Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Bolenie 2009

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1616 odpowiedzi w tym temacie

#201 OFFLINE   Gumofilc

Gumofilc

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6193 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 maj 2009 - 09:44

To prawda, na razie nie jest łatwo, mimo ze maj jest kojarzony, jako miesiac kiedy bolo jest glupi i latwo go oszukac.

Marcel, Twoj tez ladny. :D

Gumo

#202 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3776 postów
  • LokalizacjaAreszt Wydobywczy Istambuł

Napisano 06 maj 2009 - 19:10

@Robert , dlaczego? Skoro niektórych krew zalewa jak pisze o bolniach i z powodu ryb które łowię, to niech ich zalewa dalej. Przecież to oto chodzi aby cię zrazić. Nie ma co ulegać obszczymurom. To margines. Większość jest o.k.

#203 OFFLINE   admin1348902092

admin1348902092

Forumowicz

• Forumowicze
  • PipPip
  • 145 postów

Napisano 07 maj 2009 - 07:33

Przeanalizowałem zawartość wątku pod kątem zawartości merytorycznej i ponownie stwierdzam (ale już po raz ostatni), że wiele w nim przepychanek na gruncie osobistym. Od teraz tnę wszystkie wiadomości, które nawet minimalnie będą odstawały od tematyki wątku.

Admin

#204 OFFLINE   Maynard

Maynard

Cast Spinn C&R

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1912 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 07 maj 2009 - 08:21

Dziś szczęśliwie udało mi się wyskoczyć na dwie godzinki od świtu i to już powód do zadowolenia.
Wiatr silny, zachodni, ciśnienie lekko w górę. Dwa brania, pierwszy zaliczony boluś w tym roku. Brania odnotowałem tylko ściągając w poprzek, lekko pod prąd.
Ten co się przewietrzył, uderzył w imitację uklei Siudaka. :lol:
Drugie branie na białego mannsa, główka 15g, oba brania ok. 25m od brzegu.

Wędkowanie dobrze mi robi, zapowiadał się niezły dzień, ale trudno. Może i w weekend pogryzą.

Pozdrawiam, Grzesiek

#205 OFFLINE   patu

patu

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 6984 postów
  • Lokalizacjaokolice Szczecina
  • Imię:Patryk
  • Nazwisko:S.

Napisano 07 maj 2009 - 08:56

Maynard, a jak woda na Warcie? Oczyściła sie trochę?? Nie wiem czy na całym odcinku Odry, ale poniżej ujścia płynęła ostatnio straszna zupa...

#206 OFFLINE   tofik

tofik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2145 postów
  • LokalizacjaPyrlandia
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Adamek

Napisano 07 maj 2009 - 12:19

Maynard, a jak woda na Warcie? Oczyściła sie trochę?? Nie wiem czy na całym odcinku Odry, ale poniżej ujścia płynęła ostatnio straszna zupa...

i ja dołączam sie do pytania bo nie wiem czy warto ruszać sie wieczorem nad rzekę... jakoś nudzi mnie co rzut obieranie przynęty z tego co wierzchem płynie :wacko: a i jak z klarownością? ostatnio było strasznie,w polaroidach nie było widać uklei,a jak się mocniej stanęło na brzegu to całe stada uciekały :huh:

#207 OFFLINE   Redzi

Redzi

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1866 postów
  • LokalizacjaBolenie nad Wisłą

Napisano 07 maj 2009 - 19:13

Jak się pogoda nie zepsuje(według IMGW) to jutro po pracy nad wodę :D cały tydzień bolki odpoczywały więc czas by ruszyły swoje zadki z dna :unsure:

#208 OFFLINE   Maynard

Maynard

Cast Spinn C&R

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1912 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 07 maj 2009 - 19:32

Można zapytać chłopaków znad Odry poniżej ujścia, jak u nich wygląda woda. Też mnie ciekawi, czy to Warta tak bruździ u Ciebie Patu..
Tofik - wybacz, że dopiero teraz odpowiadam.

Woda zabarwiona na brudno-brunatno, wierzchem ciągle płynie trochę syfu, ale było lepiej niż poprzednio. Dało się połowić, ale szczyt komfortu to nie był.
Coś ugryzło, a pojechałem na wariata, więc łowiło mi się wyśmienicie :lol:

Pozdrowienia

#209 OFFLINE   Daniel Wirek

Daniel Wirek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 604 postów
  • LokalizacjaWrocław / Nowa Sól
  • Imię:Daniel

Napisano 07 maj 2009 - 20:27

U mnie Odra jest jak najbardziej czysta :mellow:
Nie ma żadnego syfu, szlamu itp.

#210 OFFLINE   tofik

tofik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2145 postów
  • LokalizacjaPyrlandia
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Adamek

Napisano 07 maj 2009 - 20:34

@Maynard -dzięki za odpowiedź, niestety dane mi było przekonać sie na własnej skórze że dalej jest lipa. wyjścia bolków niesłychanie rzadkie i wyjątkowo niemrawe jak na maj więc chyba czas wykonać jakiś taniec co spowoduje że ten puch z topoli przestanie lecieć :lol:

#211 ONLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9592 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 07 maj 2009 - 20:38

W czasie długiego łykendu Warta wyglądała na czystą i niestety płytką. Poniżej fotka z Uniejowa
.

Załączone pliki

#212 OFFLINE   Maynard

Maynard

Cast Spinn C&R

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1912 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 08 maj 2009 - 02:49

popper
Dwa lata temu z tego mostu karmiłem klenie skórką od chleba. A coś o boleniach w tamtych stronach na Warcie słychać? Co do poziomu wody to wiadomo, że zależy nie tylko od matki natury..

Tofik
Sam widzisz. Podejmę ostatnią próbę w sprawdzonych majowych miejscach. Jak nie będzie efektu, dam bolkom (Warcie) spokój aż się woda oczyści, bo to nie przyjemność tak łowić.

Grzesiek

#213 OFFLINE   Woys

Woys

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 35 postów
  • Lokalizacjaniedaleko Poznania

Napisano 08 maj 2009 - 11:19

Na warcie w czerwonaku ponizej Poznania woda jest w miare czysta, napewno czystsza niz tydzien temu, ale płynie sporo rużnych farfocli trawka,liście itp itd. A bolki biorą całkiem w miare, zawsze wieczorkiem cos idzie wyskubać

#214 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3776 postów

Napisano 08 maj 2009 - 18:17

Dziś nawet w najbardziej bankowych z bankowych miejscówek nie maiłem nawet brania. Po 3 godzinach orania ulubionej miejscówki to samo. Miałem się już zwijać kiedy coś mi nagle się przypomniało. Zmodyfikowałem lekko technikę łowienia. Reakcja była natychmiastowa. W krótkim czasie 3 brania i dwa niezłe karki. To się nazywa happy end, (w wolnym tłumaczeni, spaść na 4 łapy) :D

#215 OFFLINE   Marcin Goralewski

Marcin Goralewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 735 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Goralewski

Napisano 08 maj 2009 - 20:15

I jak je zachęciłeś do współpracy?

#216 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Remek

Napisano 08 maj 2009 - 20:27

Robert,
A jak tam weekend - wybierasz się na boleniowe eldorado?

Pozdrawiam
Remek

#217 OFFLINE   Robert

Robert

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3776 postów

Napisano 08 maj 2009 - 22:05

Niestety z wyjazdu nici :angry:

#218 Guest__*

Guest__*
  • Guests

Napisano 08 maj 2009 - 23:02

Dzisiaj (w sobotę) na Wisełce znowu duecik. 60 i 65 cm. Bolki nie chlapią, ale żerują. Nie są jeszcze w pełnej formie i dlatego trzymają się spokojniejszej wody. Zachowują się trochę jak szczupaki , bo gonią przynętę i atakują dopiero przy wyciąganiu jej z wody. Super sprawa jak torpeda na naszych oczach uderza w przynetę a potem odjeżdża na hamulcu. Ostra jazda na krótkim dyszlu. :mellow:
Na wodzie dużo syfu - pyłki z wierzby. Pylą coraz bardziej. Za każdym rzutem trzeba czyscić żyłkę.
Trochę mi brakuje bolkowych chlupotów.
pozdro

#219 OFFLINE   kruk

kruk

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 2 postów
  • LokalizacjaSłubice

Napisano 08 maj 2009 - 23:07

Witam wszystkich miłośników boleni.Wstawiam zdjęcie bolenia 65+

Załączone pliki

• Załączony plik  s1.JPG   66,94 KB   281 Ilość pobrań

#220 OFFLINE   Marcel

Marcel

pasjonaci

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1391 postów
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Leloch

Napisano 08 maj 2009 - 23:18

Gratuluje Camry, oby tak dalej.
A propos bolkowych chlupotow, niestety i bolenie zmieniaja swe zwyczaje. Do kanonu juz weszło w pewnych rewirach ze zachowuja sie niczym sandacze, bo na opaskach sandacza nie uswiadczysz. Znam pewne odcinki rzeki, gdzie siedzi z pare setek boleni, ale w dzien ,, ataki ,, mozesz policzyc na palcach jednej dłoni...
Dobranoc

ps - Witaj kruk. Fajnie ze dołaczyłes do Nas. Napisz cos wiecej...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych