Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Dlugi rzeczny uniwersał 2.90-3.20m

blank uniwersał boleń kleń

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
314 odpowiedzi w tym temacie

#161 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5374 postów
  • LokalizacjaDusseldorf
  • Imię:Arek
  • Nazwisko:Wałęga

Napisano 05 maj 2014 - 20:22

Mnie to wisi czy kto woli ptaszora czy CD-ka czy cokolwiek innego. Miałem z 10 Phenixów i zostały 4 reszta była albo przeciętna albo mi nie leżała i tyle, nie mam ani emocji ani interesu w tym żeby piać hymny pochwalne na ich temat. Jak znajdę coś lepszego to się z nimi pożegnam i już. Może to źle ale w stosunku do narzędzi mam stosunek narzędziowy - nie sentymentalny i nie uczuciowy...

Użytkownik Rheinangler edytował ten post 05 maj 2014 - 20:23

#162 ONLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9559 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 05 maj 2014 - 20:28

Arek. Ale ja nie o tym, co kto woli. To już było przegadane ;)  

#163 OFFLINE   Dąbek 111

Dąbek 111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2657 postów

Napisano 05 maj 2014 - 21:10

Witam,

Jest jednak mała różnica pomiędzy paroma z nas a Tobą. My tak na prawdę nic konkretnego nie polecilismy bo owe 40 gram to za dużo do napierdzielania nawet Taiaha 20 lbs. W odróżnieniu od ciebie pisaliśmy o wedkach jakie mieliśmy w rękach, lowilismy Ty zaś z owym Phenixem masz małe doświadczenie. Czy mogę w takim wypadku zaufać i kupic sobie owe ptaszysko, założyć 40 gram i zapierdzielic po słynny juz horyzont. Reczysz, ze mi wędka nie pierdyknie ?

Wbrew temu co napisałeś wcześniej wybór jest strasznie ograniczony i to bardzo.

Bujo

P.S. Co warta jest gwarancja jeśli firma splajtuje ze tak sobie wspomnę o Shikari czy Atc?

Ja z owym Phenixem mam ,że tak powiem żadne doświadczenia ,dlatego nikomu go nie wciskam na siłę.Jakbyś raczył zauważyć ,stwierdziłem ,że sam szukam blanku pod podobny kijek, choć moje górne c/w jest postawione nieco niżej,  .Jeśli będzie to faktycznie Phenix ,to też tylko i wyłącznie na podstawie wywiadu z użytkownikami :) 

Ale zapewne bardziej OK ,jest przekonanie kogoś do budowy badyla, na blanku nieistniejącej firmy :)

• Apioo lubi to

#164 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5374 postów
  • LokalizacjaDusseldorf

Napisano 05 maj 2014 - 21:17

Są plecionki i plecionki. Jedną dalej, drugą ........ nie dalej. To również należy brać pod uwagę. Podobnie jak sposób układania linki przez nawijak ;)

Tak po prawdzie, zmiennych jest ogrom.

No tak Waldek ale te zmienne o których piszesz to już mają jaki wpływ na wynik 5-10%-owy??? poza tym to ma dać tylko pogląd a nie ocenę.

Nigdy i nigdzie nie uzurpowałem sobie ani prawa do oceny ani nawet do wiedzenia lepiej... mimo tego, że jestem zarozumiały  ;)

#165 ONLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9559 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk

Napisano 05 maj 2014 - 21:24

Arek. Odniosłem się jedynie do konkretnego pytania i odpowiedzi.  A jeśli porównasz długości rzutów np. Strenem i 8 splotową nowością z Japonii, różnicy mierzyć krokami nie trzeba.

#166 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5374 postów
  • LokalizacjaDusseldorf

Napisano 05 maj 2014 - 21:28

Ten Varivas który weźmie udział w rzucaniu to zwykła 4 splotowa plecionka jakich wiele na rynku :)

Niestety nie mam żadnej okumy czy jaxona z corastrongiem  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Użytkownik Rheinangler edytował ten post 05 maj 2014 - 21:30

#167 OFFLINE   patu

patu

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 6984 postów
  • Lokalizacjaokolice Szczecina
  • Imię:Patryk
  • Nazwisko:S.

Napisano 05 maj 2014 - 21:29

..to jeszcze trzeba by przyjąć punktację za warunki atmosferyczne, rodem ze skoczni ;) :) ...no i zrobić kategorie wagowo-rzutowe...inaczej "ciepie się" z Arkowego 50cm bicka a inaczej z 60kg wagi piórkowej :) ;) :P ...

• popper lubi to

#168 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5374 postów
  • LokalizacjaDusseldorf

Napisano 05 maj 2014 - 21:34

..to jeszcze trzeba by przyjąć punktację za warunki atmosferyczne, rodem ze skoczni ;) :) ...no i zrobić kategorie wagowo-rzutowe...inaczej "ciepie się" z Arkowego 50cm bicka a inaczej z 60kg wagi piórkowej :) ;) :P ...

tak Patryk łapę zmierzę także przed i po rzucie :lol:  :lol:  :lol:  :lol: ale biorąc pod uwagę że w czwartek ide na trening emerycki to wyniki mogą być nieco zawyżone  :P

• popper, patu i Karol Krause lubią to

#169 OFFLINE   patu

patu

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 6984 postów

Napisano 05 maj 2014 - 21:43

..po rzucie się nie liczy...dawaj ten trening na priva ;) ...

#170 ONLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9559 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk

Napisano 05 maj 2014 - 21:47

Emerycki? Może i ja bym poznał?

#171 OFFLINE   Bujo

Bujo

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4485 postów

Napisano 05 maj 2014 - 22:30

Ja z owym Phenixem mam ,że tak powiem żadne doświadczenia ,dlatego nikomu go nie wciskam na siłę.Jakbyś raczył zauważyć ,stwierdziłem ,że sam szukam blanku pod podobny kijek, choć moje górne c/w jest postawione nieco niżej,  .Jeśli będzie to faktycznie Phenix ,to też tylko i wyłącznie na podstawie wywiadu z użytkownikami :) 
Ale zapewne bardziej OK ,jest przekonanie kogoś do budowy badyla, na blanku nieistniejącej firmy :)

Witam,

Zacytuj mi proszę gdzie i komu użyje Twoich słów " wciskam" blank jakiejś według ciebie juz nieistniejącej firmy ( ktora to splajtowala ostatnio ?). Jedyny jaki polecilem obejrzeć to Batson zakładając, ze pytajacy sie kolega nie chce Phenixa.

Dla mnie rod building to miejsce gdzie wydaje zarobione gdzie indziej pieniądze i jeśli juz zabieram głos to na podstawie swoich doświadczeń w dodatku w bardzo interesującym mnie segmencie wedek.

Odnośnie CD to jak widać nawet w tym wątku jest trochę wędkarzy,którzy bardzo lubią te wedki i maja gdzieś czy sa produkowane czy nie, czy bedą ich następcy czy nie bądź jak w przypadku modelu Taiaha wiedza doskonale ze to koniec. Bo jak ma nie pizgnac na rybie i przez wiele lat użytkowania ręcznie robionych wedek żadnej nie złamalem, to tak na prawdę sie nie martwie co by było jakby cos tam. Dla ciebie w tym momencie to czarna magia bo jak obejrzysz cos nowego z Phenixa to jest super ale ja blankow jak Taiaha szukałem latami po przerzuceniu praktycznie wszystkiego co dostępne na rynku. Nie każe nikomu tego zrozumieć ale ale uszanować iż do mojego lowienia sa idealne.

Bujo

#172 OFFLINE   patu

patu

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 6984 postów

Napisano 05 maj 2014 - 22:39

..a  ja machałem Taiahami i jakoś mnie nie urzekły...

Na szczęście każdy jest inny, ma odmienny gust, łowi w specyficznych warunkach, ma inne upodobania i dlatego mamy taki szeroki wybór blanków/wędzisk.na naszym Polskim rynku...

Wracając do meritum, FX966 to specyficzny blank. Jednemu za mocny na trociówkę, innemu za słaby na wielkorzeczne łowy...

• popper lubi to

#173 OFFLINE   Bujo

Bujo

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4485 postów

Napisano 05 maj 2014 - 22:45

..a ja machałem Taiahami i jakoś mnie nie urzekły...
Na szczęście każdy jest inny, ma odmienny gust, łowi w specyficznych warunkach, ma inne upodobania i dlatego mamy taki szeroki wybór blanków/wędzisk.na naszym Polskim rynku...

Patryk,

Nie widzę żadnego problemu gdy Ty napiszesz, ze Phenix jest super i go polecasz bo nim łowisz zas temat recznie zbrojonych week znasz od wielu lat. Podejrzewam, ze gdybyś lowil to co ja i tam gdzie ja to pewnie miałbys inne zdanie bo na przykład mnie nie interesuje ile gram plus gumę podbije bo na gumy nie lowie, interesują mnie realne odległości bo jak nie dorzuce to nie zlowie i nie mam możliwości wsiąść na łódke, interesuje mnie jak wędka sie będzie uginala pod ryba bo jak będzie za sztywna to tez dupa i mi sie ryby pospinaja itd.

I nie wiem skąd taki optymizm co do tego wielkiego wyboru bo tak na prawdę skonczylismy tylko na Phenixie i niczym innym :)

Pozdrawiam,

Bujo

P.S. Jaki kiedys dotrą to polecam obejrzeć serie CD Nano, tylko obejrzeć :)

Użytkownik Bujo edytował ten post 05 maj 2014 - 22:47

#174 OFFLINE   Dąbek 111

Dąbek 111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2657 postów

Napisano 05 maj 2014 - 22:51

Michał, nigdzie nie napisałem ,że Ty wciskasz,chyba ,że tak chciałes to zrozumieć :) Chodzi o odólne podniecanie sie użytkowników CD , czymś czego już nie ma.

Że kije na dożywocie ,mam 3 albo i 5 ale nie oddam i takie tam pierdoły. ;)

Założyciel wątku ,chce zbudować kij,więc po kiego uja proponować coś nieistniejącego.Dla mnie bez sensu.

#175 OFFLINE   patu

patu

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 6984 postów

Napisano 06 maj 2014 - 04:01

Bujo,a kiedy to nastąpi bo coś strasznie odwleka się w czasie? Masz jakieś info?

#176 OFFLINE   miramar69

miramar69

jadę na ryby i nie będzie mnie trochę , trzeba odpocząć od

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4978 postów
  • LokalizacjaSANDOMIERZ
  • Imię:MARIUSZ

Napisano 06 maj 2014 - 04:47

Objecane były na kwiecień lecz coś nie wyszlo drugi termin to przelom maja i czerwca. Zobaczymy czy to wyjdzie. Co do specyfikacji banków można co nieco znaleźć na stronie CD.

#177 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 06 maj 2014 - 05:45

Objecane były na kwiecień lecz coś nie wyszlo drugi termin to przelom maja i czerwca. Zobaczymy czy to wyjdzie. Co do specyfikacji banków można co nieco znaleźć na stronie CD.

Tymi obiecankami to I.Matuszewskiego znerwicują na bank :huh: .

Chodzi o odólne podniecanie sie użytkowników CD , czymś czego już nie ma.

Że kije na dożywocie ,mam 3 albo i 5 ale nie oddam i takie tam pierdoły. ;)

Rafał to nie pierdoły, ja mam 3 CD i zapewniam Cię,  że ich nie oddam, nawet jakby miały po połamaniu zaliczyć kosz :)  .

• Karol Krause lubi to

#178 OFFLINE   Karol Krause

Karol Krause

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4148 postów
  • LokalizacjaBIAŁOŁĘKA-GŁOGÓW
  • Imię:Karol
  • Nazwisko:Krause

Napisano 06 maj 2014 - 06:41

No na serie ''NANO''czekam z utęskieniem  ;) oby pojawiły się jak najszybciej. :)  :)  :)

#179 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4966 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 06 maj 2014 - 08:04

Prawo pierwszego połączenia - bardzo silny motyw emocjonalny , mówią nawet że motyw decydujący dla dalszego rozwoju . Widzę tu sporą szansę na czysto edukacyjny offtop , dlatego zadam klasyczne pytanie , na które mam zamiar uzyskać rzeczowa odpowiedź od entuzjastów CD  :) 

Co to właściwie były za blanki ?

Wiemy że były to zajebiste białe kruki , ale ich geneza albo projektancka koncepcja są wciąż bliżej ani szerzej nieznane , tak jak powiedzmy w przypadku Batsonów czy Phenixów , o reszcie stawki nawet nie marudząc , ale przecież nigdzie indziej nie zrobiły takiej furory jak w Polsce ..

#180 ONLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów
  • LokalizacjaOwczarnia, PL
  • Imię:Daniel

Napisano 06 maj 2014 - 08:21

Prawo pierwszego połączenia - bardzo silny motyw emocjonalny , mówią nawet że motyw decydujący dla dalszego rozwoju . Widzę tu sporą szansę na czysto edukacyjny offtop , dlatego zadam klasyczne pytanie , na które mam zamiar uzyskać rzeczowa odpowiedź od entuzjastów CD  :)

Co to właściwie były za blanki ?

Wiemy że były to zajebiste białe kruki , ale ich geneza albo projektancka koncepcja są wciąż bliżej ani szerzej nieznane , tak jak powiedzmy w przypadku Batsonów czy Phenixów , o reszcie stawki nawet nie marudząc , ale przecież nigdzie indziej nie zrobiły takiej furory jak w Polsce ..

"Nigdzie" to nowa nazwa dla Российская Федерация, czyli Federacji Rosyjskiej ? :)

• Friko i robbox4 lubią to

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blank, uniwersał, boleń, kleń

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych