#1181 OFFLINE
Napisano 03 czerwiec 2018 - 06:12
#1182 OFFLINE
Napisano 03 czerwiec 2018 - 06:54
Tylko 偶e wizulanie Polaroidy 偶adne mi nie podchodz膮,wol臋 co艣 w dese艅 tych Julbo z linka wy偶ej
#1183 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2018 - 12:35
Witam koleg贸w i prosz臋 o opinie u偶ytkownik贸w okular贸w firmy SOLANO.Kt贸ry model?.
#1184 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2018 - 13:54
Voiteh,
Nie kupuj okular贸w bez przymierzania. Wg mnie okulary do 艂owienia musz膮 bardzo dok艂adnie przylega膰 do twarzy, bo w przeciwnym wypadku ilo艣膰 艣wiat艂a kt贸ra trafia pomi臋dzy twarz膮 a oprawkami do oczu - bardzo meczy wzrok a same pomienie sa dla niego szkodliwe.
Kupi艂em raz okulary online i to tyle, teraz mam kilka par i wszystkie kupione z przymierzaniem.
Mam bardzo ciemne szare szk艂膮 z lustrem na s艂oneczne dni na 艂odke z flying fishermeny kupione w G艂owatce,
A do muchy u偶ywam okular贸w z Visiona - ciemniejsze bursztynowe na 艣rodek dnia i ja艣niejsze., na wieczory i poranki.
Kolor szk艂a i ich pow艂oka maja du偶e znaczenie i dobrze o tym poczyta膰, i dostosowa膰 je do swoich potrzeb i upodoba艅.
Nie daleko masz do Krk, w sklepie w tym samym budynku co Vision jest ma艂y sklep chyba dla spiningis贸w i tam mieli chyba Wiley X, obok Vision, a w Krk w G艂owatce tez mieli tego troch臋. Do tego sklepy turystyczne i optyczne gdzie tez trocvhe okular贸w z polaryzacj膮 jest.
Po艣wiecisz p贸艂 dnia, a b臋dziesz zadowolony kilka lat.
Co do Julbo ... kiedy艣 kolega nie艣wiadomie kupi艂 fajne, 艂adne, z polaryzacja, sk贸rzanymi zausznikami itd ... model na lodowiec z najwy偶sza kategoria przyciemnienia. Sierpie艅, 艣rodek Sanu, mega lampa a w nich by艂o i tak do艣膰 ciemno
Jak s艂once zasz艂o .. za chmury trzeba by艂o je 艣ci膮ga膰.
tu massz opis soczewek Smith, jedne z lepszych okular贸w
http://www.zbik.pl/o...h-action-optics
Jak bym mia艂 du偶o kasy .. to bym kupi艂 oakley z fotochromem
a tu na 21 stronie opis soczewek Wiley
http://issuu.com/wil...636591/56382493
U偶ytkownik Archanio艂 edytowa艂 ten post 05 czerwiec 2018 - 14:08
#1185 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2018 - 14:22
- szyd艂o艣 lubi to
#1186 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2018 - 15:08
M贸j post by艂 odpowiedzi膮 na pytanie Voiteha w g艂贸wnej mierze ..
Ale uwa偶am 偶e uwagi co do przymiarki okular贸w do twarzy czy doboru odpowiedniej barwy soczewek s膮 uniwersalne i niezale偶ne od ceny czy producenta.
Tak samo opisy koloru i przeznaczenia soczewek z mojego postu s膮 do艣膰 uniwersalne.
Wzrok si臋 ma jeden, i czasem dobrze o niego zadba膰 i zainwestowa膰 w odpowiedni膮 ochron臋, to takie moje wewn臋trzne przemy艣lenie.
#1187 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2018 - 08:55
Bardzo mocno nieaktualne te informacje
#1188 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2018 - 14:16
Voiteh,
Nie kupuj okular贸w bez przymierzania. Wg mnie okulary do 艂owienia musz膮 bardzo dok艂adnie przylega膰 do twarzy, bo w przeciwnym wypadku ilo艣膰 艣wiat艂a kt贸ra trafia pomi臋dzy twarz膮 a oprawkami do oczu - bardzo meczy wzrok a same pomienie sa dla niego szkodliwe.
Kupi艂em raz okulary online i to tyle, teraz mam kilka par i wszystkie kupione z przymierzaniem.
Mam bardzo ciemne szare szk艂膮 z lustrem na s艂oneczne dni na 艂odke z flying fishermeny kupione w G艂owatce,
A do muchy u偶ywam okular贸w z Visiona - ciemniejsze bursztynowe na 艣rodek dnia i ja艣niejsze., na wieczory i poranki.
Kolor szk艂a i ich pow艂oka maja du偶e znaczenie i dobrze o tym poczyta膰, i dostosowa膰 je do swoich potrzeb i upodoba艅.
Nie daleko masz do Krk, w sklepie w tym samym budynku co Vision jest ma艂y sklep chyba dla spiningis贸w i tam mieli chyba Wiley X, obok Vision, a w Krk w G艂owatce tez mieli tego troch臋. Do tego sklepy turystyczne i optyczne gdzie tez trocvhe okular贸w z polaryzacj膮 jest.
Po艣wiecisz p贸艂 dnia, a b臋dziesz zadowolony kilka lat.
Co do Julbo ... kiedy艣 kolega nie艣wiadomie kupi艂 fajne, 艂adne, z polaryzacja, sk贸rzanymi zausznikami itd ... model na lodowiec z najwy偶sza kategoria przyciemnienia. Sierpie艅, 艣rodek Sanu, mega lampa a w nich by艂o i tak do艣膰 ciemno
Jak s艂once zasz艂o .. za chmury trzeba by艂o je 艣ci膮ga膰.
tu massz opis soczewek Smith, jedne z lepszych okular贸w
http://www.zbik.pl/o...h-action-optics
Jak bym mia艂 du偶o kasy .. to bym kupi艂 oakley z fotochromem
a tu na 21 stronie opis soczewek Wiley
Okularki ju偶 zakupione,online,wyb贸r pad艂 na Julbo,dokladnie ten model:
https://sewel.pl/pro...OLARIZED-3.html
wczoraj dosz艂y,przymierzylem,pasuj膮,idealnie przylegaj膮 do twarzy,jedynie do czego mog臋 si臋 przyczepi膰 to to,偶e za tak膮 cene dostajemy tylko woreczek,brak twardego etui i 艣ciereczki,
a tutaj mamy inny model Julbo:
https://www.skleptra...ED 3&results=29
cena ni偶sza o 120 z艂 a w komplecie mamy wszystko,nie mam poj臋cia czym to idzie
#1189 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2018 - 15:20
#1190 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2018 - 16:08
Ekscentryczny wygl膮d
mi akurat taki design pasuje
#1191 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2018 - 18:59
Okularki ju偶 zakupione,online,wyb贸r pad艂 na Julbo,dokladnie ten model:
https://sewel.pl/pro...OLARIZED-3.html
wczoraj dosz艂y,przymierzylem,pasuj膮,idealnie przylegaj膮 do twarzy,jedynie do czego mog臋 si臋 przyczepi膰 to to,偶e za tak膮 cene dostajemy tylko woreczek,brak twardego etui i 艣ciereczki,
a tutaj mamy inny model Julbo:
https://www.skleptra...ED 3&results=29
cena ni偶sza o 120 z艂 a w komplecie mamy wszystko,nie mam poj臋cia czym to idzie
Wojtek czy mo偶esz za艂膮czy膰 real foto tych okular贸w ? z g贸ry dzi臋ki
#1192 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2018 - 19:13
Absolutnie nie neguj臋 Twojego wyboru.Zapewne wygl膮dasz w nich dobrze,bo........jeste艣 pewnie m艂odym cz艂owiekiem 馃槉mi akurat taki design pasuje
#1193 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2018 - 20:48
Absolutnie nie neguj臋 Twojego wyboru.Zapewne wygl膮dasz w nich dobrze,bo........jeste艣 pewnie m艂odym cz艂owiekiem
czy ja wiem,33 lata chocia偶 m贸wi膮,偶e nie wygl膮dam na tyle,to chyba nie jest a偶 tak 偶le jeszcze zemn膮
- Tom Rob lubi to
#1194 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2018 - 14:33
W trakcie nieko艅cz膮cych si臋 eksperyment贸w wyszed艂 mi bardzo ciekawy "br膮z"
W zasadzie musze powiedzie膰 偶e pierwszy raz "br膮z" mi si臋 podoba
Jak wra偶enia?
IMG_7465.jpeg 31,06 KB 25 Ilo艣膰 pobra艅
IMG_7467.jpeg 39,91 KB 24 Ilo艣膰 pobra艅
IMG_7474.jpeg 30,56 KB 24 Ilo艣膰 pobra艅
- kmr1, Karpiu95 i Tom Rob lubi膮 to
#1195 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2018 - 14:41
Wygl膮daj膮 super ! W jakich warunkach pogodowych najlepiej sprawdzi艂aby si臋 taka wersja ?
#1196 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2018 - 14:46
Zrobi艂em je dla Kolegi z Gda艅ska i twierdzi 偶e zar贸wno w s艂o艅cu jak i przy pochmurnej pogodzie jest komfort.
Bardzo du偶o je藕dzi w nich samochodem, w臋dkarsko to g艂贸wnie 艂贸dka na Martwej Wi艣le i na Ba艂tyku.
Jest szansa 偶e wyszed艂 du偶y uniwersa艂
- Karpiu95 lubi to
#1197 OFFLINE
Napisano 23 sierpie艅 2018 - 17:08
#1198 OFFLINE
Napisano 05 wrzesie艅 2018 - 17:53
Czy kto艣 mo偶e wie gdzie kupi臋 sznurek z gumkami do zawieszenia okular贸w ?
Tego typu jak na zdj臋ciu z blokad膮 i najlepiej markowy dobrej jako艣ci typu Smith Optics, Oakley czy te偶 Wiley X.
Potrzebuj臋 kilka sztuk.
sznurek.jpg 53,52 KB 20 Ilo艣膰 pobra艅
U偶ytkownik godski edytowa艂 ten post 05 wrzesie艅 2018 - 17:54
#1199 OFFLINE
Napisano 05 wrzesie艅 2018 - 18:00
#1200 OFFLINE
Napisano 04 stycze艅 2019 - 00:00
Odgrzewam temat 偶eby nie robi膰 nowego w膮tku. Interesuj膮 mnie opinie na temat okular贸w polaryzacyjnych Uvex. Marka znana i sprawdzona, z okular贸w turystycznych i technicznych jestem bardzo zadowolony ale nie mia艂em okazji sprawdzi膰 wersji z polaryzacj膮. Wyb贸r modeli i design na ca艂kiem przyzwoitym poziomie, wi臋c kto艣 co艣?
Link do strony krajowego dystrybutora marki Uvex - KLIK.
R贸wnie偶 z jednym lub wi臋ksz膮 ilo艣ci膮 s艂贸w kluczowych: okulary
Sprz臋t w臋dkarski →
Odzie偶 w臋dkarska →
Okulary LeechNapisany przez adasio , 22 lis 2018 okulary |
|
|
||
Sprz臋t w臋dkarski →
Odzie偶 w臋dkarska →
Okulary Smith OpticsNapisany przez W臋dkarz87 , 15 sty 2015 okulary |
|
|