#281 OFFLINE
Napisano 19 lipiec 2020 - 11:46
https://www.decathlo...id_8383613.html
Pomijając to, że pod wpływem wody popekały wstawki ze sztucznej skóry nic im nie dolega. Podeszwa się nie rozkleja i nie ma żadnych problemów. Buty są lekkie i bardzo dobrze wyprofilowane - dobre jeśli ktoś dużo wędruje nad wodą.
#282 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2020 - 13:27
Szukam butów na prezent dla mężczyzny, jaki model obuwia polecacie?
#283 OFFLINE
Napisano 20 październik 2020 - 20:35
Po wyjeciu wkładki noga w skarpecie wchodzi nirmalnie, a but siegą idealnie pod wbudowane gravel guardy w krótkich vision guiding, spokojnie do latania starczą jesli szukacie czegos budzetowego i wiecej chodzicie po brzegu jak brodzicie.
Jesli ktos szuka taniego rozwiazania i do takiej specyfiki to da to rade.
Ja nie zakladam dodatkowych grubych skarpet pod neoprenowe.
Jesli ktoś zakłada można wziać rozmiar większe.
Lekkie spoko na błoto i łatwe w utrzymaniu czystości.
Na Dunajec pewnie bym nie wział ale na Wisłe spoko.
#284 OFFLINE
Napisano 20 październik 2020 - 21:48
.
Na Dunajec pewnie bym nie wział ale na Wisłe spoko.
Dopisz, na który odcinek Wisły. Bo chyba nie na górski?
#285 OFFLINE
Napisano 21 październik 2020 - 09:46
Użytkownik zeralda edytował ten post 21 październik 2020 - 09:48
#286 OFFLINE
Napisano 23 maj 2021 - 15:12
Czy próbował ktoś do śpiochów ,butów z pianki EVA , coś jak Lemigo Tramp 909 ( oczywiście bez wkładki termoizolacyjnej ) jako alternatywy do późnojesiennych i zimowych wędrówek brzegowych ? Z możliwością wejścia lub przejścia przez rzekę od wielkiego dzwonu . Chodzi mi o lekkie "ciepłe" obuwie w 99% łowienie z brzegu .
Użytkownik 'mat edytował ten post 23 maj 2021 - 15:13
#287 OFFLINE
Napisano 23 maj 2021 - 16:45
Czy próbował ktoś do śpiochów ,butów z pianki EVA , coś jak Lemigo Tramp 909 ( oczywiście bez wkładki termoizolacyjnej ) jako alternatywy do późnojesiennych i zimowych wędrówek brzegowych ? Z możliwością wejścia lub przejścia przez rzekę od wielkiego dzwonu . Chodzi mi o lekkie "ciepłe" obuwie w 99% łowienie z brzegu .
Nie próbowałem ale również ten pomysł chodził mi po głowie. Możliwe, że ma to sens nawet, jeśli trzeba co pewien czas, odlać trochę wody z obuwia.
Teraz sprawdziłem Trampy 909. Ja kombinowałem o https://esklep.lemig...troller=product
Moje obawy, budzi jedynie możliwość szybszego przetarcia skarpety, w luźnym obuwiu.
Użytkownik popper edytował ten post 23 maj 2021 - 16:49
#288 OFFLINE
Napisano 23 maj 2021 - 18:01
Moje obawy, budzi jedynie możliwość szybszego przetarcia skarpety, w luźnym obuwiu.
To akurat wziąłem pod uwagę i wydaję się , że dodatkowa zewnętrzna 2mm skarpetka neoprenowa powinna pomóc . Poza tym buty są sznurowane i wielkiego luzu nie powinno tam być . Ale to tylko przypuszczenia , nie potwierdzone praktyką . I dlatego pytam o takie rozwiązanie
- popper lubi to
#289 OFFLINE
Napisano 23 maj 2021 - 18:58
Jak chcesz tanio i wygodnie do łażenia po brzegu i czasem tylko przejścia po wodzie, bez konieczności łażenia po kamieniach i wkrętów w podeszwę, to zwykłe najtańsze trekongowe za 50-70pln z Decathlonu dają radę.
#290 OFFLINE
Napisano 23 maj 2021 - 20:29
15 lat zimy nie widziałem, przyjechałem do PL i zmarzłem
#291 OFFLINE
Napisano 24 maj 2021 - 04:14
#292 OFFLINE
Napisano 24 maj 2021 - 07:05
- coma lubi to
#293 OFFLINE
Napisano 24 maj 2021 - 22:18
Kolega pytał o buty do śpiochów, więc jakie ma znaczenie czy but ciepły czy zimny??
No w tych trekingach z Decathlonu to marzłem w stopy strasznie. W butach do brodzenia Traper Creek nie marznę, więc różnica jest
#294 OFFLINE
Napisano 25 maj 2021 - 05:05
#295 OFFLINE
Napisano 25 maj 2021 - 08:26
Dwa sezony brodzę w lemigo trampach, akurat je miałem jak kupiłem śpiochy więc poszły do brodzenia i tak zostało. Moje po wyjęciu wkładu są dość luźne więc chodzenie w nich nie należy do przyjemności. Ogólnie te buty są dość miękkie i do chodzenia w terenie raczej lepsze będą buty z twarda podeszwą.
#296 OFFLINE
Napisano 25 maj 2021 - 08:48
Jeżeli chodzi o buty do brodzenia o dwa nr większe i wkładki grzewcze to temat przerobiłem i niestety mi się to nie sprawdziło . Nie próbowałem skarpet z ogrzewaczem , elektrycznych , ale może spróbuję
Zastanowię się jeszcze nad Lemigo . Byłem w wędkarskim , obejrzałem w miarę dokładnie i nie pozostaje nic innego jak przekonać się na własnych stopach . Będzie potrzebna dodatkowa skarpeta neoprenowa cienka , ponieważ wewnątrz buta jest łączenie EVA z materiałem i o to ewentualnie mogłaby się przecierać skarpeta z gaci . Miękkość podeszwy nie przeszkadza mi . Mam kalosze z EVA i po całym dniu łażenia nie czuję zmęczenia większego aniżeli w butach do brodzenia .
#297 OFFLINE
Napisano 24 wrzesień 2022 - 10:06
Zainteresowałem się butami Daiwa Versa Grip :
https://allegro.pl/o...p-44-9251205968
Głównie ze względu na rodzaj podeszwy i jej WYPROFILOWANIE. Czy użytkuje ktoś takie buty, jaka jest trwałość tego typu podeszwy ?
Te Trapery Creek mają chyba taką samą podeszwę. I wyglądają porządnie.
Ktos cos bo tez sie przymierzam? Buty beda mi raczej sluzyly do chodzenia po krzakach niz do brodzenia po kamieniach.
Użytkownik Luckyguliver edytował ten post 24 wrzesień 2022 - 10:06
#298 OFFLINE
Napisano 11 październik 2022 - 09:48
Patent wymyślony na szybko, zapomniałem swoich butów do brodzenia a w bagażniku leżały stare wodery, które i tak na kolanie już ciekły a że mam nowe to skróciłem te nożem do odpowiedniej długości. Powiem, że zaliczyłem tak już 2 wypady.
Praktycznie 0 wody w kaloszu i 0 piasku. Myślę, że to rozwiązanie zostanie ze mną na dłużej
IMG_20221011_104109.png 1,04 MB 13 Ilość pobrań
- popper i Polspin lubią to
#299 OFFLINE
Napisano 11 październik 2022 - 12:10
Znam ludzi, używających solidnych butów roboczych. Sprawdzają się nie gorzej, niż spec-buty, z półki budżetowej.
#300 OFFLINE
Napisano 11 październik 2022 - 20:37
Znam ludzi, używających solidnych butów roboczych. Sprawdzają się nie gorzej, niż spec-buty, z półki budżetowej.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: buty do brodzenia
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Buty do brodzenia HodgmanNapisany przez lolo777 , 09 lut 2017 buty do brodzenia |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Buty do brodzenia DAMNapisany przez Zachil10 , 30 sty 2017 buty do brodzenia |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Kolce do butów SIMMSNapisany przez fedx , 02 sty 2016 buty do brodzenia, simms |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Produkty marki SIMMSNapisany przez Wiktor , 10 lip 2015 wodery, buty do brodzenia, simms |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Produkty TaimenNapisany przez Rheinangler , 29 paź 2015 wodery, buty do brodzenia |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych