A może trochę lżejszego?
Jeśli masz na myśli wagę, to fakt - NV-G w klasie 8/9 waży 201,6 g a Hatch 7 - 240,8 g. Ciekaw jestem jak to czuć przy kiju w trakcie rzutów.
Użytkownik Andrzej Stanek edytował ten post 27 listopad 2016 - 22:29
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 27 listopad 2016 - 22:19
A może trochę lżejszego?
Jeśli masz na myśli wagę, to fakt - NV-G w klasie 8/9 waży 201,6 g a Hatch 7 - 240,8 g. Ciekaw jestem jak to czuć przy kiju w trakcie rzutów.
Użytkownik Andrzej Stanek edytował ten post 27 listopad 2016 - 22:29
Napisano 29 listopad 2016 - 20:44
Wreszcie dotarł brakujący element do wędki Hardy Lightweight, "kręcioł" Hardy Lightweight model Featherweight. W nowym sezonie, będzie współpracować (mam nadzieję, że dobrze) z linką RIO InTouch Trout LT WF#5. Poczekamy zobaczymy.
Napisano 29 listopad 2016 - 21:01
Marcin, świetne zdjęcia! Bardzo przyjemnie się ogląda, prawie jak by trzymać w ręce
Napisano 29 listopad 2016 - 21:08
Marcin, świetne zdjęcia! Bardzo przyjemnie się ogląda, prawie jak by trzymać w ręce
Irek, dziękuję bardzo
Napisano 29 listopad 2016 - 21:20
Marcus - super fajny zestaw.Gratuluję
.Niestety nie mogę łowić na klasyki click - dzwięk z każdym sezonem bardziej mi przeszkadza.Zaburzenia w odbiorze pewnych dwięków niestety...
Akcja wędziska, o tym nam napisz.Uchwyt powala, Hardy ma nadal klasę..
.
Zamieszczam zdjęcie kołowrotka, który przyniósł mi w tym roku rekordowego potoka, to delikatny Lamson.
2 lata temu w pojedynku z pomorskim bagnem naprawdę się sprawdził .
Wpadłem wtedy w moczary, walczylem pół godziny wypełzajac, dowlokłem się do auta i drzemałem godzinę w kombiaku kompletnie wykończony po kolejnym samotnym wypadzie.(było cienko, przez chwilę było naprawdę cienko...)
Po obudzeniu ogarniając graty zrobiłem to zdjęcie. zamoczylem kołowrotek, opłukałem i doprawdy odzyskał wigor.
Choć cenię nautiki muszę przyznać, że tej rolce nic nie mozna zarzucić...
DSCN0047.JPG 79,94 KB 10 Ilość pobrań
Napisano 29 listopad 2016 - 21:32
Utyrany ten Lamson, oj utyrany. Ale klasę kołowrotków poznaje się własne w takich momentach. Oczywiście po holu wielkich ryb też. No i ten Z-Axis, jego zieleń ..... Też piękna.
Napisano 30 listopad 2016 - 19:00
Marcus, doskonały zestaw. Wszystko mi się w nim podoba; to mocowanie kołowrotka tradycyjne, jak w starych klejonkach...
Niby zestaw prościutki, a z jakim smakiem. Cóż, Hardy!
Gratuluję.
Napisano 30 listopad 2016 - 20:04
Marcus - super fajny zestaw.Gratuluję
.Niestety nie mogę łowić na klasyki click - dzwięk z każdym sezonem bardziej mi przeszkadza.Zaburzenia w odbiorze pewnych dwięków niestety...
Akcja wędziska, o tym nam napisz.Uchwyt powala, Hardy ma nadal klasę..
Dziękuję Paweł Dźwięk jest specyficzny to trzeba przyznać. Jeśli chodzi o akcję wędki to będzie trzeba poczekać do następnego roku, niestety
Marcus, doskonały zestaw. Wszystko mi się w nim podoba; to mocowanie kołowrotka tradycyjne, jak w starych klejonkach...
Niby zestaw prościutki, a z jakim smakiem. Cóż, Hardy!
Gratuluję.
Dziękuję Ryszardzie Zgadza się zestaw prościutki, ale w coś nim jest. Co racja to racja, uchwyt mnie też powalił (mocno trzyma kołowrotek). Mam nadzieję, że zestaw się sprawdzi, wyjścia nie ma
Napisano 08 grudzień 2016 - 01:19
Napisano 08 grudzień 2016 - 15:43
Użytkownik robert.bednarczyk edytował ten post 08 grudzień 2016 - 15:43
Napisano 08 grudzień 2016 - 18:00
Dzięki Robert za foty. Ciekawość zaspokojona, śpię spokojnie - Hatch rules... Linka którą kupiłeś dla mnie (DZIĘKI) w niedzielę przejdzie pierwsze testy, oby mróz nie pokrzyżował planów.
linka-RIO.jpg 68,69 KB 8 Ilość pobrań
https://www.facebook...&type=3
Użytkownik Andrzej Stanek edytował ten post 08 grudzień 2016 - 18:01
Napisano 08 grudzień 2016 - 18:01
"Wreszcie dotarł brakujący element do wędki Hardy Lightweight, "kręcioł" Hardy Lightweight model Featherweight. W nowym sezonie, będzie współpracować (mam nadzieję, że dobrze) z linką RIO InTouch Trout LT WF#5. Poczekamy zobaczymy".
Wkręty dobrze dokręciłeś? Czy na kleju są?
Napisano 08 grudzień 2016 - 19:50
Roberto - gratuluję X-a. Czarny mat- to wyjątek
" Będzie Pan zadowolony "
Ponieważ to wątek wybitnie sprzęciarski dodam, że X jest świetnym kołowrotkiem, który niewiele ustepuje kultowemu NV/NVG.
Los/przypadek/opatrzność (wybierz wlasciwe ) sprawiły, że mogę ocenić wszystkie modele nauti dostepne na rynku i nowość czyli x robi doskonałe wrażenie...
A na koniec fotka x-a, juz po rybnej inicjacji...
DSCN0007.JPG 65,83 KB 9 Ilość pobrań
Napisano 08 grudzień 2016 - 20:53
Wkręty dobrze dokręciłeś? Czy na kleju są?
Na gumkę recepturkę
Napisano 08 grudzień 2016 - 22:05
Roberto - gratuluję X-a. Czarny mat- to wyjątek
" Będzie Pan zadowolony "
Ponieważ to wątek wybitnie sprzęciarski dodam, że X jest świetnym kołowrotkiem, który niewiele ustepuje kultowemu NV/NVG.]
Napisano 10 grudzień 2016 - 14:55
No i mam. Kolejne kołowrotki od Sage'a.
Tym razem coś do "suchych" zestawów i delikatnego łowienia.
Oba Clicki w rozmiarach 3/4/5.
Kolor lime podnosi ich wartość o jakieś 35% i tym samym sprawia, że cała reszta wygląda blado w ich otoczeniu ;-)
Niech się chowają wszystkie Nautiliusy :-D
Napisano 11 grudzień 2016 - 08:39
Panie Michale,
Gratuluję pięknych kołowrotków. Do Pana Sage CIRCA 389-4 będzie pasował idealnie. Mam wszystkie trzy generacje CLICK'a. Wszystkie bardzo lubię.
Włodek. 11021286_799708616774367_8941868554752097205_o.jpg 77,64 KB 8 Ilość pobrań click02.jpg 71,09 KB 8 Ilość pobrań 800.sage.click.456.p1280506.jpg 221,12 KB 8 Ilość pobrań
Użytkownik Włodzimierz Janowicz edytował ten post 11 grudzień 2016 - 08:40
Napisano 11 grudzień 2016 - 09:46
Oba Clicki w rozmiarach 3/4/5.Kolor lime podnosi ich wartość o jakieś 35% i tym samym sprawia, że cała reszta wygląda blado w ich otoczeniu ;-)
Piękne kołowrotki, śliczny kolor.Kiedyś saab miał taką barwę karoserii swych pościgowców.
Ponieważ to ranking subiektywny, oparty na własnych spostrzeżeniach ( lub co lepsze-doświadczeniach eksploatacyjnych), chętnie obejrzę zdjęcia tych kołowrotków z nawiniętymi linkami i w różnych wędkarskich okolicznosciach.
No bo przecież o to w tym wątku chodzi, prawda?
Napisano 11 grudzień 2016 - 10:01
najlepszy kołowrotek to ten, ktory mamy przykręcony do kija nad wodą ;-)
Bez względu na wielkość, kolor czy producenta.
Przekonałem sie o tym kilka lat temu gdy wybrałem się na ryby chwilkę po tym jak przewijałem linki i w pośpiechu zostawiłem kręcioł na stole zamiast wsadzić go w kieszeń kamizelki ;-)
Napisano 11 grudzień 2016 - 11:34
Oba Clicki w rozmiarach 3/4/5.
Kolor lime podnosi ich wartość o jakieś 35% i tym samym sprawia, że cała reszta wygląda blado w ich otoczeniu ;-)
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych