Ja myślę że trochę Ciebie teraz zabrało z drogi
#1161 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2018 - 19:35
#1162 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2018 - 17:06
Ogarnijcie się. Już widzę jak dzieciak z marnym kieszonkowym, student czy chłop z 2k pensji i rodziną w domu, wydaje 300-800zł na okulary. Szkoda kasy na chrust, złóż kijek w pracowni na raty. Szkoda kasy na młynek Dragona, kup sobie Stellę, będzie na lata. Nie kupuj kurtki w decathlonie, lepiej weź Simmsa...ehh ....
Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka
Nie zrozumiał kolega sensu mojej wypowiedzi.
Chodzi tutaj o zdrowie, czyli zachowanie dobrych oczu na wiele, wiele lat, a nie kupowanie sprzętu z najwyższej półki.
Na tej samej zasadzie po co chodzić do optyka i kupować okulary. Kupić w internecie, będzie taniej.
Proszę zobaczyć te dzieciaki, studentów i innych jakie maja telefony.
I jak czytam kolega też ma telefon za kwotę wyższą niż cena dobrych okularów.
Ale każdy sam wybiera i dba o swoje zdrowie.
Użytkownik Alek. edytował ten post 07 kwiecień 2018 - 17:11
- Wiktor lubi to
#1163 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2018 - 20:43
#1164 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2018 - 20:44
#1165 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2018 - 21:45
Nie mój gust
Nie o gusta pytam, a o tzw. jakość
#1166 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2018 - 22:43
Nie o gusta pytam, a o tzw. jakość
W rękach nie miałem. Marka na rynku kilka lat jak dobrze pamiętam mocno rozpowszechniona w środowisku rowerowym więc kupy się musi trzymać skoro nadal są.
Sama konstrukcja wymusza użycie dość grubego poliwęglanu co jest plusem. Na 100% folia polaryzacyjna naklejona na.....no właśnie na co bo soczewką to ciężko nazwać, na płytę poliwęglanową dociętą do kształtu. Z opisu oprócz polaryzacji mają wszystkie filtry czyli standard chociaż w opisie 3 razy o tym wspominają
Cena jaka jest każdy widzi. W detalu 26$ to ile u producenta? Sławek jak do ręki nie weźmiesz to nic na 100% nie powiesz.
- L A lubi to
#1167 OFFLINE
Napisano 08 kwiecień 2018 - 09:26
W rękach nie miałem. Marka na rynku kilka lat jak dobrze pamiętam mocno rozpowszechniona w środowisku rowerowym więc kupy się musi trzymać skoro nadal są.
Cena jaka jest każdy widzi. W detalu 26$ to ile u producenta? Sławek jak do ręki nie weźmiesz to nic na 100% nie powiesz.
No cena robi robotę to przyznać trzeba. Jak ja do ręki wezmę to i tak nic nie powiem
Może w takim razie inaczej. Zapodaj jakiś sprawdzony typ do 300 zł. maximum.
#1168 OFFLINE
Napisano 08 kwiecień 2018 - 13:51
No cena robi robotę to przyznać trzeba. Jak ja do ręki wezmę to i tak nic nie powiem
Poszedł priv.
#1169 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2018 - 05:17
http://www.ibood.com...y-polaroid.html
#1170 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2018 - 09:40
- Wiktor lubi to
#1171 OFFLINE
Napisano 10 kwiecień 2018 - 13:04
Reklama powyżej wyczerpuje ducha marketingu w Polsce
Mózg na ścianie, oprawy w drzazgach ale poliwęglan zatrzymał śrut na kaczki
Od razu czuje się bezpieczniej
Sławek ja nie handluje okularami polaryzacyjnymi ja je robię dlatego nie mam wielkiego porównania i ciężko mi odpowiedzieć na Twoje pytanie.
Zawsze będę polecał Arcticę. Nic z tego nie mam, bardzo porządnie przetestowałem markę i jest ok a okulary kosztują 140-200 zł
Z optycznego punktu widzenia szkła są do wyrzucenia ale za te pieniądze to polaryzacja jest jak trzeba i krzywdy żadnej nie narobią.
Jesienią mamy największe branżowe targi obiecuje poświęcić trochę czasu na przegląd modeli pasujących do naszego hobby, wtedy będę mądrzejszy
- Artech, Alek., gulf i 5 innych osób lubią to
#1172 OFFLINE
Napisano 22 maj 2018 - 10:16
#1173 OFFLINE
Napisano 22 maj 2018 - 10:57
Panowie przekopalem temat od początku do końca i mętlik jest w sumie mega duży w wyborze okularów. W co całować z wyższej półki? Wileye? Smith Optics?
Celuj zawsze w coś co możesz przemierzyć i wiesz że dobrze leży i nie będzie przeszkadzało. Oraz w "szkła" które pasują do Twoich preferencji, widzenie takie jak Ci pasuje i pasuje do warunków w jakich łowisz. Jeżeli nie potrzeba korekcji to wybór okularów jest bardzo duży.
- Alek. i kostom63 lubią to
#1174 OFFLINE
Napisano 22 maj 2018 - 11:29
#1175 Guest_Kwinto_*
Napisano 22 maj 2018 - 14:06
Panowie przekopalem temat od początku do końca i mętlik jest w sumie mega duży w wyborze okularów. W co całować z wyższej półki? Wileye? Smith Optics?
Marcin, Wiley X to nie jest gorna polka. W najlepszym wypadku jest to sredniak.
Jesli naprawde mierzysz w gorna polke to Smith Optics bedzie bardzo dobrym wyborek. Oprawki maja w duzej wiekszosci bardzo dobre, a ich plastikowe soczewki sa chyba najlepsze na rynku (ChromaPop). Natomiast jesli celujesz w szklane soczewki to definitywnie Costa Del Mar. Tutaj jednak problemem sa oprawki. Musisz trafic na te lepsze. Costa ma najlepsze soczewki na rynku, ale chyba jedne z najgorszych oprawek.
- Alek. i coma lubią to
#1176 OFFLINE
Napisano 22 maj 2018 - 14:51
Miałem kiedyś nauczyciela, który mawiał "Mierz zawsze wysoko", a na pytanie dlaczego odpowiadał,"bo dłużej się spada".
Nie wiem, czy ma to odniesienie do okularów, ale kolega Kwinto dobrze radzi.
Jak przekopałeś cały wątek, to wiesz, że Wilexy to nie jest najwyższa półka i pozostały Tobie dwie wymienione przez kolegę Kwinto marki.
Polemizowałbym nad wyższością szkieł Costa del Mar nad szkłami Smith Optics, ale to już dyskusja na poziomie, gdzie lepiej szlifują diamenty w Amsterdamie, czy Antwerpii.
Bierz oczywiście także pod uwagę wpis kolegi Wiktora.
W tym wątku poczytasz o Smitach.
http://jerkbait.pl/t...y-smith-optics/
Teraz pozostał jeszcze problem wyboru koloru, a to chyba nawet większe wyzwanie niż wybór marki.
Powodzenia w poszukiwaniach "ideału".
Użytkownik Alek. edytował ten post 22 maj 2018 - 15:14
- Wiktor lubi to
#1177 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 19:33
http://www.taimen.co...99931902/104449
http://harius.com.pl...vision-x-spider
czy ktoryś z was miał te okularki i może coś o nich napisać,czy te okulary które podałem w linkach wyżej warte są swojej ceny?czy płacę poprostu za markę a nie dobry produkt?może któryś z was zasugeruję mi zupełnie coś innego w tym przedziale cenowym,wartego uwagi?
Użytkownik Voiteh edytował ten post 02 czerwiec 2018 - 20:22
#1178 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2018 - 21:39
W tej cenie kupisz dobre polaroidy albo np solano i jestem pewien , że będą lepsze niż np ww. No i wybór masz ogromny.
Pozdrawiam
#1179 OFFLINE
Napisano 03 czerwiec 2018 - 03:24
#1180 OFFLINE
Napisano 03 czerwiec 2018 - 05:37
Jeszcze znalazłem coś takiego:
https://www.skleptra...ED 3&results=29
czy któryś kolegów z forum miał styczność z tą marką?
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: okulary
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Okulary LeechNapisany przez adasio , 22 lis 2018 okulary |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Okulary Smith OpticsNapisany przez Wędkarz87 , 15 sty 2015 okulary |
|
|