Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 21 listopad 2017 - 17:36
Napisano 22 listopad 2017 - 21:30
Paweł a pamiętam dyskusje z poprzedniej strony i z kilku jeszcze tematów.
Tak samo miałem, a potem ostrzegałem ale niektórzy muszą się sami przekonać.
Kolego gruu kup na wyprzedaży sic, alco lub s6. Może i na szczycie będzie ciut ciężej ale uwierz mi, że lepiej.
Jak minimy to srebrne bo gorsze kosztują i jak masz do przezbrojenia jakąś wklejkę mikado lub dzakson.
Napisano 22 listopad 2017 - 22:38
Zawsze można polecieć i dobrze i miarę oszczędnie , czyli np dwie pierwsze od kręcioła dać Sic slim a reszta torzitte . Na szczycie będzie leciutko a trochę kasiorki zostanie ...jak ktos nie ma cisniennia na całośc w torzitte ,to rozwiązanie jest idealne. Choc ja należę do tych co mają ciśnienie ...
Pozdrawiam
Użytkownik "Paweł" edytował ten post 22 listopad 2017 - 22:39
Napisano 22 listopad 2017 - 22:49
A ja tam lubię minimy
Tak przekornie
Do łowienia żyłką jak najbardziej, ale z dużym naciskiem na słowo żyłką...
plecionka to dla nich śmierć...i to szybsza niż szybka
Dobrze działają też pod Nanofilem , co od wiosny udowadnia mi kumpel łowiąc , i to wcale nie mało , kijkiem zbrojonym w minimy plus sic na szczycie...
Na przelotkach najmniejszych śladów zużycia...
Są lekkie, są tanie, jak dla mnie rewelacyjnie się prezentują , właśnie w klasycznych konstrukcjach typu "old school"...
Ja tam się na nich nie zawiodłem, pod jednym wszak warunkiem...Żyłka jest tu słowem kluczem do trwałości
Ale to tylko moja skromna opinia...
Napisano 23 listopad 2017 - 07:23
Tomek tutaj nie chodzi tylko o przelotki, ich trwałość a o trwałość linki.
Uwierz mi, że żyłka też szybciej dostaje w d. na druciakach niż na każdych innych porcelankach.
Oczywiście tak jak pisałem wyżej mają i plusy, a właściwie jeden duży plus - są tanie.
Napisano 23 listopad 2017 - 08:24
Nie mam powodów by Ci nie wierzyć
Ja jak na razie zadowolony jestem , a trochę ich już założyłem...
Z tym że uważam że kompletnie nie nadają się do kijków mocniejszych niż 10-12 lb , choć 10 lb to juz taka górna granica moim zdaniem....
Napisano 23 listopad 2017 - 09:25
Trochę mi teraz namieszaliście Właśnie zabieram się za zbrojenie kija 12lb i miały być Minimy Tigray plus SIC na szczycie, ale po tym co piszecie zastanawiam się nad zmianą koncepcji. Cenowo podobnie wyjdą S6 Y SIC z FA, akurat ten kształt mi się podoba i dla tego taki wybór. Chyba że są jakieś inne sugestie to chętnie poczytam.
Napisano 23 listopad 2017 - 09:28
Pavko, on 23 Nov 2017 - 08:25, said:
Trochę mi teraz namieszaliście
Właśnie zabieram się za zbrojenie kija 12lb i miały być Minimy Tigray plus SIC na szczycie, ale po tym co piszecie zastanawiam się nad zmianą koncepcji. Cenowo podobnie wyjdą S6 Y SIC z FA, akurat ten kształt mi się podoba i dla tego taki wybór. Chyba że są jakieś inne sugestie to chętnie poczytam.
Jeśli korzystasz z plecionki - odpuść minimy.
Żyłka nie robi na nich wrażenia.
Napisano 27 grudzień 2020 - 10:51
Napisano 27 grudzień 2020 - 19:50
*WŁÓCZYKIJ*, on 27 Dec 2020 - 09:51, said:
Zły pomysł.. Bo i przelotki źle. Zostaw to co jest i nie kombinuj. Seryjne będą trwalsze od pb minimaPanowie chciałbym przezbroić jaxona grey streama 2.10 1-7 gr (lub 2-12 gr) w minimy.
Może ktoś już to robił - wszelkie sugestie odnośnie wielkości i rozmieszczenia mile widziane .
Napisano 31 grudzień 2020 - 11:37
Napisano 31 grudzień 2020 - 14:09
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
ręczne lepienie blanków czyli farmazony w sosie słodko-kwaśnymNapisany przez Friko , 22 mar 2025 ![]() |
|
![]()
|
||
TECH
Hand made →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
![]()
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
![]()
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
![]()
|
||