Witam.
Jestem posiadaczem Batsona zbrojonego w Specjaliście.
Kto w Warszawie wymieni mi omotkę i cykający lakier na niej?
Jaki jest koszt tej usługi?
Proszę o jakieś konkretne namiary bo nie robiłem jeszcze nic w Warszawie.
Pozdrawiam serdecznie.
#1 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2009 - 17:44
#2 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2009 - 17:53
http://www.fishingcenter.com.pl/
Pozdrawiam
Slider
#3 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2009 - 19:39
#4 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2010 - 14:10
Jeśli omotka nie jest uszkodzona a klikanie po prostu denerwuje , to polecam trochę oliwy do kołowrotków lub maszyn do szycia (wazelinowa zdaje się). Pomaga
Pozdrawiam
Piotr
#5 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2010 - 14:25
Czasem przelotka musi dostac troche wody i sprawa sie rozwiazuje.(ja w 1 przypadku wymienilem omotke a w 2 to olalem i pzreszlo w trakcie eksploatacji(byc moze i w tym 1szym by przeszlo))
Gumo
#6 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2010 - 15:45
#7 OFFLINE
Napisano 02 listopad 2010 - 15:50
Mam pytanie odnośnie naprawy klikających i trzeszczących przelotek w kiju Team Dragon, 3 przelotki głośno trzeszczą a jedna wyraźnie klika i się rusza, wygląda to tak jak by stopka pod omotką stukała o blank. Czy zna ktoś jakąś sprawdzoną metodę naprawy tego defektu?
Bardzo dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam.
Lukafish
#8 OFFLINE
Napisano 02 listopad 2010 - 15:54
#9 OFFLINE
Napisano 02 listopad 2010 - 15:59
#10 OFFLINE
Napisano 02 listopad 2010 - 16:03
#11 OFFLINE
Napisano 02 listopad 2010 - 16:08
#12 OFFLINE
Napisano 02 listopad 2010 - 17:08
Na trzeszcące przelotki sprawdza się , np oliwka do maszyn do szycia - jak ręką odjął. Co do ruszającej sie przelotki (ale lipa...) to nie ma innej rady jak przezbrojenie.
Pozdrawiam
Piotr
#13 OFFLINE
Napisano 02 listopad 2010 - 17:09
#14 OFFLINE
Napisano 03 listopad 2010 - 18:33
W fabrycznych kijach to częsta przypadłość - lakier kładziony na szybko i często w nadmiarze.
Myślę że to zależy w jakich fabrycznych kijach - jakich producentów.
#15 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2010 - 15:03
W fabrycznych kijach to częsta przypadłość - lakier kładziony na szybko i często w nadmiarze.
[/quote]
Myślę że to zależy w jakich fabrycznych kijach - jakich producentów.
[/quote]
Fuji Alconite, ktorych zapewne uzywa sie do team Dragon sa dosc ciezkimi przelotkami do prawidlowego zamocowania, czesto trzeszcza i klikaja. Ot i problem. Rod builderzy przez jakis czas mieli z nimi problem ( z tego co slyszalem).
W Fenwikach sa PacBay, troche inna historia
Bujo
#16 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2010 - 15:25
#17 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2010 - 20:03
W Fenwikach sa PacBay, troche inna historia
Bujo
Nie tylko
#18 OFFLINE
Napisano 05 listopad 2010 - 09:48
Natomiast jezeli (a to sie zdarza) powodem klikania jest ocieranie stopki o zakamarki nadlewu lakieru (moze on tam byc pekniety) to mozna sobie to darowac - jak kij dostanie wilgoci nad woda to powinno ustac.
Jezeli chodzi o klikanie spowodowane zlym osadzeniem ringu w ramce to ja bym takie przelotki wywalil i wiecej nie kupil bo to sie rozwali w najmniej odpowiednim momencie, wczesniej czy pozniej. Z Fuji nic takiego u mnie nie mialo m-ca.
Moze byc jeszzce problem z niezbyt dokladnym dogieciem przelotek w fazie wytwarzania - rola zbrojacego to zauwazyc i dogiac z czuciem.
Jezeli przelotka lezy na blanku to nawet bez polozonego lakieru nie ma prawa klikac.
Ostatnio nie chcialo mi sie wymienic omotek w takim starym i dobrym kijku...doszlo do tego, ze ktoregos dnia jedna przelotke przy probie wyjalem z omotki palcami.
Przy dosc gestym i z wyczuciem zrobionym oprzelotkowaniu, przy probach poprzedzajacych montaz, przelotki trzymaja sie tylko na prowizorycznym plastrze i co ciekawe czesto trzeba porzaddnnie wygiac kij, zeby plastry puscily...to taka ciekawostka do przemyslen..
Gumo
#19 OFFLINE
Napisano 05 listopad 2010 - 16:51
tylko nie przesadź z podgrzaniem bo blank spalisz
#20 OFFLINE
Napisano 05 listopad 2010 - 17:04
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: tech, tech-rb, przelotki
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych