U mnie również Monster zagościł na dłuuuugo
FishingArt - producent blanków / pracownia rodbuildingowa
#2221 OFFLINE
Napisano 04 czerwiec 2020 - 16:34
#2222 OFFLINE
Napisano 04 czerwiec 2020 - 17:18
wędka wędka ale jeśli chodzi o czułości jedna z ważniejszych element jest plecionka .
#2223 ONLINE
Napisano 04 czerwiec 2020 - 20:51
Użytkownik Darek64 edytował ten post 04 czerwiec 2020 - 20:52
#2224 OFFLINE
Napisano 04 czerwiec 2020 - 22:05
SA plecionki bardzo dobrze transmitujące prace przynęty są takie które to tłumią
#2225 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2020 - 09:30
To interesujące, możesz opisać swoje doświadczenia w tej kwestii?SA plecionki bardzo dobrze transmitujące prace przynęty są takie które to tłumią
#2226 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2020 - 10:37
najczulsze są te z pyłem boronowym i pokryte warstwą nanocząsteczek wysokomodułowego grafitu
- guciolucky lubi to
#2227 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2020 - 10:39
SA plecionki bardzo dobrze transmitujące prace przynęty są takie które to tłumią
Może i jest jakieś urządzenie którym można by podzielić plecionki, na mniej i bardziej czułe,
ale na pewno nie jest to ludzka ręka.
A Ty trzy posty temu piszesz:
"...mam ręce kowala i to co dla innych jest walnięciem główki o dno ja czuje jak muśniecie trawki .TAK MAM"
Użytkownik Remicki edytował ten post 05 czerwiec 2020 - 10:50
#2228 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2020 - 11:52
Sami spróbujcie ( RĘCE KOWALA ) ok już wyjaśniam kolega bierze moja wędkę i twierdzi ze czyje wszystka każdy kamyk No ja niema takich doznań . Ja używałem kilku rodzajów plecionek i powiem wam różnica jest .Każdy łowi jak chce i czym chce możecie używać gumek od majtek jak nie widzicie różnicy Gęstości zwoju fakt czy plecionka jest powlekana czy nie .
TO TEMAT NIEDOTYCZĄCY BLANKÓW I FIRMY wiec koniec z zaśmiecaniem
FishingArt
Użytkownik GREK edytował ten post 05 czerwiec 2020 - 12:10
- S.N. lubi to
#2229 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2020 - 19:05
Jest...
Na własnym przykładzie doświadczyłem.
Miałem kilka podejść do naszych boronów - żaden nie został u mnie, a ta mityczna elektryczność osiągalna była na innych moich wędkach do których mam większy sentyment.
Jednak jakiś czas temu dałem się namówić @Guciowi i @woblerwz na rastka - no i tutaj przyznaję jest bardzo dobrze, na tyle dobrze że kij ma u mnie dożywocie
Dobrze Przemku prawisz, u mnie monster boron też ma wędkarskie dożywocie.Jest to ostatni kij, który sprzedam.
Nie mam porównania do produkcji Krzyśka z Krakowa, a boron restafina jest rewelacyjny.
Pamiętam jak zacząłem wątek o boronach, ile było gdybania w temacie tych blanków....
Krzysiek przywiózł blanki do "obmacania", opowiedział trochę szczegółów technicznych
Z tego co kojarzę to kilku kolegów z forum kupiło i nawet nie myślą o sprzedaży .
Użytkownik Jozi edytował ten post 10 czerwiec 2020 - 19:10
- zenek lubi to
#2230 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2020 - 22:32
Dobrze Przemku prawisz, u mnie monster boron też ma wędkarskie dożywocie.Jest to ostatni kij, który sprzedam.
Nie mam porównania do produkcji Krzyśka z Krakowa, a boron restafina jest rewelacyjny.
Pamiętam jak zacząłem wątek o boronach, ile było gdybania w temacie tych blanków....
Krzysiek przywiózł blanki do "obmacania", opowiedział trochę szczegółów technicznych
Z tego co kojarzę to kilku kolegów z forum kupiło i nawet nie myślą o sprzedaży .
Ja sprzedałem mnie nie urzekł. 😉 być może przesądziła po części ta długość w wersji ML a dłuższych nie było.
- Jozi lubi to
#2231 OFFLINE
Napisano 11 czerwiec 2020 - 05:38
Ja sprzedałem mnie nie urzekł. być może przesądziła po części ta długość w wersji ML a dłuższych nie było.
No cóż, organista lubi ogórki a ksiądz jego córki .
- GREK lubi to
#2232 OFFLINE
Napisano 11 czerwiec 2020 - 21:31
Panowie żaden restaffine nie miał włókien baronowych przez cala długości blanku .
Możesz nie wprowadzać ludzi w błąd?
Z blanków Trout, w pełni boronowe są Monster i Target.
Górę boronową ma Exceed HAS.
Są też w pełni boronowe blanki z serii Bass- Colonel i General,
jak również blanki morskie full length boron, np. Black Blaze.
Użytkownik DonPablo edytował ten post 11 czerwiec 2020 - 21:33
#2233 OFFLINE
Napisano 11 czerwiec 2020 - 21:47
Zacznę od tego ze o tym poinformował mnie Krzysztof Zieliński podczas zamawiania wędki .Inna kwestia jest taka ze kolega złamał Monstera (widziałem fotkę ) nie było żadnych włókien A POWINNY BYĆ ścisłe była to części szczytowa . Wiesz mi ja jestem takim niedowiarkiem .....
Użytkownik GREK edytował ten post 11 czerwiec 2020 - 22:09
#2234 OFFLINE
Napisano 11 czerwiec 2020 - 22:08
Trzymajmy się faktów a nie opowieści dziwnej treści.
Tu masz stronę FA:
222.png 123,88 KB 27 Ilość pobrań
a tutaj oficjalną stronę Restaffine ru:
111.png 291,57 KB 27 Ilość pobrań
obie strony już niestety nie istnieją, jednak na szczęście dla tej historii, zapisałem je sobie, kiedy jeszcze działały.
Użytkownik DonPablo edytował ten post 11 czerwiec 2020 - 22:09
#2235 OFFLINE
Napisano 11 czerwiec 2020 - 22:12
Zadzwoń i zapytaj To takie proste ...................
znam te strony
Użytkownik GREK edytował ten post 11 czerwiec 2020 - 22:13
#2236 OFFLINE
Napisano 11 czerwiec 2020 - 22:36
Dżizas. Człowieku.
Właściwie, mógłbym cię zignorować, bo chyba trolujesz, ale ze względu na wartość informacyjną forum nie zrobię tego.
Postaram się zachować kulturę wypowiedzi, ale jest mi trudno, widząc, że wyznajesz zasadę: "Jeśli teoria nie zgadza się z faktami, tym gorzej dla faktów".
Owszem, miałem przyjemność nie raz rozmawiać z K.Z., także na temat wędek Monster Edition.
Do mnie mówił, że boron jest po całej długości. I co teraz?
Otóż, widziałem na własne, nie czyjeś, oczy, złamane Monstery. 2 szt dokładnie.
Owszem, są tam włókna boronowe.
Nie cwaniakuj mi tu więc z jakimiś próbami prostych rozwiązań, bo po prostu piszesz głupoty wprowadzając kolegów w błąd.
E.o.t.
Użytkownik DonPablo edytował ten post 11 czerwiec 2020 - 22:37
#2237 OFFLINE
Napisano 11 czerwiec 2020 - 22:52
Zadzwoń i zapytaj i przestań mi robić wykłady . Zeby tego nie ciągnąc to może niech ktoś z kolegów zadzwoni i problem się rozwiąże . Dla mnie nie ma to znaczenia czy ten boron tam jest czy nie ,ale jak ktoś mnie posadzą o trelowanie to warto to wyjaśnić .Może zmień NIK na Don Vito Corleone
Użytkownik GREK edytował ten post 11 czerwiec 2020 - 22:56
#2238 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2020 - 07:13
#2239 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2020 - 07:26
Dziękuję za wyjaśnienie .
Ja doskonale wiem ze to świetne blanki nawet je bardzo chciałem mieć . Kolega ma 2 wędki a ja mu ich bardzo zazdroszczę bez względu czy maja boron po całości blanku czy nie .
Użytkownik GREK edytował ten post 12 czerwiec 2020 - 08:22
#2240 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2020 - 20:45
Macałem gotowe kijki na targach właśnie na stoisku BB CUSTOM RODS kosy nie ziemskie a jak cała reszta pod rybką może ktoś opiszę wrażenie bo patrząc na stronie Bartka parę Kijów już zbudował na tych blankach.
- pszzz lubi to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, pracownia, fishing art, blank
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych