i dobrze zrobiłeś też bym posmarował bo smaru ma kiepściutko.A ja posmarowałem :-) Lata jak helikopter teraz ...a jak cichutko....... :-)
Użytkownik Hunter_pike edytował ten post 19 maj 2016 - 04:33
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 19 maj 2016 - 04:32
i dobrze zrobiłeś też bym posmarował bo smaru ma kiepściutko.A ja posmarowałem :-) Lata jak helikopter teraz ...a jak cichutko....... :-)
Użytkownik Hunter_pike edytował ten post 19 maj 2016 - 04:33
Napisano 19 maj 2016 - 04:41
Ja bym zalał pół syntetykiem 5w40 wtedy będzie cichutko latał
Napisano 19 maj 2016 - 04:54
A ja posmarowałem :-) Lata jak helikopter teraz ...a jak cichutko....... :-)
Szkoda ,że nie zrobiłeś zdj. po smarowaniu...
rozumiem ,że przed smarowaniem nie latał?!
Napisano 19 maj 2016 - 05:26
Przed smarowaniem kręcił tak jak powinien TP a po smarowaniu to pewnie i stella nie ma z nim startu
Napisano 19 maj 2016 - 05:46
Napisano 19 maj 2016 - 06:08
Napisano 19 maj 2016 - 06:20
czyżby koło głowne przekładni było źle ustawione i darło śrubę na koszu od wodzika i przez to jest taka schadrana? Stąd to stukanie? Tak patrzę i to jedyne co mi się rzuciło w oczy a jakość zdjęć fakt kiepska.Teraz poważnie. Sami specjaliści a zaden nie zauważył czemu ten młynek został rozbebeszony? Moze zbyt kiepska jakosc fotek... Pytanie o smarowanie zadałem ot tak z przekory ;-)
Użytkownik Hunter_pike edytował ten post 19 maj 2016 - 06:25
Napisano 19 maj 2016 - 06:53
Teraz poważnie. Sami specjaliści a zaden nie zauważył czemu ten młynek został rozbebeszony? Moze zbyt kiepska jakosc fotek... Pytanie o smarowanie zadałem ot tak z przekory ;-)
Zdjęcie fakt kiepskie ale jedyne co tam podpada to chyba ta śrubka...jakby nie dokręcona...
Napisano 19 maj 2016 - 06:57
'Czyszczenie przepustnicy'!
wielokrotnie słyszał kumpel w serwisie Opla jak samochód wchodził w tryb awaryjny potem(po upływie gwarancji) okazało się wadliwy moduł sterujący(nie tani).
Podstawowa różnica jest taka :
mężczyzna mówi jak ma coś do powiedzenia,a kobiety czekają aż się domyślisz -strzelając focha...
TP'2015 jeszcze nie oglądałem w środku.
Napisano 19 maj 2016 - 07:05
Użytkownik przemow edytował ten post 19 maj 2016 - 07:08
Napisano 19 maj 2016 - 07:53
Napisano 19 maj 2016 - 08:27
Napisano 19 maj 2016 - 08:32
Nie chce być niemiły Guzu ale jakoś dxiwnym trafem jeden obrót wystarczył zeby dupke zdjąc a jak zacząłem dokręcac ( z tej samej pozycji bo jak wiesz jest tam zabezpieczenie) to dziwnie długo się dokręcała....więc uszczypliwości zostaw dla siebie...Zagadka w stylu tych naprawdę trudnych.
Bo jak wiadomo ta srubke trzeba odkręcić by otworzyć kołowrotek.
Ale zabawy bylo co nie miara, przyznaje.
Dziękuję za możliwość przeczytania pouczajacych informacji.
Jeśli kiedyś serwis kołowrotkow shimano napotka u mnie na jakis problem bede wiedział gdzie zapytać o wsparcie.
Pozdrawiam i miłego kręcenia zycze
Użytkownik przemow edytował ten post 19 maj 2016 - 08:34
Napisano 19 maj 2016 - 08:36
Użytkownik przemow edytował ten post 19 maj 2016 - 08:45
Napisano 19 maj 2016 - 08:51
Nie chce być niemiły Guzu ale jakoś dxiwnym trafem jeden obrót wystarczył zeby dupke zdjąc a jak zacząłem dokręcac ( z tej samej pozycji bo jak wiesz jest tam zabezpieczenie) to dziwnie długo się dokręcała....więc uszczypliwości zostaw dla siebie...
Ps. Pytaj pytaj bo żył wiecznie nie będe he he he he :-)
Nie odczuwam wogole zadnej niemilosci.
Tylko zauwazam kuriozalnosc sytuacji. Bo skad kto moze wiedziec ze zdjecia jak wygladalo odkrecanie, dokrecanie. Brudzenie itd.
Jesli moje wpisy byly tak odebrane , to przepraszam.
Natomiast nie bardzo wiem o co chodzi ? Ale chyba nie musze.
Widze zdjecia kolowrotka, jest w nim smar. Moze nie w tych miejscach gdzie byc powinien. Ale jest. Kolowrotek nie jest suchy. Pojawiaja sie jakies zagadki do rozwiazania.
Zdecydowanie niepotrzebnie zabralem glos i zepsulem zabawe w zagadki.
Z mojej strony wiecej wtracania sie nie bedzie.
Zeby nie byc posadzonym o offtopy i jakies tam wogole bzdurzenie kompletne :
Jakis czas temu Kolega @jbk wstawil zdjecie suchego kolowrotka. Chodzilo o Stelle FI (14).
Pozwolilem sobie wowczas to zdjecie zgrac, a teraz je przypomne.
Pozdrawiam i milego krecenia
s4000.jpg 58,87 KB 9 Ilość pobrań
Napisano 19 maj 2016 - 08:53
Teraz będzie komentarz w stylu...obrobiony łepek albo przekręcony gwint.... He he uwielbiam jerkbaitowy hejt ;-) na marginesie to skoro Daniel jestes mistrzem w Shimano ,czemu jak pytałem wcześniej o przyczyny stukania to jakoś nie widziałem żebys wspomógł mnie niedoświadczonego swoją wiedzą.....
Nie jestem mistrzem. Ba! Nawet nie jestem zaawansowanym serwisantem. Poswiec chwile i znajdz sobie i poczytaj wpisy p. Jozefa odnosnie mojego poziomu serwisowania.
Znam swoje miejsce w szeregu.
Tu tylko pozwolilem sobie napisac, ze moim zdaniem to smar w tym kolowrotku, widocznym na zdjeciu, JEST.
Napisano 19 maj 2016 - 09:02
Teraz będzie komentarz w stylu...obrobiony łepek albo przekręcony gwint.... He he uwielbiam jerkbaitowy hejt ;-) na marginesie to skoro Daniel jestes mistrzem w Shimano ,czemu jak pytałem wcześniej o przyczyny stukania to jakoś nie widziałem żebys wspomógł mnie niedoświadczonego swoją wiedzą.....
A juz tak calkiem konczac moje wystepy w Twoim show, to troche niegrzeczne miec oczekiwania wobec obcych osob, ktore nic w zaden sposob nie sa Ci winne.
Bo z jakiej racji ?
Kto chcial zabrac glos ws Twojego kolowrotka to zabral. Teraz inni, ktorzy nie zabrali, maja sie tlumaczyc dlaczego tego NIE zrobili ?
Moze chwila refleksji ?
Bez odbioru
Napisano 19 maj 2016 - 09:06
Napisano 19 maj 2016 - 09:12
Użytkownik przemow edytował ten post 19 maj 2016 - 09:15
Napisano 19 maj 2016 - 16:55
Dziwne bardzo jest, że nikt nie wspomniał o suchym jak pieprz kole przekładni.No to jak panowie : Smarujemy nowe Shimano czy nie? :-)))
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych