Skocz do zawarto艣ci

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDA呕 GARA呕OWA - 2025
Po raz dziesi膮ty spotkamy si臋 na wyprzeda偶y gara偶owej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a ko艅czymy o 15:00). Dla publiczno艣ci (os贸b kupuj膮cych) wej艣cie b臋dzie jak zawsze bezp艂atne i bez 偶adnych ogranicze艅. Ostatni gara偶 by艂 jednym z najbardziej udanych je艣li chodzi o ilo艣膰 kupuj膮cych a na X jubileuszowym planujemy podbi膰 rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolik贸w dla sprzedaj膮cych -> Wyprzeda偶 gara偶owa - rezerwacja stolik贸w

Zdj臋cie

Zalew Siemian贸wka

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
5104 odpowiedzi w tym temacie

#3921 OFFLINE   dawiniel

dawiniel

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 117 post贸w
  • LokalizacjaNieborowice
  • Imi臋:Dawid
  • Nazwisko:Koz艂owski

Napisano 31 sierpie艅 2020 - 12:42

Witam,

W zwi膮zku z tym, ze mam koleg臋 w臋dkarza zamieszkuj膮cego ten piekny zak膮tek naszego kraju tak w臋dkarski jak i przyrodniczy, wybra艂em si臋 w ostatnim tygodniu w Wasz rejon.

Faktycznie musz臋 przyzna膰, 偶e jest na co narzeka膰 niestety. Ka偶dy dzie艅 w jaki by艂em nad wod膮 (te偶 w tygodniu) wydawa艂o mi si臋, ze widz臋 zawody w臋dkarskie z 艂odzi i to takie o skali miedzynarodowej przynajmniej. Straszny tam t艂ok macie koledzy i kolezanki. Do tego jeszcze te wyscigi zbroje艅 z jak najwieksz膮 moca silnika i jeszcze wiekszym rozmiarem...., ale ekranu echosondy :-) troch臋 komiczne.

No c贸偶 woda pi臋kna i ka偶dy chce skorzysta膰 i pochwali膰 si臋 zasobnoscia portfela. Moze je艣li jest taka presja to wykorzystac ja dla dobra wody i dla przyjezdnych serwowa膰 specjalne zezwolenia dodatkowo p艂atne wykorzystywane na cele poprawy zasobnosci...

Inaczej to s艂abo to widz臋, bo wod臋 rozjad膮 szybciutko. Tym bardziej, ze nawet podczas flauty wida膰 ca艂y czas fale, ale od motor贸wek, bo juz 艂贸dkami wedkarskimi nazwac tego nie mo偶na....

pozdrawiam

• S艂awek Oppeln Bronikowski, Aries i focus224 lubi膮 to

#3922 OFFLINE   Majki7878

Majki7878

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 64 post贸w

Napisano 31 sierpie艅 2020 - 13:07

No teraz to polecia艂e艣 z tym wy艣cigiem zbroje艅

Witam,

W zwi膮zku z tym, ze mam koleg臋 w臋dkarza zamieszkuj膮cego ten piekny zak膮tek naszego kraju tak w臋dkarski jak i przyrodniczy, wybra艂em si臋 w ostatnim tygodniu w Wasz rejon.
Faktycznie musz臋 przyzna膰, 偶e jest na co narzeka膰 niestety. Ka偶dy dzie艅 w jaki by艂em nad wod膮 (te偶 w tygodniu) wydawa艂o mi si臋, ze widz臋 zawody w臋dkarskie z 艂odzi i to takie o skali miedzynarodowej przynajmniej. Straszny tam t艂ok macie koledzy i kolezanki. Do tego jeszcze te wyscigi zbroje艅 z jak najwieksz膮 moca silnika i jeszcze wiekszym rozmiarem...., ale ekranu echosondy :-) troch臋 komiczne.
No c贸偶 woda pi臋kna i ka偶dy chce skorzysta膰 i pochwali膰 si臋 zasobnoscia portfela. Moze je艣li jest taka presja to wykorzystac ja dla dobra wody i dla przyjezdnych serwowa膰 specjalne zezwolenia dodatkowo p艂atne wykorzystywane na cele poprawy zasobnosci...
Inaczej to s艂abo to widz臋, bo wod臋 rozjad膮 szybciutko. Tym bardziej, ze nawet podczas flauty wida膰 ca艂y czas fale, ale od motor贸wek, bo juz 艂贸dkami wedkarskimi nazwac tego nie mo偶na....
pozdrawiam

• sucks_one lubi to

#3923 OFFLINE   wisniowy21

wisniowy21

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 223 post贸w
  • LokalizacjaBra艅sk
  • Imi臋:Mateusz

Napisano 31 sierpie艅 2020 - 15:17

Witam,

pozdrawiam

Jak narazie jeszcze ma艂y ruch na wodzie, prawdziwe zawody zaczynaj膮 si臋 kiedy temp wody spada poni偶ej 12 stopni 

#3924 ONLINE   tom_mich_

tom_mich_

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 280 post贸w
  • Lokalizacjasiedlce
  • Imi臋:Tomasz
  • Nazwisko:Michalak

Napisano 31 sierpie艅 2020 - 16:32

Kolego dawiniel ... Prosz臋 nie wypowiadaj si臋 na temat wody po jednej wizycie tam , a ju偶 napewno nie praw mora艂贸w takich 偶e obce rejestracj臋 powinny p艂aci膰 przepraszam huj wie za co ?!tu w w膮tku by艂y ju偶 bardzo dobre propozycje odno艣nie poprawy sytuacji na wodzie ...powiedz mi dlaczego kto艣 ma p艂aci膰 jakie艣 frycowe na ochron臋 wody ?! Kto艣 kto uczciwie rok do roku p艂aci sk艂adki i 艂owi zgodnie z regulaminem ?! Gwarantuje Ci 偶e nie tu le偶y problem i mln z艂 do zwi膮zku tego nie rozwi膮偶膮 ... Normalnie chce mi si臋 i p艂aka膰 i smiac z takich propozycji ...to jest taka sama sytuacja jak polski NFZ ... Albo raczej zobrazuje to 艂ap贸wkami dla tekarzy kt贸rzy potem je艣li pacjent nie da mu w 艂ap臋 to si臋 krzywo patrzy ...kto do tego doprowadzi艂 ? Ano my ! W艂a艣nie z podobnych pomys艂贸w do twoich !
  • mafijas lubi to

#3925 OFFLINE   mariusz1976

mariusz1976

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 221 post贸w
  • LokalizacjaSuwalszczyzna.
  • Imi臋:Mariusz

Napisano 31 sierpie艅 2020 - 19:48

Zarz膮d g艂贸wny z艂o偶y艂 lub z艂o偶y projekt ustawy na r臋ce ministra o powo艂aniu stra偶y rybackiej uprawnionego do rybactwa. To b臋dzie skutkowa艂o powo艂aniem stra偶y rybakiej podleg艂ej bezpo艣rednio pod PZW. Dojdzie jeszcze jeden organ kt贸ry b臋dzie m贸g艂 kontrolowa膰 w臋dkarzy, je偶eli ministerstwo na to si臋 zgodzi.

Wys艂ane z mojego SM-G970F przy u偶yciu Tapatalka

#3926 OFFLINE   Szumi

Szumi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 99 post贸w
  • LokalizacjaBHA

Napisano 31 sierpie艅 2020 - 22:04

Kontroli lato艣 ma艂o, stra偶 w臋dkarska by lepiej pasowa艂a jak rybacka,

#3927 OFFLINE   Rebel64

Rebel64

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1402 post贸w
  • LokalizacjaStolica
  • Imi臋:Dariusz
  • Nazwisko:Nicki

Napisano 01 wrzesie艅 2020 - 00:12

dawiniel lekko przeginasz z t膮 propozycj膮 dla przyjezdnych.Jezeli ja jad臋 na Siemi
anowke ,ze Stolicy to przynajmniej na dwa dni wi臋c place za dojazd, nocleg ,wynajem 艂贸dki z silnikiem, oplate za wedkowanie,zarcie i czas dotarcia na 艂owisko,to wed艂ug Ciebie jeszcze mam co艣 dop艂aci膰 extra ? Taka przyjemno艣膰 to ok.300zl minimum,mo偶na za to kupi膰 bud偶etowy zestaw spiningowy na par臋 lat.Miejscowy to obgoni du偶o taniej i mo偶e by膰 cz臋艣ciej na wodzie.

#3928 OFFLINE   compi

compi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 274 post贸w
  • LokalizacjaPodlaskie
  • Imi臋:Piotr

Napisano 01 wrzesie艅 2020 - 04:50

Op艂ata klimatyczna za sandaczowy klimat

#3929 OFFLINE   dawiniel

dawiniel

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 117 post贸w
  • LokalizacjaNieborowice

Napisano 01 wrzesie艅 2020 - 05:21

Kolego dawiniel ... Prosz臋 nie wypowiadaj si臋 na temat wody po jednej wizycie tam , a ju偶 napewno nie praw mora艂贸w takich 偶e obce rejestracj臋 powinny p艂aci膰 przepraszam huj wie za co ?!tu w w膮tku by艂y ju偶 bardzo dobre propozycje odno艣nie poprawy sytuacji na wodzie ...powiedz mi dlaczego kto艣 ma p艂aci膰 jakie艣 frycowe na ochron臋 wody ?! Kto艣 kto uczciwie rok do roku p艂aci sk艂adki i 艂owi zgodnie z regulaminem ?! Gwarantuje Ci 偶e nie tu le偶y problem i mln z艂 do zwi膮zku tego nie rozwi膮偶膮 ... Normalnie chce mi si臋 i p艂aka膰 i smiac z takich propozycji ...to jest taka sama sytuacja jak polski NFZ ... Albo raczej zobrazuje to 艂ap贸wkami dla tekarzy kt贸rzy potem je艣li pacjent nie da mu w 艂ap臋 to si臋 krzywo patrzy ...kto do tego doprowadzi艂 ? Ano my ! W艂a艣nie z podobnych pomys艂贸w do twoich !

Hmmm, jak to m贸wi膮 NFZ-u nie naprawisz bo艣 maluczki....ale woda inna sprawa bo masz sw贸j wk艂ad i mo偶esz je艣li tylko chcesz mie膰 udzia艂 w jej zarz膮dzaniu i gospodarowaniu zasobami. 艢ledz臋 wasz temat nami臋tnie od d艂u偶szego czasu g艂贸wnie ze wzgl臋du na sympati臋 do tego regionu. Po cz臋艣ci ma to r贸wnie偶 wp艂yw na moje postrzeganie "waszej" wody.

Na Siemianowce nie by艂em pierwszy raz i dzi臋ki temu w spos贸b 艣wiadomy wyra偶am sw贸j pogl膮d.

Ostatnio, 艂adnych par臋 lat temu kiedy mia艂em okazje eksplorowa膰 zbiornik wygl膮da艂o to zupe艂nie inaczej.

Mo偶na powiedzie膰, 偶e sta艂em na 艂odzi sam, poniewa偶 kilka 艂贸dek, oczywi艣cie w stylu jak to nazywa艂em "Siemianowskim" - przesuwa艂o si臋 po wodzie z niedu偶膮 pr臋dko艣ci膮 i sternikami w pozycji na KOTA w jedn膮 i druga stron臋.

To co widzia艂em teraz zmieni艂o moje postrzeganie tej wody.

"Licencja" - bo tak wola艂bym nazwa膰 op艂at臋, o kt贸rej wspomina艂em wcze艣niej na pewno idealnym pomys艂em nie jest i nie wszystkim b臋dzie w smak. Jest jednak dobrym rozwi膮zaniem, kt贸re mo偶e wyeliminowa膰 mi臋siarstwo, kt贸re jak widz臋 obecnie jest waszym chlebem powszednim.

I wcale nie musi to by膰 jednorodna op艂ata dla wszystkich spoza okr臋gu czy k贸艂 stowarzyszonych.

Wystarczy aby by艂y dwie stawki. Jedna dla os贸b, kt贸re ryby chc膮 zabra膰 w wysoko艣ci XXX pln a druga symboliczna dla os贸b rekreacyjnych, kt贸re ryby 艂owi膮 dla przyjemno艣ci i jad膮 np. znad Zegrza bo tam ju偶 ryby brak :)  to tak dla Darka ze stolicy:-)

Wi臋c o siebie je艣li jeste艣 C&R martwic si臋 nie musisz.

Reasumuj膮c wi臋c:

Mo偶na sytuacj臋 zostawi膰 tak膮 jaka jest i pozwoli膰 na to aby obrazki znad wody takie jak widzia艂em ostatnio sta艂y si臋 codzienno艣ci膮 przez najbli偶sze 2 lata a偶 do ca艂kowitego wyeksploatowania zbiornika (potem samo si臋 rozejdzie) albo bra膰 spraw臋 w swoje r臋ce. Zrobicie jak uwa偶acie.

Powiem tylko, 偶e dla mnie jak widz臋 podczas zwyk艂ego spaceru tak przy slipie jak i niedaleko po艂o偶onej "kempingowej wiosce w臋dkarskiej" grupy w臋dkarzy, kt贸rzy pruj膮 sandacze na brzegu wyrzucaj膮c 艂by i wn臋trzno艣ci do wody a truch艂o bez jakiegokolwiek szacunku na mi臋sn膮 kupk臋 to serce si臋 kroi.

Ale faktycznie je艣li uwa偶aj膮 tak jak Ty Tomku, 偶e to w granicach swojej op艂aty za w臋dkowanie to zmienia posta膰 rzeczy. Cho膰by ci臋偶ar贸wk臋, ale trzeba wybra膰 a 艂by i wn臋trzno艣ci do wody 3 m od brzegu aby poprawi膰 jej u偶y藕nienie. W ko艅cu zielonego ko偶ucha troch臋 ma艂o jeszcze ;)

Powodzenia na Siemian贸wce.

#3930 ONLINE   tom_mich_

tom_mich_

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 280 post贸w
  • Lokalizacjasiedlce
  • Imi臋:Tomasz
  • Nazwisko:Michalak

Napisano 01 wrzesie艅 2020 - 06:13

Licencja na zabijanie 馃槀wiesz co nie chce mi si臋 nawet wchodzi膰 z tob膮 w dyskusj臋 ale zajmij si臋 swoj膮 woda gdzie jak s膮dz臋 ju偶 dawno nie ma ryb ...

#3931 OFFLINE   kristofer232

kristofer232

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 393 post贸w
  • LokalizacjaBia艂ystok
  • Imi臋:Krzysiek

Napisano 01 wrzesie艅 2020 - 06:26

Jest bardzo prosta metoda w por贸wnaniu do tych propozycji, zakaz trola i zakaz po艂owu z 艂odzi do maja. I to rozwi膮偶e wi臋kszo艣膰 patologii. A je艣li trol to no kill. I b臋dzie na wodzie lu藕niej od 艂odzi a pod wod膮 lu藕niej nie b臋dzie.

#3932 OFFLINE   mafijas

mafijas

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 250 post贸w
  • LokalizacjaSiedlce

Napisano 01 wrzesie艅 2020 - 06:33

Ka偶dy posiada pomys艂 jak uratowa膰 Zbiornik , jeden m膮drzejszy od drugiego. Setki pomys艂贸w , oddzielni dodatkowi stra偶nicy , zakaz po艂owu od 01.01-31.05. Fajne te wasze pomys艂y aczkolwiek wygranie bitwy z legalnie dzia艂aj膮ca mafi膮 kt贸ra zarz膮dza zbiornikiem ma znikome szanse. Ja mam jedno proste pytanie do wszystkich najg艂o艣niej tutaj krzycz膮cych ratownik贸w Siemianowki. Dlaczego nikt nie wpadnie na pomys艂 wprowadzenia zwyczajnie przepisu No kill ? Najprostsze rozwi膮zanie je偶eli chodzi o ratowanie tego zbiornika. Jasne ze mo偶na by by艂o wprowadzi膰 np mo偶liwo艣膰 zabrania 10szt sandacza rocznie ale to by nic nie da艂o , a dlaczego ? Dlatego ze kontrole s膮 tak znikome ze wstyd o tym pisa膰. By艂y wzmo偶one jak najbardziej ale w maju , a niestety nie tedy droga. Przykro o tym pisa膰 ale wydaje mi si臋 ze tylko 1/4 u偶ytkownik贸w tego tematu by艂a by za wprowadzeniem takiego przepisu. Niech ka偶dy zacznie od Siebie i podejdzie do tematu z ch艂odna g艂owa i zdrowym rozs膮dkiem...

Wys艂ane z iPhone za pomoc膮 Tapatalk

#3933 OFFLINE   dawiniel

dawiniel

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 117 post贸w
  • LokalizacjaNieborowice

Napisano 01 wrzesie艅 2020 - 06:36

Licencja na zabijanie wiesz co nie chce mi si臋 nawet wchodzi膰 z tob膮 w dyskusj臋 ale zajmij si臋 swoj膮 woda gdzie jak s膮dz臋 ju偶 dawno nie ma ryb ...

nie... zabijanie i patologia w臋dkarstwa bez licencji... ale masz racj臋 tylko wydaje mi si臋, 偶e "Twoja woda" to jednak bardziej Zegrze.

#3934 OFFLINE   mafijas

mafijas

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 250 post贸w
  • LokalizacjaSiedlce

Napisano 01 wrzesie艅 2020 - 06:44

nie... zabijanie i patologia w臋dkarstwa bez licencji... ale masz racj臋 tylko wydaje mi si臋, 偶e "Twoja woda" to jednak bardziej Zegrze.

S艂abo jeste艣 zorientowany bo tak si臋 sk艂ada ze w naszej Op艂acie jest Siemianowka a Zegrze niekoniecznie bo to Mazowieckie... Co wi臋cej , dlaczego nigdy na zegrzu nie by艂o zorganizowanych takich Akcji jak na Siemianowce ? Ratujmy Zegrze ? Czy kto艣 kiedykolwiek s艂ysza艂 o czym艣 takim ? Wszystko fajnie pi臋knie ale nie tedy droga. Trzeba zrozumie膰 jedna podstawowa rzecz. Nie neguje pomys艂u ratujcie Siemianowke ale trze藕wo na to patrz膮c wiem ze przyci膮ga ona nie Tylko tych etycznych w臋dkarzy ale tak偶e patologie kt贸ra przyje偶d偶a tylko i wy艂膮cznie po mi臋so. Bo jest g艂o艣no I oficjalnie m贸wione o tym ze mo偶na tutaj zlowic niesamowite ilo艣ci Sandacza... filmy zatytu艂owane woda napchana Sandczami... po co to pytam si臋 ? Czemu ma to s艂u偶y膰 ? Chyba tylko zwi臋kszeniu presji niczemu wi臋cej.

#3935 OFFLINE   dawiniel

dawiniel

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 117 post贸w
  • LokalizacjaNieborowice

Napisano 01 wrzesie艅 2020 - 06:59

Noo zaczynasz m贸wi膰 jak cz艂owiek. Tylko Internetu, reklamowania sprz臋tu itp. Nie zatrzymasz.
Mo偶esz jednak podrozyc pozyskiwanie mi臋sa sandaczowego.
Teraz to co wida膰 to tak jak pisa艂em wcze艣niej jest ob艂臋d.

#3936 OFFLINE   mafijas

mafijas

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 250 post贸w
  • LokalizacjaSiedlce

Napisano 01 wrzesie艅 2020 - 07:05

Noo zaczynasz m贸wi膰 jak cz艂owiek. Tylko Internetu, reklamowania sprz臋tu itp. Nie zatrzymasz.
Mo偶esz jednak podrozyc pozyskiwanie mi臋sa sandaczowego.
Teraz to co wida膰 to tak jak pisa艂em wcze艣niej jest ob艂臋d.

Nie zobaczy艂e艣 niczego nowego , to trwa od wielu wielu lat tylko presja jest niepor贸wnywalnie wi臋ksza. B臋d膮c pierwszy raz na siemianowce i pisz膮c takie wnioski to jak ocenianie ksi膮偶ki po ok艂adce. Przyjed藕 w listopadzie grudniu , wtedy zobaczysz co to jest presja

#3937 OFFLINE   dawiniel

dawiniel

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 117 post贸w
  • LokalizacjaNieborowice

Napisano 01 wrzesie艅 2020 - 07:52

Hmm, czyli nie przeczyta艂es dok艂adnie tego co napisa艂em wcze艣niej. Tak my艣la艂em podsumowuj膮c wypowied藕 o NFZ-cie. Nie by艂em pierwszy raz na Siemian贸wce wiec nie oceniam jej po ok艂adce bo ta tylko graficznie i lokalizacyjnie jak wida膰 jest 艂adna.

呕ycz臋 w takim razie bezpiecznego przemieszczania si臋 w Siemianowskim 艣wiecie kilkudziesi臋cio-konnych motor贸wek. I przynajmniej w jakie艣 ludzkie skrobaki i miejsce na utylizacj臋 odpad贸w zainwestujcie skoro zgadzacie si臋 na taka sytuacj臋.

Pozdrawiam

#3938 OFFLINE   Szumi

Szumi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 99 post贸w
  • LokalizacjaBHA

Napisano 01 wrzesie艅 2020 - 09:15

Hmm, czyli nie przeczyta艂es dok艂adnie tego co napisa艂em wcze艣niej. Tak my艣la艂em podsumowuj膮c wypowied藕 o NFZ-cie. Nie by艂em pierwszy raz na Siemian贸wce wiec nie oceniam jej po ok艂adce bo ta tylko graficznie i lokalizacyjnie jak wida膰 jest 艂adna.

呕ycz臋 w takim razie bezpiecznego przemieszczania si臋 w Siemianowskim 艣wiecie kilkudziesi臋cio-konnych motor贸wek. I przynajmniej w jakie艣 ludzkie skrobaki i miejsce na utylizacj臋 odpad贸w zainwestujcie skoro zgadzacie si臋 na taka sytuacj臋.

Pozdrawiam

Z zbiornika korzystaj膮 nie tylko w臋dkarze ale i wodniacy czy wczasowicze, ryb臋 oskroba膰 i zje艣膰 wolno ka偶demu (regulaminowo) wa偶ne te偶 aby za du偶o si臋 nie wp...la膰(bez uprawnie艅) co kto robi i co z艂apa艂.

#3939 OFFLINE   mafijas

mafijas

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 250 post贸w
  • LokalizacjaSiedlce

Napisano 01 wrzesie艅 2020 - 12:18

Witam,

pozdrawiam

Ewidentnie z tego posta wyci膮gam wniosek ze jeste艣 艣wie偶akiem na Tej wodzie wiec nie wiem kto ma problem czy ja z interpretacja tego co napisa艂e艣 czy Ty z Pisownia.

U偶ytkownik mafijas edytowa艂 ten post 01 wrzesie艅 2020 - 12:18

#3940 ONLINE   bartsiedlce

bartsiedlce

Ekspert

• Moderatorzy
  • 6324 post贸w
  • LokalizacjaSiedlce
  • Imi臋:Bartek

Napisano 01 wrzesie艅 2020 - 12:26

Panowie, kolejny raz prosz臋, zako艅czcie osobiste wycieczki i przepychanki. W膮tek jest o Siemian贸wce i ka偶dy mo偶e mie膰 w艂asne zdanie na temat tej wody.

• amfot lubi to

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych