Popieram wcześniejsze wypowiedzi @Andrzeja Stanek. Posiadam wspomniane Guide i naprawdę polecam. Mam porównanie z Rivertek, starszą serią tych butów. Poprzednie buty bardzo ciężkie, piszczele bolały po przejściu niedługiego dystansu, po za tym bardzo pancerne. Popękały dopiero po ok 4 sezonach. Guide mam już chyba 3 sezon i tak naprawdę to wyglądają prawie jak nowe, i żadne dystanse nie są teraz tak straszne, chodzi się w nich tak jak napisał Andrzej "jak w butach trekkingowych".
#81 OFFLINE
Napisano 28 lipiec 2013 - 18:58
#82 OFFLINE
Napisano 28 lipiec 2013 - 19:04
#83 OFFLINE
Napisano 28 lipiec 2013 - 19:44
#84 OFFLINE
Napisano 29 lipiec 2013 - 00:46
a ja używam teraz 1 sezon Vision Hopper mają kolce lekkie i szybko schną oraz wygodne jak buciki do biegania
http://hurch.pl/hopp...studs-p758.html
#85 OFFLINE
Napisano 16 sierpień 2013 - 22:00
dzięki za rady, w końcu dotarły do mnie buty ze stanów, jednak skusiłam sie na buty Guide, a teraz mam pytanie w związku z podkuciem, która wersja Waszym zdaniem jest najbardziej optymalna, aha i wkręty do tych butów jakieś dużej średnicy, sporo większe niż otwory w butach, to tak ma być, ze mam się raczej sam w nie w wiercić?
1.
2.
4.
Użytkownik slawencio edytował ten post 16 sierpień 2013 - 23:34
#86 OFFLINE
#87 OFFLINE
Napisano 23 sierpień 2013 - 21:32
dzieki
#88 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2013 - 12:10
Super buty to visionn hopper vibram studs
Nie rozwalają się i są bardzo lekkie
#89 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2013 - 14:00
Super buty to visionn hopper vibram studs
Nie rozwalają się i są bardzo lekkie
Mają też SUPER korek przy kijach.
#90 OFFLINE
Napisano 02 wrzesień 2013 - 06:04
@slawencio może teraz byś już napisał jak pierwsze wrażenia z użytkowania tych butów. Przyda się na pewno dla innych forumowiczów, którzy mają taki sam dylemat jak Ty wcześniej miałeś.
Pozdrawiam
#91 OFFLINE
Napisano 02 wrzesień 2013 - 11:36
własnie napisz tez jaki masz nr buta i jaki rozmiar butów do brodzenia kupiłeś
#92 OFFLINE
Napisano 02 wrzesień 2013 - 11:58
Visionn hopper vibram są naprawdę wygodne i lekkie a jeśli po trzeba pochodzić po brzegu w mokrych butach to waga robi zwoje. Ja już śmigam w nich sezon i nie widać oznak zużycia i naprawdę szybko wysychają
#93 OFFLINE
Napisano 03 wrzesień 2013 - 13:38
Warto tez pomysleć nad Orvis River Guard™ Ultralight Men's Wading Boot.
Najlepsze buty jakie miałem. Co prawda ostatnio podrożały – ale za oceanem można je nadal na różnych wyprzedażach lub poza sezonem kupić w dobrej cenie.
Lekkie, wygodne, szybko schną, nie kurczą się z czasem. Podeszwa –Vibram z kolcami – żadnych śladów zużycia pomimo biegania po kamieniach na Sanie, Dunajcu, Wisłoku, w Bośni, Słowacji i innych zabagnionych nizinnych rzekach.
Przy zassaniu w głębokim bagnie nie ma szans żeby je ściągnęło. Zimą po oblodzonych kamieniach najmniejszego poślizgu – wibram i kolce trzymają jak raki podczas wspinaczki po lodowcu.
W życiu testowałem Simmsy, Orvisy henrys Forki II (też rewelacyjne –tyle że na filcu) Scierry -i moich River Guard’ow bym nie zamienił za nic.
Znam jeszcze kilka osób które używają tych butów – i naprawdę w życiu złego słowa o nich nie słyszałem.
I jednego jestem pewien –lepiej kupić jedne, przyzwoite i mieć komfort że nic się nie rozklei, nie rozpadnie, nie będzie ślizgać, będzie trzymać kostkę i nie uszkodzi skarpety neoprenowej.
A widywałem już buty BHP wiązane sznurówka żeby się nie rozpadły, czy skarpetę przecięta blacha –którą był okuty wzmacniany czubek takich butów. Jak BHP dostały za dużo wody -zaczęły się rozklejać –i na początek rozkleił się czubek –tak ze uszkodził wodery. Gdyby nie to że mailem zapasowy komplet buty+spodniobuty –kolega albo by je kleił ana szybko na wyjeździe (czyli i tek z pól dnia łowienia z głowy) , albo musiał łowić z brzegu – co na Sanie nie jest najefektywniejsza metoda muchowania.
#94 OFFLINE
Napisano 03 wrzesień 2013 - 13:45
Też używam River Guard™ Ultralight Men's Wading Boot już drugi sezon, w tym tydzień w oceanie u Kuby w IE i nic się nie dzieję. Wyglądają dalej jak w dniu kupna Wygodne, cenowo może nie aż tak atrakcyjne, ale warto
#95 ONLINE
Napisano 04 wrzesień 2013 - 10:24
Czy taki wibram z kolcami sprawdzi sie lepiej na skalach i kamieniach niz filc ?
uzywam rapala pro guide na filcu (ekonomiczny zakup z decathlonu) i po sezonie bede musial pomyslec o nowych "kapciach"....
#96 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2013 - 13:02
Moim zdaniem tak
Mi troszkę poleciała podeszwa, ale polazłem w ekstremalny teren - skałki z lawy o bardzo ostrych krawędziach itd. Na podobnych, lecz mocno juz przez fale oszlifowanych po jednym wyjściu w butach z cabelasa powyrywało kawałki protektora i pogięło zupełnie kolce - więc... guma i kolce dają radę. A jesli chodzi o przyczepność - nie znam lepszego rozwiązania.
#97 ONLINE
Napisano 04 wrzesień 2013 - 13:06
Moim zdaniem tak
Mi troszkę poleciała podeszwa, ale polazłem w ekstremalny teren - skałki z lawy o bardzo ostrych krawędziach itd. Na podobnych, lecz mocno juz przez fale oszlifowanych po jednym wyjściu w butach z cabelasa powyrywało kawałki protektora i pogięło zupełnie kolce - więc... guma i kolce dają radę. A jesli chodzi o przyczepność - nie znam lepszego rozwiązania.
Czyli co ?wibram + kolce czy filc ?
Bo chyba nie do konca zrozumialem odpowiedz Twoja
#98 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2013 - 13:07
Guma i kolce. Jak dla mnie jedyna opcja.
#99 ONLINE
Napisano 04 wrzesień 2013 - 13:18
Guma i kolce. Jak dla mnie jedyna opcja.
OK. Widzac w jakich warunkach tam sie przemieszczasz u siebie - daje sie przekonac
#100 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2013 - 14:09
Kuba u mnie po chodzeniu po tych ostrych skałach nic butom nie zaszkodziło Dodatkowo łowiłem w nich na Sanie gdzie też są skały z ostrymi krawędziami. Guzu nic lepszego od gumy z kolcami nie wymyślisz
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: buty do brodzenia
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Buty do brodzenia HodgmanNapisany przez lolo777 , 09 lut 2017 buty do brodzenia |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Buty do brodzenia DAMNapisany przez Zachil10 , 30 sty 2017 buty do brodzenia |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Kolce do butów SIMMSNapisany przez fedx , 02 sty 2016 buty do brodzenia, simms |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Produkty marki SIMMSNapisany przez Wiktor , 10 lip 2015 wodery, buty do brodzenia, simms |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Produkty TaimenNapisany przez Rheinangler , 29 paź 2015 wodery, buty do brodzenia |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych