jestem pewien, że pozew zbiorowy tysiąca wedkarzy z Sieradza pzreciwko PZW Sieradz za wykończenie rzeki Warty (lista przewinień długa) i mozna to wygrać.
......😉
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 27 luty 2017 - 13:14
jestem pewien, że pozew zbiorowy tysiąca wedkarzy z Sieradza pzreciwko PZW Sieradz za wykończenie rzeki Warty (lista przewinień długa) i mozna to wygrać.
Napisano 27 luty 2017 - 20:53
Napisano 27 luty 2017 - 22:14
Mreno, tu nie ma co pyskowac, tylko trzeba Slawka sluchac, bo ma racje jak malo kto tutaj, a i z tego co wiem to dla "swoich" ciurkow zrobil bardzo duzo, wiec zarzucanie mu pustego gadania nie przystoi.
Pozwól kolego, że będę kierował się swoim wolnym rozumem i sam decydował czy mam słuchać takiego miszcza czy nie. Nie sądzę, że "trzeba Sławka słuchać", sądzę wręcz, że słuchanie Sławka może negatywnie odbić się na samopoczuciu i perystaltyce jelit. Co do samego pyskowania możesz tak zwracać się do swojego szczeniaka jeśli się już dorobiłeś. Ja tu rozmawiam, wypowiadam się, dyskutuję, wyrażam i bronię swojego zdania, a nie pyskuję. Na szczęście wiosna idzie i zaraz tu zaczneimy wklejac swoje warciane okazy zamiast iść dalej w te brednie silącego się na oryginała Sławka. Tak na marginesie przy browarze on tez tak przy was gaworzy? Ja po minucie bym zszedł z nudów:) Czekamy na piersze foty jazi, kto pokaze pierwszą 60-tkę?
Napisano 28 luty 2017 - 06:07
Przedstawiliśmy swoje punkty widzenia. Twój jest obowiązujący - żeby nie powiedzieć obowiązkowy, mój zdecydowanie mniejszościowy. Optyka Mreno od lat wygrywa w cuglach, tylko co z tego dobrego wynika?
Napisano 28 luty 2017 - 06:36
Pozwól kolego, że będę kierował się swoim wolnym rozumem i sam decydował czy mam słuchać takiego miszcza czy nie. Nie sądzę, że "trzeba Sławka słuchać", sądzę wręcz, że słuchanie Sławka może negatywnie odbić się na samopoczuciu i perystaltyce jelit. Co do samego pyskowania możesz tak zwracać się do swojego szczeniaka jeśli się już dorobiłeś. Ja tu rozmawiam, wypowiadam się, dyskutuję, wyrażam i bronię swojego zdania, a nie pyskuję. Na szczęście wiosna idzie i zaraz tu zaczneimy wklejac swoje warciane okazy zamiast iść dalej w te brednie silącego się na oryginała Sławka. Tak na marginesie przy browarze on tez tak przy was gaworzy? Ja po minucie bym zszedł z nudów:) Czekamy na piersze foty jazi, kto pokaze pierwszą 60-tkę?
Ehhh... klasyka upadku. Powodzenia.
Napisano 28 luty 2017 - 09:38
Ehhh... klasyka upadku. Powodzenia.
"Klasyka upadku"... Skąd wam się to bierze? Wy nas podniesiecie zapewne miszczowie. Za malutcy jesteście/my na PZW. Sami między sobą się gryziemy, im to na rekę. Kończę swoje, teraz tylko rybki.
Użytkownik Mreno edytował ten post 28 luty 2017 - 09:39
Napisano 28 luty 2017 - 20:50
A co stoi na przeszkodzie aby sieradzkie albo warciańskie koło zaczęło od ręki uprawiać praktykę dziel i rządź na rzece którą dzierżawią ? Zamiast wyszukiwania i zwalczania urojonych wrogów, szukania szczęścia i taniochy porozumień oraz publicznego robienia z siebie durnia..
Członkom z wędką jak widzę, ciągle bliżej jest do agresywnego grzybiarza niż do myśliwego..
Napisano 23 marzec 2017 - 23:30
Tylko Radek odczytał (co prawda uwikłane w sarkazm, ironie i odrobinę złośliwości /;-)) wywody Sławka bezbłędnie i łączę się w posypywaniu swojej roszczeniowej głowy popiołem...
Warta została zniszczona wędkarsko przez nas (bez względu na to czy teraz jesteśmy już mądrzy czy modni czy wygodni i stosujemy C&R) i brak tamy lub rybaków na Jeziorsku by niewiele pomógł.. Pokutuje niestety mit "Ryb to Panie nigdy nie zabraknie" i większośc z nas chce płacić jak najmniej, łowić na jak najwiekszej ilości wody (najlepiej wszędzie) i to łowić okazy bo dodatkowo tyle a tyle posżło na przynęty, zanęty, paliwo, i cały ten majdan... Wieć karta musi się zwrócić jeśli nie miesiarsko to choć mentalnie...
P.S. Sławku, gdybyś nie rozpoznał avatara - pozdrowienia od kolegi co to tatarem z trotki na ost wyprawie nad Regę pogardził /;-) hahaha...
Napisano 26 marzec 2017 - 08:44
Panie Krzysiu, wspaniały wędkarzu i rozmówco - nic straconego Tatar jest do powtórzenia.. tak jak i kolejne miłe spotkania nad wodą..
Napisano 26 marzec 2017 - 17:44
Wezmę ogórki i korkociąg
Napisano 03 kwiecień 2017 - 09:44
Panowie jak tam połowy ?
U mnie niedziela dała pięć ładnych jazi ładniejsze fotki poniżej
Napisano 03 kwiecień 2017 - 10:59
Wczoraj (Warta odcinek pstrągowy) 3 godziny biczowania wody, 10 przynęt pozostawionych na zaczepach, efekt "0"...
Napisano 04 kwiecień 2017 - 10:32
Panowie jak tam połowy ?
U mnie niedziela dała pięć ładnych jazi ładniejsze fotki poniżej
Ładne jazie i w wersji hurtowej tak wiosennie Mierzone? Widzę, że kręciołki mamy takie same
Napisano 04 kwiecień 2017 - 11:37
Nie mierzone ale myślę że większość to okolice 45 cm
Napisano 04 kwiecień 2017 - 16:30
Napisano 04 kwiecień 2017 - 22:15
zdzislavo1 gratulacje !
Ja byłem w tamtym tyg w czwartek na Warcie poniżej Sieradza, tylko 1 jazik 30cm i przyłów 2 małe bolki pod 40... fotek nie ma , bo oba trzy od razu puszczone
jutro pogoda całkiem inna więc na ryby całkiem inne się wybieram. Jak coś się trafi -zrobię fote
Użytkownik Krzysiek P edytował ten post 04 kwiecień 2017 - 22:17
Napisano 13 maj 2017 - 10:10
Dzisiaj w Księżych Młynach na zero. Totalna pustka i do tego sporawo wody....
Napisano 15 maj 2017 - 20:36
Powyżej Jeziorska to jest dopiero sporo wody
Księże Młyny to jeszcze "wody Sieradza" ?
Napisano 15 maj 2017 - 21:05
Powyżej Jeziorska to jest dopiero sporo wody
Księże Młyny to jeszcze "wody Sieradza" ?
Napisano 15 maj 2017 - 21:11
W ten weekend odbyły się zawody na warcie niedaleko Sieradza: 23 wędkarzy,6 godzin łowienia ,2 wymiarowe ryby boleń 53 cm okoń 29cm .
Użytkownik zdzislavo1 edytował ten post 15 maj 2017 - 21:13
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych