#461 OFFLINE
Napisano 06 październik 2017 - 21:33
- Friko, Krzysiek Rogalski, strary i 3 innych osób lubią to
#462 OFFLINE
Napisano 06 październik 2017 - 23:07
- mario, Krzysiek Rogalski, strary i 2 innych osób lubią to
#463 OFFLINE
Napisano 13 październik 2017 - 14:18
Ja czekam na przeróbkę ( w FA) CTS-a do 28 gr , który był standardowo ubrany.
Ma być kolejny Delfinek .
Wędka była czuła i cięta, ale coś mi nie grało.
Zobaczymy co z tego wyjdzie.
#464 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2017 - 19:49
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#465 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 06:12
Napisz może do udzielających się w wątkach co to kto zrobił i sfocił bo Janusz po prostu robi uchwyty i z czasem na net bywa ... cienko.
- MarcinZ lubi to
#466 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 11:40
Domyślam się że z jego strony ciężko z czasem na net...Napisz może do udzielających się w wątkach co to kto zrobił i sfocił bo Janusz po prostu robi uchwyty i z czasem na net bywa ... cienko.
Chce zrobić mhx-a s871-2 w delfinie z delta.
W związku z tym szukam info jak najlepiej ten blank uzbroic,jaki rozstaw przelotek itd.
#467 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 11:58
Pozdrawiam
Daniel
#468 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 12:08
Gdzie ten artykuł? W tym watku? Jak tak to na której stronie?Artykuł Janusza mocno ci podpowie temat spacingu - jest dosyć szczegółowo ta kwestia opisana
Pozdrawiam
Daniel
#469 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 12:20
Gdzie ten artykuł? W tym watku? Jak tak to na której stronie?
http://jerkbait.pl/p...-narobiłem-r381
- MarcinZ lubi to
#470 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 17:11
- miramar69, bongo731, guciolucky i 1 inna osoba lubią to
#471 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 17:41
#472 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 17:48
Wszystko jest dla ludzi i każdy wedle potrzeb powinien z tego korzystać ; ale nie należy ulegać tylko modzie i sugestiom. Natomiast należy kierować się własnymi potrzebami i własnymi odczuciami by nie było zawodu.
Nie neguje , nie zachwycam się i mówię wprost : że nie podpasiło mi to rozwiązanie i z niego osobiście nie korzystam. Wolę bardziej tradycyjne , a równie skuteczne rozwiązania.Wydaje mi się, że dobrze uzbrojony blank z prawidłowo zamontowanym i dobranym uchwytem daje takie same możliwości skutecznego przekazania wszelkich informacji, a przede wszystkim wyczuciu brania.
W historii rodbuildingu było już wiele rozwiązań i jest nadal poszukiwanych, jednak po okresie zachwytu i upływu mody odchodziły do lamusa historii.
Nie oznacza to jednak , że nic nie wniosły oraz , że każde kolejne próby nie mają sensu - bo to nie prawda.
Należy poszukiwać , należy próbować bo daje to praktykę oraz pogłębia wiedzę w temacie poszukiwań tzw: "ZŁOTEGO GRALA" lecz moim skromnym zdaniem jeszcze nie tak SZYBKO.
Użytkownik miramar69 edytował ten post 12 grudzień 2017 - 17:50
#473 ONLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 20:15
Mnie też z początku ten typ uchwytu nie spasił,ale po paru wędkowaniach już jest nr One w łowieniu okoni ,nie wiem jak będzie z sandaczem ,to zobaczymy w 2018r.
- strary lubi to
#474 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 21:15
Wszystko jest dla ludzi i każdy wedle potrzeb powinien z tego korzystać ; ale nie należy ulegać tylko modzie i sugestiom. Natomiast należy kierować się własnymi potrzebami i własnymi odczuciami by nie było zawodu.
Nie neguje , nie zachwycam się i mówię wprost : że nie podpasiło mi to rozwiązanie i z niego osobiście nie korzystam. Wolę bardziej tradycyjne , a równie skuteczne rozwiązania.Wydaje mi się, że dobrze uzbrojony blank z prawidłowo zamontowanym i dobranym uchwytem daje takie same możliwości skutecznego przekazania wszelkich informacji, a przede wszystkim wyczuciu brania.
W historii rodbuildingu było już wiele rozwiązań i jest nadal poszukiwanych, jednak po okresie zachwytu i upływu mody odchodziły do lamusa historii.
Nie oznacza to jednak , że nic nie wniosły oraz , że każde kolejne próby nie mają sensu - bo to nie prawda.
Należy poszukiwać , należy próbować bo daje to praktykę oraz pogłębia wiedzę w temacie poszukiwań tzw: "ZŁOTEGO GRALA" lecz moim skromnym zdaniem jeszcze nie tak SZYBKO.
Masz rację w tym co piszesz.
Ale możesz mi powiedzieć jakie to rozwiązanie, oparte na przykładzie? Cytując:
Wolę bardziej tradycyjne , a równie skuteczne rozwiązania.Wydaje mi się, że dobrze uzbrojony blank z prawidłowo zamontowanym i dobranym uchwytem daje takie same możliwości skutecznego przekazania wszelkich informacji, a przede wszystkim wyczuciu brania.
#475 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 21:23
#476 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 21:58
Zakładając teorię - jest to możliwe, że nawet więcej , ale przecież nikt tego nie sprawdzał laboratoryjnie , nie przeprowadzał żadnych badań technicznych , nie pomierzył więc to są tylko na razie odczucia . Czy jest tak naprawdę, nikt z nas nie wie na PEWNO.
Przykłady na bieżąco można oglądać na forum w wątku "Budowa Wędek" , wydaje mi się , że To wystarczy jako dowód w sprawie, bo gdyby było inaczej nikt by tego nie budował i kupował zarazem.
Kilka lat temu jak pewnie wiesz, a jak nie to poszukaj - już były tego typu konstrukcje które miały wzmacniać "sygnał / drgania" jako rękojeść rezonansowa , a jeszcze po drodze inne. Dziś już chyba nikt , albo prawie nikt tego rozwiązania nie praktykuje.
Dlaczego???
Tak jak powiedziałem wcześniej : Wszysto jest dla ludzi .......
- sharkfishing lubi to
#477 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 22:02
#478 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 22:21
Laboratoryjnie nikt nie przeprowadził żadnych badań czy kij z tunelem w LV7 będzie bardziej rozhuśtany w szczycie niż w torzite 4, to tylko odczucia, tak naprawdę, nikt z nas nie wie na PEWNO.
#479 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 22:22
- fish28, Tomas81 i count_martin3z lubią to
#480 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2017 - 22:22
Są badania laboratoryjne na te klasyczne rozwiązania, o których piszesz?Zakładając teorię - jest to możliwe, że nawet więcej , ale przecież nikt tego nie sprawdzał laboratoryjnie , nie przeprowadzał żadnych badań technicznych , nie pomierzył więc to są tylko na razie odczucia . Czy jest tak naprawdę, nikt z nas nie wie na PEWNO.
Przykłady na bieżąco można oglądać na forum w wątku "Budowa Wędek" , wydaje mi się , że To wystarczy jako dowód w sprawie, bo gdyby było inaczej nikt by tego nie budował i kupował zarazem.
Kilka lat temu jak pewnie wiesz, a jak nie to poszukaj - już były tego typu konstrukcje które miały wzmacniać "sygnał / drgania" jako rękojeść rezonansowa , a jeszcze po drodze inne. Dziś już chyba nikt , albo prawie nikt tego rozwiązania nie praktykuje.
Dlaczego???
Tak jak powiedziałem wcześniej : Wszysto jest dla ludzi .......
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: tech, tech-rb, delfin, uchwyt, delta
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych