Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie
BLANKI

Blanki Batson Enterprises

blank batson

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
772 odpowiedzi w tym temacie

#761 OFFLINE   Valo

Valo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 72 postów

Napisano 27 listopad 2024 - 09:51

Głos globalnego marketu, koniec końców, musiał się i tutaj tutaj pojawić :) Albowiem ten supermarket codziennie dostarcza nam rzeczy coraz lepsze, ładniejsze i akuratniejsze i temu podobne, bez pudła spełniające wyrafinowane wyobrażenia masowej klienteli o rzeczach nieskończenie doskonałych, o lata świetlne i corocznie wyprzedzających poprzednie hity, tudzież staromodne nawyki ludzi samodzielnych, niezależnych i wolnych od wszelkiego wmówienia - w tym tzw lepszejskości.

Jak wiemy najlepsza w świecie kawa jest w Starbucks, szamka w McDo, whisky w Lidlu, a cała reszta na aliexpress!

I tylko zwykły oszołom - ale pozbawiony kompleksów -  potrafi samodzielnie sporządzić szarlotkę :D  Na szczęście.. 

Czasem ten zwykły oszołom który samodzielnie robi szarlotkę, robi ją z prozaicznie niskich pobudek, nie tyle rozsmakowania się w pysznej domowej szarlotce co leczenia i podbudowania swojego ego, paradoksalnie lecząc kompleksy których nie jest lub nie chce być świadomy. A sam smak szarlotki, niby tak unikalny i inny niż ciasto masowe z lokalnego marketu gdzieś ucieka. A może by raz w życiu spróbował sernika ?

#762 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Ekspert

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 5010 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 27 listopad 2024 - 16:36

No może i tak, ale jest to dość prosta i nie wiedzieć czemu zanikająca umiejętność, świetnie łącząca osobisty smak z niemniej osobistą umiejętnością jego zaspokojenia.  Ale kumam, że dowartościowanie tego smaku.. i połechtanie cierpiącego ego poprzez zakup przemysłowej konfekcji, jest nieskalane żadną mentalną niedoskonałością  :) 

Tak już zupełnie erystycznie, rzucę w przestrzeń wątku niegodne wezwanie - pizdrygałki do wora, a wór do jeziora. W Japan robią lepsze :)

• guciolucky lubi to

#763 OFFLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5230 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 27 listopad 2024 - 22:22

Hehehe dobre, dobre... jak wiadomo, ja nie cierpię robić woblerów, nienawidzę ale zmuszam się do tego gdyż w Japonii boleń nie występuje i w zasadzie nigdzie, poza Polską, nie wykonuje się przynęt typowo "boleniowych". Nawet w Polsce, praktycznie nikt nie uprawia łowienia boleni w jeziorach...mieszkam gdzie mieszkam i wyboru nie mam ale dłubie nie z powodu oszczędności czy "wybredności" jeno konieczności i braku dostępności :)

Wiele razy chciałem żeby ktoś inny robił dla mnie przynęty ale nigdy nic z tego nie wyszło...

Proszę też nie wrzucać mnie do wora z innymi, ja odniosłem się wypieków Batsona nie do osiągnięć całego świata RB. Mam stosowną kolekcję rureczników, które nie mają odpowiedników w produkcji seryjnej ale jeśli chodzi o wędki boleniowe to zdecydowanie, moim największym odkryciem są japońskie kije eggingowe dlatego polecam je szczerze i z serca całego. Obok yamagi świetne są też evergreeny. 

Wracając do przynęt, mam japońskie, chińskie i własne, używam w zależności od potrzeb, wybieram te na które akurat biorą ryby bez względu na to gdzie były mejd. 

• Rheinangler lubi to

#764 ONLINE   Bolesław

Bolesław

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 600 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 listopad 2024 - 23:31

Dobrze już... nie kupię tego batsona. W d.. z tym wszystkim 😉 Jeszcze uszkodziłem napis na ukochanym beastmasterze... rysa na szkle.. to jest dopiero powód do rozprawek nad bezsensem i błądzeniem..🤣 Jak tym łowić. Po co to wielbić skoro można i należy wyrzucić.

Użytkownik Bolesław edytował ten post 28 listopad 2024 - 00:09

#765 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Ekspert

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 5010 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 28 listopad 2024 - 06:59

ee.. marna to była zaczepka :)

Rodbuilding, ten z anglosaska zwany obyczaj, jest jedną z nielicznych prób odejścia od masowo tłoczonej sztampy, mniej albo bardziej udaną próbą autokreacji.. co skądinąd nieustannie umyka właścicielom mini przedsiębiorstw, montujących prawie seryjne produkty  :) Takich jak Megabass pana Ito  :) 

Podobnie jest z przynętami - ale już zupełnie wyraźnie widać zwrot w stronę obyczajowego zakupoholizmu. Najprostszej z możliwych formą autokreacji - czyli wkładasz łaszek z wyprężonym kotkiem na plecach, i już jesteś gość  :)   

#766 OFFLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5230 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 28 listopad 2024 - 09:59

Przypomniała mi się piosenka "Hahahaczyk" którą słuchaliśmy na studiach, tak często, że aż do znudzenia:

Dyskoteka gra

on wypatrzył dawno ją

stała za filarem

miała spodnie, bluzę modną

i modny zegarek

podszedł bliżej, przyjrzał się

tak, to będzie ona

wymarzona cud-kobieta

może nawet żona

chłopak zdobył się na gest

skoczył po dwa drinki

jak to cudo rusza się!

Jaki kolor szminki!

Teraz albo nigdy – myśli

chłopak już nie może

you know babe

trzymaj drinka

czekam na danceflorze

a na płycie w reflektorach

big rozczarowanie

bo bez listka był zegarek

bez pasków ubranie

dyskoteka gra

kto z paskami spodnie nosi

ha, ha, haczyk na bluzie

robi często smutne oczy

i smutną ma buzię

o czym myśli tajemnicza

smutnooka młodzież?

Czy z haczykiem ma obuwie

i z paskami odzież

dyskoteka gra.[1]

• Sławek Oppeln Bronikowski i Biesan lubią to

#767 OFFLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3674 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 28 listopad 2024 - 14:20

Dedykowany post dot. wędek Yamaga przeniosłem do właściwego wątku:

https://jerkbait.pl/...t-opinie/page-7

#768 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Ekspert

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 5010 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 28 listopad 2024 - 16:33

No to jeszcze jedna dygresja :) Bez trudności można zobaczyć jak bardzo doraźność przenika całe nasze zbiorowe jestestwo. To co było wczoraj, w...ać!! Jak można z naszej króciutkiej, rodbuildingowej tradycji wyciepać Batsony, Talony, Pacific Bay'e? Z powodu braku przelotek torzite, albo wagi deko większej?!

#769 OFFLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5230 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 28 listopad 2024 - 18:43

Nie ma potrzeby czegokolwiek w...ać natomiast nie warto na siłę pudrować kolejnego trupa, tylko dlatego, że ma znane nazwisko, dajmy mu odejść w spokoju. Miło jest wspominać dobre chwile i obiektywie skanować poczynania innych. Najważniejsze aby nie starać się na siłę zaginać rzeczywistości. 

#770 ONLINE   Bolesław

Bolesław

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 600 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 28 listopad 2024 - 18:50

Nie ma potrzeby czegokolwiek w...ać natomiast nie warto na siłę pudrować kolejnego trupa, tylko dlatego, że ma znane nazwisko, dajmy mu odejść w spokoju. Miło jest wspominać dobre chwile i obiektywie skanować poczynania innych. Najważniejsze aby nie starać się na siłę zaginać rzeczywistości.

Eee tam.. Sprzedam patrola kupię nowego suva.. Każdemu wedle potrzeb 😉 Bywa lepsze nowe. Nie mówię że nie. Sentymenty to uczucia.. a one są fajne. Przecież to i tak wszystko ma pomijalne znaczenie w łowieniu ryb i emocjach które z nami wrócą z nad wody🙂

#771 OFFLINE   Szymon82

Szymon82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1623 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Szymon

Napisano 28 listopad 2024 - 21:56

Ten wyścig w rodbuildingu widać też dobrze na przykładzie starego zbrojenia powiedzmy z Y na dzisiejszą modę do montowania mikro przelotek - ileż to blanków zostało zepsutych na zasadzie Torzite albo nic.Czasem dobrze mieć stare dobre a czasem nowe - warto lepiej się zastanowić jak , gdzie , kiedy , czym ,co i na co łowimy a nie lecieć wszystko z tego samego wora bo kijek szybciej gaśnie.
Co do Batsona miałem jednego rx7 275 do 28 g , chętnie bym do niego wrócił , ale stukające złącze i ogólnie krzywy blank mocno mmie zniechęciły, choć może to był jednostkowy przypadek.

#772 ONLINE   Bolesław

Bolesław

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 600 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 28 listopad 2024 - 23:16

Ten wyścig w rodbuildingu widać też dobrze na przykładzie starego zbrojenia powiedzmy z Y na dzisiejszą modę do montowania mikro przelotek - ileż to blanków zostało zepsutych na zasadzie Torzite albo nic.Czasem dobrze mieć stare dobre a czasem nowe - warto lepiej się zastanowić jak , gdzie , kiedy , czym ,co i na co łowimy a nie lecieć wszystko z tego samego wora bo kijek szybciej gaśnie.
Co do Batsona miałem jednego rx7 275 do 28 g , chętnie bym do niego wrócił , ale stukające złącze i ogólnie krzywy blank mocno mmie zniechęciły, choć może to był jednostkowy przypadek.

Obiektywny głos rozsądku.

#773 OFFLINE   Pluszszcz

Pluszszcz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 669 postów

Napisano 29 listopad 2024 - 00:31

Najgorsze przed nami. Weź się wytłumacz przed rybą. Złapiesz, wyciągniesz z wody... Ona patrzy, a ręce Batson :wacko: :)

Trzeba mieć nadzieję, że rodbuildingu nie zaleją klepańce, bo ja bym nie chciał być skazany na te wizualnie japońskie koszmary z biedarękojeścią w jedynym, czarnym kolorze :)

Użytkownik Pluszszcz edytował ten post 29 listopad 2024 - 01:02

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, batson

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych