Kolego @prabart, ..................
Kolego @bartsiedlce moje kilka "kamyczków do ogórdka zarybienia" dorzuciłem z prostego faktu, że w ostatnich 3 latach osobiście mam znaczący regres w kontakcie z rybą czy to na Bugu, Wisle czy kilku znanych mi jeziorach mazurskich czy okręgu Bydgoskiego. Oczywiście może być przyczyna u mnie; zobaczę jak ten sezon.
Skoro słowem gwarantujesz to zarybienie z grzywny to dla mnie OK; bo jak wynika kochasz "tę robotę". A co do mojego angażowania się w jakiekolwiek działanie to nie to forum.
Na dziś gdy jestem jedynie składkowiczem nie chcę decydować jak są wydawane pieniądze a jedynie chcę wiedzieć jaki % składek idzie/będzie szedł na zarybianie.
To może wybiorę takie koło, okręg który bedzie mi odpowiadał.
Argument, że jedynie będąc we władzach będę miał moralne prawo do ocen nie trafiony - tym schematem nie mogę oceniać rządzacych, włodarzy gmin ect. jak wydają moje pieniadze?
I na koniec docenienie strazników - doceniam jedynie tych którzy szanują człowieka; tylko 2 przykłady - okolice bydgoszczy panowie podpływaja z impetem na silniku do brzegu tak że muszę zwinąć sprzęt by w niego nie wjechali i na dzień dobry zaczynają od tekstu "szykuj gruby portfel no chyba że masz zezwolenie..."; okolice Nowego Targu - przynajmniej 4 panów "podchodzi" przez kamienisty brzeg tak że kamieniami zsypują miejscówkę, więc po kontoli i tak nie było po co tam siedzieć.
W obu przypadkach byłem z dziećmi. Na szczęscie to sporadyczne przypadki które mi się trafiły, znad Bugu czy Wisły jak do tej pory mam pozytywne doświadczenia.