Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Najlepsze buty do brodzenia

buty do brodzenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
545 odpowiedzi w tym temacie

#541 OFFLINE   Maniew

Maniew

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 22 postów
  • LokalizacjaRoztocze
  • Imię:Hubert

Napisano 25 październik 2024 - 18:56

Panowie, problem wielkiej stopy.
Buty na codzień nosze w rozmiarze 48,5.
Szukam butów do brodzenia, mogą być taktyczne czy inne wymysły, aby znaleźć rozmiar i to zadziałało, o wygodę tu nie chodzi, aby zmieścić stopę.
Zdaje sobie sprawę, ze buty do śpiochów powinny być większe, wiec rozglądam się za czymś w rozmiarze 50… i jest dramat. Nic sensownego nie mogę namierzyć, a ze to moje pierwsze buty i pierwsze brodzenie to za bardzo nawet nie wiem czego szukać.
Jakieś rady?

#542 OFFLINE   Kokosz

Kokosz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 842 postów

Napisano 26 październik 2024 - 07:56

Szukam butów do brodzenia, mogą być taktyczne czy inne wymysły, aby znaleźć rozmiar i to zadziałało, o wygodę tu nie chodzi, aby zmieścić stopę.
Zdaje sobie sprawę, ze buty do śpiochów powinny być większe, wiec rozglądam się za czymś w rozmiarze 50… i jest dramat. Nic sensownego nie mogę namierzyć, a ze to moje pierwsze buty i pierwsze brodzenie to za bardzo nawet nie wiem czego szukać.
Jakieś rady?

Poszukaj trekingowych, myśliwskich ( tych najtańszych) w decathlonie. Ewentualnie obuwie robocze w sklepie z taką odzieżą.
Powinno się udać. Powodzenia.

#543 OFFLINE   lyha

lyha

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 364 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Przemek

Napisano 01 listopad 2024 - 19:14

Simms chyba ma 48 rozmiar. Buty do brodzenia maja inna konstrukcje- nie absorbuja wody oraz sa stworzone do wielokrotnego osuszania i użytkowania pod wodą przy czym nie rozpadają się .
  • skius lubi to

#544 OFFLINE   Kokosz

Kokosz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 842 postów

Napisano 03 listopad 2024 - 22:13

Simms chyba ma 48 rozmiar. Buty do brodzenia maja inna konstrukcje- nie absorbuja wody oraz sa stworzone do wielokrotnego osuszania i użytkowania pod wodą przy czym nie rozpadają się .

Z tym „nie rozpadają się” i brakiem absorbowania wody, na takie, w trakcie 20 lat jeszcze nie trafiłem, poza kaloszami, to poszalałeś. 

Spytaj o trwałość użytkowników dedykowanych do brodzenia butów: simms tributary, vison loikka, keeper, buty od trapera, taimena,  jaxona, solvkrokena, mikado …

#545 OFFLINE   hi tower

hi tower

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2005 postów
  • Lokalizacja3miasto

Napisano 04 listopad 2024 - 18:48

Jakieś rady?

Traper Yukon Pro w roz. 47 (13). Długość wkładki 32,2 cm. Mi wchodzi noga w neoprenowej skarpecie od śpiochów i jeszcze czuję lekki zapas na grubszą normalną skarpetę.

#546 OFFLINE   lyha

lyha

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 364 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Przemek

Napisano 13 listopad 2024 - 12:53

Z tym „nie rozpadają się” i brakiem absorbowania wody, na takie, w trakcie 20 lat jeszcze nie trafiłem, poza kaloszami, to poszalałeś. 

Spytaj o trwałość użytkowników dedykowanych do brodzenia butów: simms tributary, vison loikka, keeper, buty od trapera, taimena,  jaxona, solvkrokena, mikado …

Chodziło mi o zamysł konstrukcji i wykonanie. Zwykłe buty nie nadają się do brodzenia. Buty do brodzenia sa z innych materiałów i mają nie absorbować tyle wody co zwykłe materiałowe, być np.częściowo szyte a nie całe sklejane aby mogły być wielokrotnie zanurzone w wodzie i osuszane. Usztywnione na przodzie aby bieganie po kamieniach nie skończyło się poważną kontuzją.

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: buty do brodzenia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych