Witam,
Panowie małe pytanko jutro wybieram się na moją ukochaną rzekę wiadomo jaką I w związku z tym mam pytanie czy możecie podrzucić mi jakieś miejscówki kleń/jaź na Bugu w okolicach Mierzwice/Serpelice/Zabuże/ może okolice "Trojana", nie wiem most kolejowy we Franołowie??
Pytam bo przeważnie chodziłem za Boleniem, Szczupakiem i okoniem, a w tym roku zainteresowały mnie również klenie i jazie(oczywiście jednym z powodów jest okres ochronny:)). Jeśli ktoś może pomóc to proszę info na priv:) będę wdzięczny.
Pozdrawiam Qcyk!
Mierzwice - rafa przy Trojanie i skarpa za ośrodkami, Serpelice kojarzą mi się tylko z tłumem wczasowiczów.
W temacie proponowanych ograniczeń.
Dlaczego do końca maja? Ze względu na sandacze.
Mam jeszcze propozycję radykalnej zmiany w statucie.
Mianowicie rezygnację z członków, którzy nie są aktywni. Coroczna weryfikacja w kołach i okręgach.
W zamian normalna sprzedaż zezwoleń na wędkowanie dla wszystkich posiadaczy karty wędkarskiej.
Sprzedaż zezwoleń na poszczególne obwody rybackie i zbiorniki po doliczeniu podatków, które użytkownik rybacki musi zapłacić.
Aktywni członkowie będą łowili na dotychczasowych zasadach.
Tak zmiana pozwoli wyeliminować klientów, czyli nabywców zezwoleń, a zyski pozwolą na powoływanie okręgowych straży rybackich (etatowych).
Co myślicie o pomyśle?