzy się baza pokarmowa dla pstrągów.

• coma lubi to

#8082 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 27 czerwiec 2024 - 10:21

Pany Wy coś łowicie  :D milczacy milczy, Esioslaw pisał kiedyś że tyle ryb jest i też milczy  :blink: to tylko ja taki zboczony i czołgam się po ciężkim terenie  :rolleyes:

Wczoraj ponad 10 boleni w godzinę jest moc  :D nie były wielkie bo około 60 cm ale ilość mnie rozje,ała, kilka spadło  ;)

Trafił się tez już taki przyzwoity zedzik, drugi tez był na mecie ale nie zagryzł  ;)

Załączone pliki

• Załączony plik  bolo1.jpg   42,02 KB   7 Ilość pobrań
  • Załączony plik  zed1.jpg   44 KB   7 Ilość pobrań

#8083 OFFLINE   milczacy

milczacy

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 128 postów
  • LokalizacjaNiepołomice
  • Imię:Andrzej

Napisano 27 czerwiec 2024 - 13:03

Ja milczę, bo prócz postrzału w krzyżu, doszła mi rwa kulszowa i nie mogę ustać nawet kilkunastu minut w pionie. A felczer dopiero za tydzień, rehabilitacja na NFZ to dopiero za rok ;) , a na masaże młodą piersią - to mnie nie stać, a moja baba już się do tego nie nada ;)

Nie wiem, czy spiningowy wiślany sezon obecny dla mnie się nie skończył.... Stanie po dupe w wodzie o temp kilkunastu stopni,, gdy ponad wodą jest 30+, nie sprzyja leczeniu nerwobólów kręgosłupa.... A ze stołeczka, to się boleni czy kleni łowić skutecznie nie da.

Przyjdzie chyba wyjąć pickery z za szafy, i klepać krompie na przylasku :)

#8084 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 27 czerwiec 2024 - 13:33

No dobra Andrzej jesteś wytłumaczony  ;) a kiedy ostatnio robiłeś jakieś ćwiczenia sprawnościowo/kondycyjne ? penie na WF w podstawówce  :D wracaj do zdrowia !

#8085 OFFLINE   milczacy

milczacy

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 128 postów
  • LokalizacjaNiepołomice
  • Imię:Andrzej

Napisano 27 czerwiec 2024 - 14:07

No dobra Andrzej jesteś wytłumaczony  ;) a kiedy ostatnio robiłeś jakieś ćwiczenia sprawnościowo/kondycyjne ? penie na WF w podstawówce  :D wracaj do zdrowia !

Nadmiar ćwiczeń zużywa stawy ;)

A na poważnie - ogólnokondycyjne ćwiczenia robiłem/robię cały czas, bo jednym z moich hobby jest strzelectwo sportowe (PPN), więc hantelki, rozciąganie, ćwiczenia równowagi, rower, basen - nie są mi obce, a wręcz konieczne dla utrzymania formy. Co prawda, to sport "asymetryczny" - więc kręgosłup dostaje po dupie.

Ale mój problem jest głębszy - kontuzja z lat młodzieńczych (gdy uprawiałem koszykówkę) i siedząca praca 8 godzin przed kompem, jest powodem tego, że co kilka lat mnie tak łupnie to lumbago.

Co ciekawe - tym razem mnie wzięło właśnie na rybach :) - jak stałem po jajca na rafie w Wiśle. Różnica temperatur, zapocone plecy (mimo rzekomo oddychających spodniobutów od pasa w górę), troszkę wiatru - i przywiało mnie. 

Jak wylazłem z wody, to już nie mogłem się zgiąć, coby gacie zzuć i do auta wsiąść ;) I tak już sobie stękam radośnie od miesiąca niemal...

Także ten.... wychodzi na to, że ryby też szkodzą!

• PePe. i coma lubią to

#8086 OFFLINE   keiko

keiko

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 158 postów

Napisano 27 czerwiec 2024 - 14:30

To musiał być całkiem niezły widok 😂

#8087 OFFLINE   Konstanty

Konstanty

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 313 postów

Napisano 27 czerwiec 2024 - 14:43

Dokladnie. Bredzi , choć gadka o Przewozie jest juz w telewizji, przynajmmiej problem jest poruszany.

To dzięki naszym i Waszym Panowie działaniom. Bo problemy trzeba poruszać na wyższym szczeblu. Z narzekania miedzy kolegami nie wyniknie nic.

Jak widać da się załatwić wszystko i gdybyśmy się zebrali to nie jedno by siŵ przeforsowało.

Badzcie czujni. Atakujcie ich z każdej strony. Ryby mają wrocic do naszych rzek.

Rudawa , Raba , Wisła , Skawinka, Pradnik , Wilga całe dorzecza mają być odblokowane do migracji ryb i basta !

Działajcie lokalnie.

Wykonalismy ostatnio imwentaryzacje dorzecza Rudawy. Kilmanascie doplywow odcietych od rzeki głownej. To jest katastrofa w jakim stanie jest całe dorzecze.

Grzesiek Kwiatek cos ruszyl z renaruralizacja Skawinki . Ponoc Burmistrz jeat chętny.

Beton sie kruszy a zaczelo się rok temu od śmiesznego sprzątania Prądnika i pomyslu usiniecia tamy.

W szufladzie miasta i wod polskich leży opracowany 2 tyg temu program RENATURALIZACJI Bibiczanki.

To co sie w ostatni rok wydarzylo . Kroi sie rebaturalizacja Dlubni. Grubo sie dziac zaczelo.

A to tylko dlatego ze ekipka wedkarzy wkurwionych powiedziala BASTA i sie spotkala wraz z telwlewizją i radiami pod smieszną tamką na Prądniku z planem jej usuniecia.

piszesz o tej płycie w Ojcowie?

na Prądniku?

#8088 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 27 czerwiec 2024 - 14:44

jak stałem po jajca na rafie w Wiśle.

Bo po jajca stoi się tylko w Dunajcu  :D  

#8089 OFFLINE   Esioslaw

Esioslaw

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 140 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Grzegorz

Napisano 27 czerwiec 2024 - 18:46

PePe Rozwalasz system na naszym biedym odcinku, jeśli te bolki tuż poniżej przewozu. Ja się obraziłem ma Wisle ale to takie chwilowe, znajde chwilę to wyskoczę

#8090 OFFLINE   Ide52

Ide52

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 127 postów
  • Lokalizacjaobok Warty

Napisano 27 czerwiec 2024 - 21:01

@milczacy rwa nie ma nic wspólnego z "przewianiem", staniem w Wiśle, itp. Zresztą sam ten termin jest mocno...dyskusyjny :) Tylko ogarnięty fizjoterapeuta + odpowiedni plan oraz dużo samozaparcia pozwolą zażegnać problem. Mi rwa gruszkowata dawała się we znaki, a teraz dźwigam sobie ćwierć tony.

Przepraszam za off top :)
  • PePe. lubi to

#8091 ONLINE   strary

strary

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1980 postów

Napisano 27 czerwiec 2024 - 21:22

@milczacy rwa nie ma nic wspólnego z "przewianiem", staniem w Wiśle, itp. Zresztą sam ten termin jest mocno...dyskusyjny :) Tylko ogarnięty fizjoterapeuta + odpowiedni plan oraz dużo samozaparcia pozwolą zażegnać problem. Mi rwa gruszkowata dawała się we znaki, a teraz dźwigam sobie ćwierć tony.

Przepraszam za off top :)

A to ciekawe. bo mnie też brodzenie latem, powodowało "rwę". Teraz już nie brodzę bo czasem tak jak @milczący nie mogłem z wody wyleźć.

#8092 OFFLINE   Ide52

Ide52

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 127 postów
  • Lokalizacjaobok Warty

Napisano 27 czerwiec 2024 - 22:04

Ogólnie jak się ma prawdziwą rwę to trzeba jechać na SOR żeby nie zejść z bolu. Pewnie większość z Was ma pseudorwę dyskopatię. Ćwiczyć Panowie, a będzie dobrze. Może Szanowny Moderator usunąć off top lub przenieść w do kafejki.
  • PePe. lubi to

#8093 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 28 czerwiec 2024 - 00:46

Ja już jedną nogą na wczasach :) mety wszystkie wolne można działać ;)

Załączone pliki

#8094 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 28 czerwiec 2024 - 00:47

Aha i ćwiczyć Panowie dziadek po pięćdziesiątce Wam dobrze radzi ;)
  • Ide52 lubi to

#8095 OFFLINE   Sobota1986

Sobota1986

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 14 postów
  • LokalizacjaPodbeskidzie
  • Imię:Adrian

Napisano 28 czerwiec 2024 - 07:15

U mnie bolenie totalnie nie chcą gryźć. Widać je czasami, ale próbowałem już wszystkiego... za to czasami jakiś sandaczyk strzeli i bywają ciut lepsze.

Z tym, że ja łowię na W2.

Załączony plik  1.jpg   54,82 KB   8 Ilość pobrań

#8096 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 28 czerwiec 2024 - 08:41

Na W2 są potężne bolenie jakich nie widziałem nigdy na W3 także trzeba próbować, a sandacza gratuluję ! :)

#8097 OFFLINE   Sobota1986

Sobota1986

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 14 postów

Napisano 28 czerwiec 2024 - 09:19

Widać je czasami i uaktywniają się jak puszczą ciut mocniej wodę na jazie, ale nie chcą mi brać. W zeszłym roku coś tam się czasami uwiesiło a w tym jeszcze bez rapy z Wisły. Ale może w końcu się uda.

#8098 OFFLINE   Esioslaw

Esioslaw

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 140 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 28 czerwiec 2024 - 10:26

Piękny sandacz. Ja na w2 nam najbliżej ale ryb coś od 2 lat tam połowić nie mogę a jezdze od łaczan po facimiech dzikie mety, na wodzie gdzie nie gdzie nie idzie dojsc a co dopiero dojechac brak zycia na wodzie, padają ladne okazy z czego widze. Mi brakło cierpliwości wolę już w3 ale fajnie, że ktoś na w2 łowi
  • lukasz_201 lubi to

#8099 OFFLINE   Sobota1986

Sobota1986

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 14 postów

Napisano 28 czerwiec 2024 - 10:49

Rzadko widuję tam ludzi, raczej trzeba wytyczać własne ścieżki. Łowię na w2 bo na w3 mam daleko, Z Bielska-Białej nawet na w2 to ponad godzina drogi niestety...

• Grzesiek lubi to

#8100 OFFLINE   Esioslaw

Esioslaw

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 140 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 28 czerwiec 2024 - 16:01

To faktycznie kawalek. Chyba bliżej masz na dwory

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0