#61 OFFLINE
Napisano 01 luty 2014 - 16:14
#62 OFFLINE
Napisano 02 luty 2014 - 14:38
Podtrzymuję w całej rozciągłości moje zdanie. Tuż po zakupie z kilkoma pudełkami przynęt go sprawdzałem. Co prawda na jeziorze ale z naprawdę szerokim spektrum przynęt. Widzę, że niektórych niedowiarków i tak nie przekonam choć bym i filmik zmieścił.
Wyrwane z kontekstu stwierdzenia niczego nie udowodnią. Jako lekki uniwersał sprawdzi się na pewno. Boleniówki podałem jako przyklad skrajnych możliwości tego kija co jasno wynika z mojego wpisu.
Mój kolega używa go ( w takim samym uzbrojeniu) na rzeczne bolenie, może też się nie zna ( mimo że jest w spinningowej kadrze polski)....
Michaszek T.?
#63 OFFLINE
Napisano 02 luty 2014 - 20:49
...Mój kolega używa go ( w takim samym uzbrojeniu) na rzeczne bolenie, może też się nie zna ( mimo że jest w spinningowej kadrze polski)....
Nie wierze, po prostu nie wierze w to co czytam .
FX 902-2 i świadome łowienie boleni ? Przecież to pomyłka, ten patyk do tego się nie nadaje !
Z czystej ciekawości zapytam, ten kolega używa woblerów boleniowych o jakiej gramaturze ?
#64 OFFLINE
Napisano 02 luty 2014 - 21:48
..ja do boleni mam FX905-2..ale może się już nie znam bo lata zawodniczenia już daaawno za mną ...
- Tomek88 lubi to
#65 OFFLINE
Napisano 02 luty 2014 - 21:51
Mam ten kij i powiem tak, że na upartego można wszystko lub prawie wszystko, ale po co męczyć siebie, męczyć wędkę(kij się wypracowuje), oraz ostatecznie męczyć rybę za długim i z przyczyn oczywistych niezdecydowanym holem. Na otwartej wodzie można by się i pokusić o wyjęcie rekordowego bolka tym kijem, ale ile by to trwało i czy ta ryba by to przeżyła? Trudno powiedzieć
#66 OFFLINE
Napisano 03 luty 2014 - 06:34
Mam ten kij i powiem tak, że na upartego można wszystko lub prawie wszystko, ale po co męczyć siebie, męczyć wędkę(kij się wypracowuje), oraz ostatecznie męczyć rybę za długim i z przyczyn oczywistych niezdecydowanym holem. Na otwartej wodzie można by się i pokusić o wyjęcie rekordowego bolka tym kijem, ale ile by to trwało i czy ta ryba by to przeżyła? Trudno powiedzieć
Na 862 jako przyłów złowiłem bolenia 80cm na wodzie stojącej.Powiem krótko, to nie komfort łowienia to zamęczanie ryby .
#67 OFFLINE
Napisano 03 luty 2014 - 09:45
Nie wierze, po prostu nie wierze w to co czytam .
FX 902-2 i świadome łowienie boleni ? Przecież to pomyłka, ten patyk do tego się nie nadaje !
Z czystej ciekawości zapytam, ten kolega używa woblerów boleniowych o jakiej gramaturze ?
Bicia piany ciąg dalszy.....
Na szczęście przez dwa dni się wyłowiłem, nawdychałem świeżego powietrza, ryby brały
ale do rzeczy: też chciałbym wiedzieć jakich wobków używa (a może to nie są woblery?) , poza tym wcześniej wymieniłem jakie woblery które moim zdaniem się nadają ( producenci podają ich wagę). Idąc nad wodę z jednym kijem i mogąc łowić jazie-klenie-bolenie (w tej kolejności) można spokojnie dobrać przynęty którym podoła ten blank ( w tym małe boleniówki) i to będzie górny zakres jakiemu podoła ten blank ( też o tym wyżej pisałem ).
Z pewnością, nastawiając się tylko na bolenie, są kije bardziej odpowiednie ( obejmujące dużo szersze spektrum przynęt boleniowych).
Użytkownik ziuta edytował ten post 03 luty 2014 - 09:46
#68 OFFLINE
Napisano 03 luty 2014 - 10:31
Witam,jeśli można ja pytałem o blank do łowienia okoni na jigi a nie boleni na woblery. Czy możemy wrócić do tematu
#69 OFFLINE
Napisano 03 luty 2014 - 15:54
..ja do boleni mam FX905-2..ale może się już nie znam bo lata zawodniczenia już daaawno za mną ...
pozostaje współzawodnictwo na pontonie
#70 OFFLINE
Napisano 03 luty 2014 - 21:09
- Robas lubi to
#71 OFFLINE
Napisano 03 luty 2014 - 21:25
...ale my nie punktujemy okonkami i wzdręgami;)
U mnie na pontonie, za te gatunki będą punkty ujemne do bana włącznie
- patu i Karol Krause lubią to
#72 OFFLINE
Napisano 03 luty 2014 - 21:36
Za te gatunki to karne opuszczenie kolejki lub brak "rozchodniaczka"
- patu, tasiek321 i Karol Krause lubią to
#73 OFFLINE
Napisano 03 luty 2014 - 21:42
Za te gatunki to karne opuszczenie kolejki lub brak "rozchodniaczka"
Przy takiej karze, to strach rzucać, co by się oksik tudzież wzdręga nie uczepiła
P.S.
Koniec zaśmiecania wątku, bo tu ludzie Phenix'y chcą budować
Użytkownik tasiek321 edytował ten post 03 luty 2014 - 21:45
- Baars lubi to
#74 OFFLINE
Napisano 03 luty 2014 - 22:02
Bicia piany ciąg dalszy.....
Na szczęście przez dwa dni się wyłowiłem, nawdychałem świeżego powietrza, ryby brały
Nie wiem czego kolega się nad tą wodą nawdychał i mało mnie to obchodzi, ale zacytuje jeszcze raz co napisałeś.
cyt :
..Mój kolega używa go ( w takim samym uzbrojeniu) na rzeczne bolenie, może też się nie zna ( mimo że jest w spinningowej kadrze polski)...".
Więc łaskawie nie odwracaj kota ogonem, że niby ludziska piane tu biją a ty i twój spiningowy kadrowicz macie pojęcie i wg was kij nadaje się na bolenie bo to g... prawda i wspomniany Phenix nie nadaje się !
Idąc nad wodę z jednym kijem i mogąc łowić jazie-klenie-bolenie (w tej kolejności) można spokojnie dobrać przynęty którym podoła ten blank ( w tym małe boleniówki) i to będzie górny zakres jakiemu podoła ten blank ( też o tym wyżej pisałem ).
Z pewnością, nastawiając się tylko na bolenie, są kije bardziej odpowiednie ( obejmujące dużo szersze spektrum przynęt boleniowych).
klenie-jazie-okonie owszem tak. Ale z boleniem będzie jaaaazda, ale jak widzę wyciąganie z wody truchła nie jest dla Ciebie problemem - jak to się ma do C&R Panie Kolego ?
Bo hol bolenia ~ 70/80cm będzie niestety trochę trwał na tej wędce .
Użytkownik Zwierzu edytował ten post 03 luty 2014 - 22:04
#75 OFFLINE
Napisano 03 luty 2014 - 22:15
Zwierzu, nie chce mi się z tobą gadać, nie jesteś wyrocznią i g.... mnie obchodzi Twoja opinia. Dotarło ? Jak by co to PW.
edyt po wpisie Zwierzu poniżej: odpowiedź będziesz miał na PW, p....u.
Panowie z pontonu są mocno do tyłu, wzdręgi od 3-4 lat nie są liczone.
Sorki hozel79 za zaśmiecanie wątku, ja już tu kolejnego posta pisać nie będę, swoją opinie już wyraziłem.
Użytkownik ziuta edytował ten post 03 luty 2014 - 22:55
#76 OFFLINE
Napisano 03 luty 2014 - 22:29
Zwierzu, nie chce mi się z tobą gadać, nie jesteś wyrocznią i g.... mnie obchodzi Twoja opinia. Dotarło ? Jak by co to PW.
Zejście z pola dysputy "wręcz rycerskie" !
Rozumiem że argumentów do rozmowy brakło więc i obrzucanie gównem się zaczęło .
Pozdrawiam i wędki boleniowej życzę !
Użytkownik Zwierzu edytował ten post 03 luty 2014 - 22:31
#77 ONLINE
Napisano 03 luty 2014 - 22:52
A miało być ciekawie o Phenixach a jest mała zadymka. Temat wyczerpał się?
#78 OFFLINE
Napisano 03 luty 2014 - 23:02
Panowie z pontonu są mocno do tyłu, wzdręgi od 3-4 lat nie są liczone.
...i zapewne po tym fakcie niejeden smyczek-zawodniczek popełnił harakiri swoim 8funtowym FX-em ...
#79 OFFLINE
Napisano 03 luty 2014 - 23:07
W Polsce powinni wprowadzić kategorie zawodniczą w określaniu CW. Np do 8g. Prym wiodłyby by komary i ważki, a przynęty... 8mm imitacje w silikonowym odlewie"magotów" ze stelażem z jednego kawałka, bo wkręt na zawodach może puścić. Pytanie z "faka" na j.pl, to:
czy moskito ma odpowieni mocny dolnika n aprzyłow 1,5 wąsatego? Panie, ale hol bendzie trwal do 12roboczogodzin, więc zmień na "smoczolatwaca"... zaoszczędzisz do 5 rb i może zmieścisz się w rundzie ganpriks (pisownia oryginalna).
- ziuta i Tomek88 lubią to
#80 OFFLINE
Napisano 03 luty 2014 - 23:54
Zejście z pola dysputy "wręcz rycerskie" !
Rozumiem że argumentów do rozmowy brakło więc i obrzucanie gównem się zaczęło .
Pozdrawiam i wędki boleniowej życzę !
Ano widzisz Zwierzu.... Dołącz do gromady pyszałków nie podpierających się protezami z kumpli z kadry galaktycznej najjaśniejszej RP
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, phenix
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych