Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Wody w okolicach Krakowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8321 odpowiedzi w tym temacie

#1481 OFFLINE   Piotr Boruch

Piotr Boruch

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 602 postów
  • LokalizacjaKraków/Nowy Sącz
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Boruch

Napisano 03 listopad 2015 - 19:17

To "koło Krakowa" rozumiane baaaardzo szeroko ;)

Ten tu lowi a ja jakieś pier....lone słupki liczę na koniec mc-a :angry:

Użytkownik Piotr Boruch edytował ten post 03 listopad 2015 - 19:18

#1482 OFFLINE   tadekb

tadekb

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 618 postów

Napisano 03 listopad 2015 - 20:37

E tam, łowi...

Bardziej uczy się listopadowych boleni.

Dzisiaj 1: 4 (do przerwy0:2, po przerwie było już 0:4, w doliczonym czasie ustrzeliłem honorowego ;) )

Tak więc dziś klaps od Wisły, ale z miłym końcem :)

Użytkownik tadekb edytował ten post 03 listopad 2015 - 20:37

#1483 OFFLINE   morelowy

morelowy

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 51 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Kamil
  • Nazwisko:Sz

Napisano 05 listopad 2015 - 08:25

Wczoraj 2 godzinki na W3 w pogoni za sandaczem z opadu, wyprawa zakończona jednym braniem i to w postaci przyłowu: http://jerkbait.pl/t...2015/?p=1766948

Pozdrawiam!

#1484 OFFLINE   kiełbik

kiełbik

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 14 postów
  • LokalizacjaKrakow

Napisano 05 listopad 2015 - 08:52

w miarę oglądania grubych sandaczy tutaj  narastała  i u mnie ochota  zapolować i wybrałem wczoraj koło 20:00. Trzeci rzut, pstryk,  sandacz 62cm :)  No to myślę sobie,  Dzień Konia jak nic,  pójdę na ilość i przy okazji pokażę sobie i innym wątpiącym, że na ilość iść się jednak da.  Następne 3 godziny bez brania...  Fajne takie nocne łowienie

• morelowy lubi to

#1485 OFFLINE   Piotr Boruch

Piotr Boruch

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 602 postów

Napisano 05 listopad 2015 - 09:04

No ale wczoraj tak ciemno było że butów nie widziałem. I właściwie ani na ilość ani na jakość. Jeden taki o którym w warunkach krakowskich warto zapomnieć(taki 50-tak). Zato fajnie cmoknął tak dosłownie metr od kija, także holu nie było tylko wyleciał na brzeg. A potem zgubiłem samochód w tej mgle i dobrą chwilę szukałem i już bylem skłonny przypuszczać że ktoś mi ukradł a tu takie fajne znalezisko...jest w tedy to doszedłem do wniosku że czas wracać. Generalnie tak ciemno i mgliście że nawet bobry które pływały kołomnie nawet mnie nie zauważyły o chodzeniu po opasce raczej trzeba było zapomnieć zobaczymy jak dzisiaj.......

#1486 OFFLINE   tadekb

tadekb

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 618 postów

Napisano 05 listopad 2015 - 09:38

Trzeci rzut, pstryk,  sandacz 62cm :)  No to myślę sobie,  Dzień Konia jak nic,  pójdę na ilość i przy okazji pokażę sobie i innym wątpiącym, że na ilość iść się jednak da.  Następne 3 godziny bez brania...  Fajne takie nocne łowienie

Czyli standardowo. Branie na zachętę, a potem, żeby się w głowie nie poprzewracało, jeb karczycho od Wisły :)  Ja nie wątpię w to, że na naszej Wiśle "da się iść na ilość". Da się iść, gorzej potem z wynikami w praktyce  ;)  I absolutnie się nie śmieję. Po prostu realnie oceniam. A trochę tą Wisłę schodziłem. A nocne łowienie pewnie, że fajne. Próbuj, nie zniechęcaj się, a jak się los uśmiechnie to wypuszczaj.

zobaczymy jak dzisiaj.......

Ano zobaczymy :ph34r:  Ja już odliczam do dzisiejszych boleni. Choćby na godzinę, to i tak pojadę :)

#1487 OFFLINE   GBP

GBP

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 216 postów
  • LokalizacjaZabierzów
  • Imię:G
  • Nazwisko:B

Napisano 05 listopad 2015 - 09:39

Biegałem wczoraj po W2 po znajomych metach ale bez brania. Emocje były dopiero jak wracałem autem przez tą mgłę, co wioska to kilku ninja.

#1488 OFFLINE   Dygnitorz

Dygnitorz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 64 postów
  • LokalizacjaSzczucin/Kraków
  • Imię:Jacek

Napisano 05 listopad 2015 - 09:43

Panowie, ale wam zazdroszczę, ze możecie chociaż na chwile wyskoczyć nad wodę... Ja może się wyrwę w przyszłym tygodniu :-)
  • Bluzer lubi to

#1489 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1468 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 05 listopad 2015 - 10:00

Panowie, ale wam zazdroszczę, ze możecie chociaż na chwile wyskoczyć nad wodę... Ja może się wyrwę w przyszłym tygodniu :-)

Ja też dopiero najwcześniej w poniedziałek :(

#1490 OFFLINE   kiełbik

kiełbik

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 14 postów
  • LokalizacjaKrakow

Napisano 05 listopad 2015 - 18:11

. Próbuj, nie zniechęcaj się, a jak się los uśmiechnie to wypuszczaj.

jestem zainfekowany, w weekend kolejne podejście  :)   moje ryby w komplecie wracają do wody

#1491 OFFLINE   Dygnitorz

Dygnitorz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 64 postów

Napisano 06 listopad 2015 - 08:24

Jak tam Panowie? Łowił ktoś wczoraj, czy może wszystkich mgła i smog skutecznie zniechęciły?

#1492 OFFLINE   Bluzer

Bluzer

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 307 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Kamil

Napisano 06 listopad 2015 - 08:47

Ten smog to własnie zachęca do tego by jak najwięcej czasu spędzać poza Krakowem;)

#1493 OFFLINE   Piotr Boruch

Piotr Boruch

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 602 postów

Napisano 06 listopad 2015 - 08:53

wczoraj brak brań poza miastem mgła jeszcze większa. Obrazowo przedwczoraj stwierdziłem że było ciemno wczoraj nie widziałem nic ....dobrze że wiem gdzie była woda stojąc pod mostem nie widziałem...mostu

#1494 OFFLINE   K-Pon

K-Pon

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 1800 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:P.

Napisano 06 listopad 2015 - 09:03

Ten smog to własnie zachęca do tego by jak najwięcej czasu spędzać poza Krakowem;)

Poza Krakowem w tym przypadku to kilkadziesiąt kilometrów :P

#1495 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1468 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 06 listopad 2015 - 12:21

Zapowiada się bardzo ładny przyszły tydzień, jeśli chodzi o pogodę, z tego właśnie tytułu chciałbym zorganizować spotkanie-ognisko nad wodą (rzeka Wisła). Zbliżający się koniec sezonu 2015 to czas smutny  ;)  możemy razem wspólnie powspominać i pobiadolic ile to ryb spadło i jakie były wielkie.  Rzecz jasna nie na samym spotkaniu się skończy, ale też na wspólnym wędkowaniu w dzień i w nocy. Dlatego też godzina 14.30-15.00 to dobra godzina żeby zacząć spotkanie i poznać miejscówki przez dwie godziny do zmroku. Około 17.30-18.00 rozpalamy ognisko, zajadamy Toruńską lub Zwyczajną  popijając herbatę. Godzina 19.00-19.30 zapinamy woblery sandaczowe lub gumy i na wcześniej upatrzonych miejscówkach "łowimy" sandacze. Około godziny 22.00 chwalimy się zdobyczami i  kończymy ten wspólnie spędzony czas, a ja rozdaje nagrody   :D  Pytanie do chętnych osób czy dzień w środku tygodnia mógłby być czy tylko weekend wchodzi  w grę ?

p.s. Tylko C & R mięsiarze niech zostaną w domu ! Miejsce spotkania podam tylko najbardziej zainteresowanym osobom na PW

• jerzy6, coma i tkargul01 lubią to

#1496 ONLINE   coma

coma

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2039 postów
  • Lokalizacjamałopolskie\łódzkie

Napisano 06 listopad 2015 - 12:35

Zapowiada się bardzo ładny przyszły tydzień, jeśli chodzi o pogodę, z tego właśnie tytułu chciałbym zorganizować spotkanie-ognisko nad wodą (rzeka Wisła). Zbliżający się koniec sezonu 2015 to czas smutny  ;)  możemy razem wspólnie powspominać i pobiadolic ile to ryb spadło i jakie były wielkie.  Rzecz jasna nie na samym spotkaniu się skończy, ale też na wspólnym wędkowaniu w dzień i w nocy. Dlatego też godzina 14.30-15.00 to dobra godzina żeby zacząć spotkanie i poznać miejscówki przez dwie godziny do zmroku. Około 17.30-18.00 rozpalamy ognisko, zajadamy Toruńską lub Zwyczajną  popijając herbatę. Godzina 19.00-19.30 zapinamy woblery sandaczowe lub gumy i na wcześniej upatrzonych miejscówkach "łowimy" sandacze. Około godziny 22.00 chwalimy się zdobyczami i  kończymy ten wspólnie spędzony czas, a ja rozdaje nagrody   :D  Pytanie do chętnych osób czy dzień w środku tygodnia mógłby być czy tylko weekend wchodzi  w grę ?

p.s. Tylko C & R mięsiarze niech zostaną w domu ! Miejsce spotkania podam tylko najbardziej zainteresowanym osobom na PW

Super pomysł, jestem jak najbardziej za! :) Wracam do Krakowa w najbliższą niedzielę, poniedziałek i wtorek - do pracy. Środę chyba wszyscy mamy wolną? Czwartek i piątek mam urlop. Także jeśli o mnie chodzi pasuje mi od środy wzwyż (najmniej chyba czwartek) :)

#1497 OFFLINE   Piotr Boruch

Piotr Boruch

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 602 postów

Napisano 06 listopad 2015 - 12:41

fajniutko ja się pisze jak tylko czas pozwoli pn, czw, pt może być ;) w weekend jakoś pewnie dalej wyskocze więc odpada

Użytkownik Piotr Boruch edytował ten post 06 listopad 2015 - 12:42

#1498 OFFLINE   tadekb

tadekb

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 618 postów

Napisano 06 listopad 2015 - 12:45

:)

Jak chodzi o mnie to łikendy jak najbardziej.

11 też mi pasuje. 

W tygodniu mi pasuje, ale dopiero 16-20 listopada.

Nawet mam pomysł na fajne miejsce gdzie kilka osób da radę blisko siebie połowić. Zresztą w stadzie i tak pewnie nie naszalejemy z wynikami, ale chyba nie o to chodzi. A przy okazji wycieczka by była.

#1499 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1468 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 06 listopad 2015 - 12:47

Zapomniałem że 11 w środe jest wolne ! To będzie ten dzień :)

Tadek zdzwonimy się i powiem Ci o którym miejscu ja myslę, a Ty zweryfikujesz ;)

Użytkownik PePe. edytował ten post 06 listopad 2015 - 12:50

• coma lubi to

#1500 OFFLINE   Dygnitorz

Dygnitorz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 64 postów

Napisano 06 listopad 2015 - 18:36

Jestem chętny! Super pomysł.