#1181 OFFLINE
Napisano 03 czerwiec 2018 - 06:12
#1182 OFFLINE
Napisano 03 czerwiec 2018 - 06:54
Tylko że wizulanie Polaroidy żadne mi nie podchodzą,wolę coś w deseń tych Julbo z linka wyżej
#1183 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2018 - 12:35
Witam kolegów i proszę o opinie użytkowników okularów firmy SOLANO.Który model?.
#1184 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2018 - 13:54
Voiteh,
Nie kupuj okularów bez przymierzania. Wg mnie okulary do łowienia muszą bardzo dokładnie przylegać do twarzy, bo w przeciwnym wypadku ilość światła która trafia pomiędzy twarzą a oprawkami do oczu - bardzo meczy wzrok a same pomienie sa dla niego szkodliwe.
Kupiłem raz okulary online i to tyle, teraz mam kilka par i wszystkie kupione z przymierzaniem.
Mam bardzo ciemne szare szkłą z lustrem na słoneczne dni na łodke z flying fishermeny kupione w Głowatce,
A do muchy używam okularów z Visiona - ciemniejsze bursztynowe na środek dnia i jaśniejsze., na wieczory i poranki.
Kolor szkła i ich powłoka maja duże znaczenie i dobrze o tym poczytać, i dostosować je do swoich potrzeb i upodobań.
Nie daleko masz do Krk, w sklepie w tym samym budynku co Vision jest mały sklep chyba dla spiningisów i tam mieli chyba Wiley X, obok Vision, a w Krk w Głowatce tez mieli tego trochę. Do tego sklepy turystyczne i optyczne gdzie tez trocvhe okularów z polaryzacją jest.
Poświecisz pół dnia, a będziesz zadowolony kilka lat.
Co do Julbo ... kiedyś kolega nieświadomie kupił fajne, ładne, z polaryzacja, skórzanymi zausznikami itd ... model na lodowiec z najwyższa kategoria przyciemnienia. Sierpień, środek Sanu, mega lampa a w nich było i tak dość ciemno
Jak słonce zaszło .. za chmury trzeba było je ściągać.
tu massz opis soczewek Smith, jedne z lepszych okularów
http://www.zbik.pl/o...h-action-optics
Jak bym miał dużo kasy .. to bym kupił oakley z fotochromem
a tu na 21 stronie opis soczewek Wiley
http://issuu.com/wil...636591/56382493
Użytkownik Archanioł edytował ten post 05 czerwiec 2018 - 14:08
#1185 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2018 - 14:22
- szydłoś lubi to
#1186 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2018 - 15:08
Mój post był odpowiedzią na pytanie Voiteha w głównej mierze ..
Ale uważam że uwagi co do przymiarki okularów do twarzy czy doboru odpowiedniej barwy soczewek są uniwersalne i niezależne od ceny czy producenta.
Tak samo opisy koloru i przeznaczenia soczewek z mojego postu są dość uniwersalne.
Wzrok się ma jeden, i czasem dobrze o niego zadbać i zainwestować w odpowiednią ochronę, to takie moje wewnętrzne przemyślenie.
#1187 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2018 - 08:55
Bardzo mocno nieaktualne te informacje
#1188 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2018 - 14:16
Voiteh,
Nie kupuj okularów bez przymierzania. Wg mnie okulary do łowienia muszą bardzo dokładnie przylegać do twarzy, bo w przeciwnym wypadku ilość światła która trafia pomiędzy twarzą a oprawkami do oczu - bardzo meczy wzrok a same pomienie sa dla niego szkodliwe.
Kupiłem raz okulary online i to tyle, teraz mam kilka par i wszystkie kupione z przymierzaniem.
Mam bardzo ciemne szare szkłą z lustrem na słoneczne dni na łodke z flying fishermeny kupione w Głowatce,
A do muchy używam okularów z Visiona - ciemniejsze bursztynowe na środek dnia i jaśniejsze., na wieczory i poranki.
Kolor szkła i ich powłoka maja duże znaczenie i dobrze o tym poczytać, i dostosować je do swoich potrzeb i upodobań.
Nie daleko masz do Krk, w sklepie w tym samym budynku co Vision jest mały sklep chyba dla spiningisów i tam mieli chyba Wiley X, obok Vision, a w Krk w Głowatce tez mieli tego trochę. Do tego sklepy turystyczne i optyczne gdzie tez trocvhe okularów z polaryzacją jest.
Poświecisz pół dnia, a będziesz zadowolony kilka lat.
Co do Julbo ... kiedyś kolega nieświadomie kupił fajne, ładne, z polaryzacja, skórzanymi zausznikami itd ... model na lodowiec z najwyższa kategoria przyciemnienia. Sierpień, środek Sanu, mega lampa a w nich było i tak dość ciemno
Jak słonce zaszło .. za chmury trzeba było je ściągać.
tu massz opis soczewek Smith, jedne z lepszych okularów
http://www.zbik.pl/o...h-action-optics
Jak bym miał dużo kasy .. to bym kupił oakley z fotochromem
a tu na 21 stronie opis soczewek Wiley
Okularki już zakupione,online,wybór padł na Julbo,dokladnie ten model:
https://sewel.pl/pro...OLARIZED-3.html
wczoraj doszły,przymierzylem,pasują,idealnie przylegają do twarzy,jedynie do czego mogę się przyczepić to to,że za taką cene dostajemy tylko woreczek,brak twardego etui i ściereczki,
a tutaj mamy inny model Julbo:
https://www.skleptra...ED 3&results=29
cena niższa o 120 zł a w komplecie mamy wszystko,nie mam pojęcia czym to idzie
#1189 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2018 - 15:20
#1190 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2018 - 16:08
Ekscentryczny wygląd
mi akurat taki design pasuje
#1191 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2018 - 18:59
Okularki już zakupione,online,wybór padł na Julbo,dokladnie ten model:
https://sewel.pl/pro...OLARIZED-3.html
wczoraj doszły,przymierzylem,pasują,idealnie przylegają do twarzy,jedynie do czego mogę się przyczepić to to,że za taką cene dostajemy tylko woreczek,brak twardego etui i ściereczki,
a tutaj mamy inny model Julbo:
https://www.skleptra...ED 3&results=29
cena niższa o 120 zł a w komplecie mamy wszystko,nie mam pojęcia czym to idzie
Wojtek czy możesz załączyć real foto tych okularów ? z góry dzięki
#1192 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2018 - 19:13
Absolutnie nie neguję Twojego wyboru.Zapewne wyglądasz w nich dobrze,bo........jesteś pewnie młodym człowiekiem 😊mi akurat taki design pasuje
#1193 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2018 - 20:48
Absolutnie nie neguję Twojego wyboru.Zapewne wyglądasz w nich dobrze,bo........jesteś pewnie młodym człowiekiem
czy ja wiem,33 lata chociaż mówią,że nie wyglądam na tyle,to chyba nie jest aż tak żle jeszcze zemną
- Tom Rob lubi to
#1194 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2018 - 14:33
W trakcie niekończących się eksperymentów wyszedł mi bardzo ciekawy "brąz"
W zasadzie musze powiedzieć że pierwszy raz "brąz" mi się podoba
Jak wrażenia?
IMG_7465.jpeg 31,06 KB 25 Ilość pobrań
IMG_7467.jpeg 39,91 KB 24 Ilość pobrań
IMG_7474.jpeg 30,56 KB 24 Ilość pobrań
- kmr1, Karpiu95 i Tom Rob lubią to
#1195 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2018 - 14:41
Wyglądają super ! W jakich warunkach pogodowych najlepiej sprawdziłaby się taka wersja ?
#1196 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2018 - 14:46
Zrobiłem je dla Kolegi z Gdańska i twierdzi że zarówno w słońcu jak i przy pochmurnej pogodzie jest komfort.
Bardzo dużo jeździ w nich samochodem, wędkarsko to głównie łódka na Martwej Wiśle i na Bałtyku.
Jest szansa że wyszedł duży uniwersał
- Karpiu95 lubi to
#1197 OFFLINE
Napisano 23 sierpień 2018 - 17:08
#1198 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2018 - 17:53
Czy ktoś może wie gdzie kupię sznurek z gumkami do zawieszenia okularów ?
Tego typu jak na zdjęciu z blokadą i najlepiej markowy dobrej jakości typu Smith Optics, Oakley czy też Wiley X.
Potrzebuję kilka sztuk.
sznurek.jpg 53,52 KB 20 Ilość pobrań
Użytkownik godski edytował ten post 05 wrzesień 2018 - 17:54
#1199 ONLINE
Napisano 05 wrzesień 2018 - 18:00
#1200 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2019 - 00:00
Odgrzewam temat żeby nie robić nowego wątku. Interesują mnie opinie na temat okularów polaryzacyjnych Uvex. Marka znana i sprawdzona, z okularów turystycznych i technicznych jestem bardzo zadowolony ale nie miałem okazji sprawdzić wersji z polaryzacją. Wybór modeli i design na całkiem przyzwoitym poziomie, więc ktoś coś?
Link do strony krajowego dystrybutora marki Uvex - KLIK.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: okulary
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Okulary LeechNapisany przez adasio , 22 lis 2018 okulary |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Okulary Smith OpticsNapisany przez Wędkarz87 , 15 sty 2015 okulary |
|
|