X edycja - WYPRZEDA呕 GARA呕OWA - 2025
Po raz dziesi膮ty spotkamy si臋 na wyprzeda偶y gara偶owej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a ko艅czymy o 15:00). Dla publiczno艣ci (os贸b kupuj膮cych) wej艣cie b臋dzie jak zawsze bezp艂atne i bez 偶adnych ogranicze艅. Ostatni gara偶 by艂 jednym z najbardziej udanych je艣li chodzi o ilo艣膰 kupuj膮cych a na X jubileuszowym planujemy podbi膰 rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolik贸w dla sprzedaj膮cych -> Wyprzeda偶 gara偶owa - rezerwacja stolik贸w
9,25x12 na tej 艂贸dce mam przy swojej yamce 20hp. na stoj膮cej wodzie ok. 4,5 km/h. moim zdaniem za szybko do trolla.
A pr臋dko艣膰 max mierzy艂e艣?
Naturalnie najlepszym rozwi膮zaniem by艂a by mo偶liwo艣膰 pop艂ywania na r贸偶nych 艣rubach ale takiej mo偶liwo艣ci ( poza kupnem kilku 艣rub ) nie ma.
Pozostanie za艂o偶enie happy trollera...wtedy da si臋 po艂膮czy膰 osi膮gni臋cie jak najwi臋kszej pr臋dko艣ci przelotowej z dobr膮 pr臋dko艣ci膮 trollingow膮 cho膰 nie jest to najwygodniejsze rozwi膮zanie.
A pr臋dko艣膰 max mierzy艂e艣?
Naturalnie najlepszym rozwi膮zaniem by艂a by mo偶liwo艣膰 pop艂ywania na r贸偶nych 艣rubach ale takiej mo偶liwo艣ci ( poza kupnem kilku 艣rub ) nie ma.
Pozostanie za艂o偶enie happy trollera...wtedy da si臋 po艂膮czy膰 osi膮gni臋cie jak najwi臋kszej pr臋dko艣ci przelotowej z dobr膮 pr臋dko艣ci膮 trollingow膮 cho膰 nie jest to najwygodniejsze rozwi膮zanie.
Dzi臋ki za wszystkie odpowiedzi-podpowiedzi
Nieca艂e 42. Gdzie艣 na forum wstawia艂em filmik. Jak b臋dziesz chcia艂 to b臋d膮c przy kompie poszukam.
Spodziewa艂em si臋, 偶e przy 艣rubie 12 mo偶na zbli偶y膰 si臋 do 50 km/h...
Temat 艣ruby do silnika = temat rzeka...
b臋dzie wesolo jak sie okaze, ze mi sie cos popitolilo i mam inny skok... ale fabrycznie do dwudziestek idzie chyba 12tka, nie kombinowa艂em.
natomiast nie ma lekko, ciezka dziobowka, aku, sam tez waze malo. po zdjeciu dziobowki i aku zaczynala "kaczkowac", z dociazonym dziobem idzie 41.8 jak po masle. jak dosiadzie sie kompan, tez nie waski, to czasem wyciagamy 38-39 (z dziobowka).
skleroza... 42,8
5 dych to utopia na tej 艂贸dce, i ciut niebezpiecznie. kiedy艣 bawi膮c si臋 kalkulatorem wysz艂o mi, 偶e kombinuj膮c z mas膮 (rozk艂adem), 艣rub膮 etc mo偶e uda艂o by si臋 przy 20 koniach ogarn膮膰 46-47. ale eksperymentalnie.
U偶ytkownik nrt80 edytowa艂 ten post 07 marzec 2014 - 13:07
Dzi臋ki za wszystkie odpowiedzi-podpowiedzi
U偶ywa艂em happy trollera - za du偶o zachodu z jego opuszczaniem i podci膮ganiem wg mnie, szczeg贸lnie w sytuacji gdy si臋 robi du偶o przelot贸w (ja tak mia艂em).
Najlepiej si臋 u mnie sprawdza... wiaderko wypuszczone na sznurku
Pr臋dko艣膰 mo偶na regulowa膰 wielko艣ci膮 wiaderka
Witam.Na pocz膮tku chcia艂bym si臋 przywita膰 i od艣wierzy膰 temat kt贸ry mnie dotyczy od pocz膮tku nabycia nowego Tohatsu4km 4stroke. Problem to identyczne zalewanie si臋 tega silnika jak w pierwszym po艣cie kolegi [ Tier ] Motorem p艂yuwam ok.100 godzin w roku a mam go 4 rok.U naprawy by艂 dwukrotnie w CRO. oraz u naszego mechanika od gaznik贸w, wszyscy m贸wili to samo zacinaj膮ca si臋 iglica i dlatego tym otworem leje si臋 paliwo. Je偶eli z koleg贸w kto艣 ma jaki艣 pomys艂 z tym problemem by艂bym wdzi臋czny.W艂a艣nie pozytywne opinie z tego forum zadecydowa艂y o zakupie tego silnika z kt贸rego niespecjalnie jestem zadowolony.
Mam ten silnik z 2013 r kupi艂em nowy jak zarazie nie mam 偶adnych problem贸w drugi sezon bez problemu a na wodzie jestem praktycznie co tydzie艅 ,jedyna co zauwa偶y艂em to na wolnych obrotach troch臋 wibruje ale podobno To艣ki tak mai膮 . P艂ywa艂em wcze艣niej na yamaha i wydaje mi si臋 偶e na wolnych obrotach tak nie wibrowa艂.Ps na tabliczce znamionowe 36kg