#81 OFFLINE
Napisano 03 listopad 2014 - 12:32
#82 OFFLINE
Napisano 09 czerwiec 2015 - 22:12
#83 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2015 - 06:46
Z serwisu nie korzystałem i pewnie nie skorzystam. Gość swego czasu mocno handlował używanymi kołowrotkami Daiwa na znanym portalu aukcyjnym. Kupiłem od niego Turnamenta 2500. Miał być cud miód i malina , a okazał się stary rzęch .
- Karol Krause lubi to
#84 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2015 - 12:19
Z serwisu nie korzystałem i pewnie nie skorzystam. Gość swego czasu mocno handlował używanymi kołowrotkami Daiwa na znanym portalu aukcyjnym. Kupiłem od niego Turnamenta 2500. Miał być cud miód i malina , a okazał się stary rzęch .
Tak to zwykle bywa z młynkami z polskich portali aukcyjnych
Korzystał ktoś z tego serwisu, ma ktoś jakieś doświadczenia.
http://www.serwiskolowrotkow.pl/
Zależy w jakim zakresie świadczony jest ten serwis? Czy tylko czyszczenie i smarowanie, czy także wymiana części zamiennych?
- zając lubi to
#85 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2015 - 16:21
Tak to zwykle bywa z młynkami z polskich portali aukcyjnych
Adam niestety , ale masz rację. Mądry Polak po szkodzie.
Trzeba było trochę kaski zostawić u Mefiego i kołowrotek już dwa sezony łowi.
#86 OFFLINE
Napisano 20 czerwiec 2015 - 21:24
Potwierdzam kolegi spostrzeżenia , u mie wynikła podobna sytuacja !!!
NIE POLECAM !!!!!
- Pisarz.......ewski Piotr lubi to
#87 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2015 - 12:17
Miał ktoś z kolegów kontakt z Włodzimierzem Sokołowskim ?
Ma stonkę na alledrogo i dość ciekawą prezentację....
#88 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2015 - 14:01
Miał ktoś z kolegów kontakt z Włodzimierzem Sokołowskim ?
Ma stonkę na alledrogo i dość ciekawą prezentację....
Podjedź kilka postów wyżej, chyba 10.06 i masz.
#89 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2015 - 14:56
Umówiłem się z nim wstępnie na poniedziałek. Zobaczymy czy tchnie ducha w moje Twinki. Na Allegro ma pozytywne opinie jeśli chodzi o serwis.
#90 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2015 - 08:50
Faktycznie.
Umówiłem się z nim wstępnie na poniedziałek. Zobaczymy czy tchnie ducha w moje Twinki. Na Allegro ma pozytywne opinie jeśli chodzi o serwis.
Doświadczenie w serwisowaniu pewnie ma , bo kołowrotek który od niego kupiłem , był świeżo przesmarowany . Wytarte od używania pokrętło hamulca szpuli , było czymś przymalowane , to malowani bardzo szybko wytarło się .Jednak kołowrotek w środku to był szrot . Dopiero po wymianie kilku części , zakupionych u @Mefisto , da się nim łowić.
Biorąc pod uwagę że za serwis liczy on od ilości łożysk w kołowrotku , to ile Ci krzyknął za serwis Twinka?
Użytkownik pisarz edytował ten post 25 lipiec 2015 - 11:57
#91 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2015 - 20:09
12.50 za łożysko
Zobaczymy po ile i jak to wyjdzie....
#92 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2015 - 23:38
To strach wysyłać Jaxona 12 łożyskowego... .
- fish28, homax, czocho i 2 innych osób lubią to
#93 OFFLINE
Napisano 26 lipiec 2015 - 08:08
To strach wysyłać Jaxona 12 łożyskowego... .
Może się zdarzyć , że serwis znacznie przekroczy wartość nowego kołowrotka
http://www.wedkarski...-fd-mikado.html
- zenek lubi to
#94 OFFLINE
Napisano 26 lipiec 2015 - 12:15
Prosta sprawa-podmiana łożysk na tulejki,np. taka Millennium na 4 łożyskach wyjdzie tanio .
#95 OFFLINE
Napisano 26 lipiec 2015 - 13:32
Kurcze, żeby też nie było jakiegoś normalnego profesjonalnego serwisu kołowrotków..
#96 ONLINE
Napisano 26 lipiec 2015 - 17:34
Kurcze, żeby też nie było jakiegoś normalnego profesjonalnego serwisu kołowrotków..
Takie teraz mamy czasy że zamiast naprawiać kupuje się nowe. A i prawdziwych rzemieślników z fachem w ręku coraz mniej.
- Przemek lubi to
#97 OFFLINE
Napisano 27 lipiec 2015 - 08:23
Takie teraz mamy czasy że zamiast naprawiać kupuje się nowe. A i prawdziwych rzemieślników z fachem w ręku coraz mniej.
Rzemieślnicy są, podobnie jak fachowcy. Niestety nowe jest tańsze niż indywidualny czas poświęcony na "ratowanie czegoś".
Nowe ma gwarację, ratowane jest zawsze "starocią", choć często lepszą niż nowe.
Pzdr.
- S.N. lubi to
#98 ONLINE
Napisano 28 lipiec 2015 - 10:39
G
Rzemieślnicy są, podobnie jak fachowcy. Niestety nowe jest tańsze niż indywidualny czas poświęcony na "ratowanie czegoś".
Nowe ma gwarację, ratowane jest zawsze "starocią", choć często lepszą niż nowe.
Pzdr.
No tak gdzie nie spojrzeć to serwis kołowrotków A co chwile pojawiające się wątki na forum Gdzie w .... oddać kołowrotek do serwisu biorą się najwyraźniej z nudów.
#99 OFFLINE
Napisano 06 sierpień 2015 - 14:06
Witam ,
poszukuję osoby z Warszawy lub okolic, która podjęłaby się naprawy kołowrotka Shimano BeastMaster GT-X ( w sumie to nie wiem, czy to poprawna nazwa ).
Kołowrotek używałem za małolata, ogólnie o nim zapomniałem, teraz wypadałoby go przesmarować i ogólnie przejrzeć, bo ma luzy... Nie wiem, czy opłaca się go robić, dlatego chciałbym, żeby ktoś, kto się zna i tym zajmuje ocenił to swoim fachowym okiem
Z góry dziękuję za pomoc;)
Pozdrawiam, Maciek.
DSC_0383.JPG 24,87 KB 9 Ilość pobrań DSC_0384.JPG 25,14 KB 9 Ilość pobrań
#100 OFFLINE
Napisano 06 sierpień 2015 - 14:09
A widzisz był taki jeden Kombajnista z Wa-wy, który kręciołkami się bawił...może namiarów do niego poszukaj?
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: serwis, kołowrotek
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych