Woda stojąca do 3 metrów. Kaitki 2 cale, gangreny od Andana i wszystko co małe. Chcę zrobić kij pod okonia..
Jeżeli będziesz łowił naprawdę małymi gumami i jigami na główkach do 2,5g wybrałbym SuperTrouta. Jeżeli potrzebujesz poprowadzić jaskółkę 5-6cm kajtki 2 cale na 1-4g nieco agresywniej bierz Suzuki bardziej dynamiczny i lepiej podbija, pracuje bardzo głęboko, moim zdaniem bardziej uniwersalny niż TR.
BigPond najmniej mi leżał.
Jeżeli wchodzi w grę coś z wędek "gotowych" rozglądaj się za Graphiteleader Finezza Nuovo, Tict Rockin Finesse kije petarda. Moim zdaniem dużo lepsze niż najlepiej wykonany patyk z pracowni na blanku SuperTrout czy Suzuki.
Witaj
Mam podobne łowisko jak Werem może czasem max do 6m i główki od 0,8 do 5g
Szykuje sie na Kraaga XF 5lb
Jeśli miałeś te wszystkie w łapkach może odnieś je do tego kraaga.Ja niestety tylko jego macałem jesli znasz suzuki 6lb jak sie ma do tego kraaga?
Nie miałem nigdy tego Kraaga w rękach, nie znam tych blanków, nie mam porównania, nie pomogę niestety
Z gotowych wędek tak jak pisałem wyżej. Jak musi byc pracownia to szukałbym blanku z kat. Mebaru / Aji 6m to sporo wody przydałby się mocniejszy dół do zacięcia, i delikatny szczyt żeby podać mniejsze przynęty. Może Matagi Super Mebaru ? Super Rozy Figaro również bardzo ciekawy blank.
Nie bać się wklejek te uprzedzenia to z zamierzchłej epoki, wklejka dobrej jakości jest nie do przebicia przez tubular.
Użytkownik gajosik edytował ten post 24 czerwiec 2017 - 13:43