Kilka dni temu pomacałem kilka nowych Batsonów. Nie robiłem żadnych notatek, nie zapamiętywałem żadnych symboli blanków, stąd jedynie ogólne wrażenia przekażę. A ogólne wrażenia są następujące:
- Eternity2 - lekkie, szybkie jak żmija blanki. Jak ktoś potrzebuje coś okrutnie szybkiego, to "eternity" będą jak znalazł. Mają dość cienkie ścianki, ale domyślam się, że to dzieki zastosowaniu nanożywicy.
- Immortal - mnie się bardziej podobały. Też szybkie, ale jednak trochę cieplejsze. Wśród tych, które ogladałem, były zarówno sandałowe pałki jak i blanki bardziej szczupakowe (szybciej wchodzące w parabolę). "Nieśmiertelniki" sa trochę cięższe od "eternitów", zapewne z powodu nieźle mięsistych ścianek. Bardziej mi przypominają dawne RX8 (bo to przecież są RX8, aczkolwiek po nowemu ).
Dwie rzeczy nie całkiem mi się podobały, aczkolwiek to akurat, to rzecz gustu: te dwie rzeczy, to kolory blanków. Eternity są w dość (moim zdaniem) paskudnym, niebieskim płaszczyku, a z kolei nieśmiertelniki są w nijakiej, metalicznej szarości. Brakuje mi tego charakterystycznego "beautiful titanium chrome", znanego z RX8.
Wniosek ogólny: bardzo fajne blanki, do czego Batson nas już ładnych parę lat temu przyzwyczaił.
P.S. Aaaa! Miałem w łapie IMMWS62L z nieśmiertelników. Słodkie to . Leciutki blank, ładnie gnący się. W sam raz pod okonie i to niekoniecznie małe.
Użytkownik Fatso edytował ten post 17 wrzesień 2014 - 21:23