Szanowny Kolego. Zwracam uwagę na poprawność pisowni. Jeśli już to "gżybowi". A muszę dodać , że ode mnie wymaga on abym się zwracał do niego: "Panu gżybkowi"
Klub tetryka
#301 OFFLINE
Napisano 21 marzec 2017 - 21:44
- sacha i Alexspin lubią to
#302 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2017 - 14:40
- sacha, BOB i Alexspin lubią to
#303 OFFLINE
Napisano 23 marzec 2017 - 19:52
Mojemu sąsiadowi okno w okno/ 40km / żadnych nagan a na pewno bez wpisania, oczywiście "Panu gżybkowi".
Ale grzyba udusić, octem zalać zeżreć i zapić, np.P.K.W.N.
#304 OFFLINE
Napisano 23 marzec 2017 - 21:58
Żebyś Ty wiedział chłopie, ile razy miałem ochotę tego Gżyba udusić ... bo zaleć się skutecznie nie daje
- woblery z Bielska lubi to
#305 OFFLINE
Napisano 27 marzec 2017 - 17:46
Kiedyś na komunikację miejską nikt nie narzekał .
Użytkownik pisarz edytował ten post 27 marzec 2017 - 17:48
- Friko, MichałAspiusFishing i Alexspin lubią to
#306 OFFLINE
Napisano 27 marzec 2017 - 17:59
Oba tramwaje jadą od centrum Wawy, Al, jerozolimskimi na praską stronę , mostem Poniatowskiego. Jak dziś pamiętam, jak wsiadałem z ojcem do takiego samego na przystanku przed Muzeum Narodowym w stronę centrum
#307 OFFLINE
Napisano 27 marzec 2017 - 18:09
Oba tramwaje jadą od centrum Wawy, Al, jerozolimskimi na praską stronę , mostem Poniatowskiego. Jak dziś pamiętam, jak wsiadałem z ojcem do takiego samego na przystanku przed Muzeum Narodowym w stronę centrum
Na Bródnie nazywaliśmy je Arizona . A jazda na tak zwanym dzyndzlu i wyskakiwanie w biegu , był ulubioną rozrywką.
- BOB i Alexspin lubią to
#308 OFFLINE
Napisano 27 marzec 2017 - 18:27
Z prawej strony od tylnego wejścia było miejsce szczególne, miejsce "raj" dla wybrańców i szczęściarzy, którym było dane je zająć. A dla dziecka to wzniesienie się ponad wszystkich pasażerów. To miejsce dla konduktora (którzy w jakimś momencie zniknęli z tramwai a miejsce zostało). Gruba, miękka gąbkowa poducha, pokryta "autentyczną imitacją skóry" (to mój ulubiony cytat z filmu "Dwaj zgryźliwi tetrycy" ... nasi kompani bo pasjonaci wędkarstwa ... ich też zapiszmy honorowo do naszego klubu)!
Mały człowiek tam siadał i stawał się WIELKI!
Użytkownik BOB1 edytował ten post 27 marzec 2017 - 18:27
- Pisarz.......ewski Piotr, Andrzej1 i Alexspin lubią to
#309 OFFLINE
Napisano 27 marzec 2017 - 18:55
Z prawej strony od tylnego wejścia było miejsce szczególne, miejsce "raj" dla wybrańców i szczęściarzy, którym było dane je zająć. A dla dziecka to wzniesienie się ponad wszystkich pasażerów. To miejsce dla konduktora (którzy w jakimś momencie zniknęli z tramwai a miejsce zostało). Gruba, miękka gąbkowa poducha, pokryta "autentyczną imitacją skóry" (to mój ulubiony cytat z filmu "Dwaj zgryźliwi tetrycy" ... nasi kompani bo pasjonaci wędkarstwa ... ich też zapiszmy honorowo do naszego klubu)!
Mały człowiek tam siadał i stawał się WIELKI!
W starych autobusach też było miejsce szczególnego pożądania , miejsce obok kierowcy. Miejsce miało wzięcie cały rak , ale w zimie dodatkowym atutem było ciepełko płynące z pokrywy silnika , pokrywa też była skajowa .
- slawek_2348, BOB, Andrzej1 i 1 inna osoba lubią to
#310 OFFLINE
Napisano 27 marzec 2017 - 19:02
..."pokrywa też była skajowa"... a czasami przykryta przez kierowcę, prywatnym kocykiem w kratką
- slawek_2348, Pisarz.......ewski Piotr, Andrzej1 i 1 inna osoba lubią to
#311 OFFLINE
Napisano 27 marzec 2017 - 21:09
3 przystanki na takich "winogronach" jeździłem w III klasie szkoły podstawowej. Pewnie że na "dzyndzlu" było najlepiej ale tam chyba tylko raz czy dwa się załapałem bo ja miałem 10 lat a na "dzyndzlu" zawsze stare chłopy jeździły, takie po 13-14 lat . Coś mi się zdaje że teraz to takie nastolatki to są odwożone przez rodziców autami bo podróż autobusem lub tramwajem z automatycznymi drzwiami i klimatyzacją może być niebezpieczna .
- BOB, Pisarz.......ewski Piotr i Andrzej1 lubią to
#312 OFFLINE
Napisano 28 marzec 2017 - 04:13
#313 OFFLINE
Napisano 28 marzec 2017 - 04:38
Wzruszyłem się wspomnieniami...
#314 OFFLINE
Napisano 28 marzec 2017 - 05:11
- Pisarz.......ewski Piotr lubi to
#315 OFFLINE
Napisano 28 marzec 2017 - 14:11
No to mieliście przes...e w Warszawie. Na ŁKS wchodziło się z flaszką bez problemu, byle nie była widoczna na wierzchu i potem pita z torby papierowej...
#316 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2017 - 19:22
Wyskakiwanie w biegu będę pamiętał bardzo długo . W roku 69 zajechałem na bazar "skaryszeski" w celu nabycia spodni, tzw."sztany".
Spodenki oczywiście miód malina,tył nogawki dłuższy o ok. 1,5 cm, w kieszonkach napis qality no mistrzostwo świata /niech to szlag/.
spodenki zostały na czterech literach,stare do torby i ziu.
Na Zielenieckiej łapie 30 z zamiarem dostania się na ul. Brazylijską z przesiadką w 111 przy rondzie. Wszystko gra, ale jest małe ale..
Przed rondem gdy tramwaj zwalnia, trzeba się z nim rozstać,przejść przez jezdnię prosto na przystanek 111.
Zamiar super, wykonanie? No cóż, po wyskoczeniu czuje wspaniały chłód na klejnotach rodzinnych i dopiero zaskoczyłem że mam nowe portki na dupie.
W trybie mocno przyspieszonym,opuściłem marynarkę rękawy zawiązałem w pasie i drobnym kroczkiem w ul. Francuską do najbliższego krawca.
Jakie było moje zaskoczenie gdy starszy pan popatrzył na mnie jak na debila z początkami idiotyzmu wtórnego / teraz to ja mu się nie dziwię/.
Stare masz?
Mam.
To zakładaj.
Dziecko popatrz nie szkoda ci pieniędzy, raz że jest to szmata, to się nie nadaje nawet do podłogi, a dwa przy szwie nie ma odrobiny zakładu, to się musiało tak skończyć.Nie jesteś pierwszy!! Człowiek nawet nie wiedział jak mnie podbudował. NIE JESTEŚ JEDYNYM BARANEM W TYM STADZIE!!!
- Friko, sacha, BOB i 4 innych osób lubią to
#317 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2017 - 20:48
Dziecko popatrz nie szkoda ci pieniędzy, raz że jest to szmata, to się nie nadaje nawet do podłogi, a dwa przy szwie nie ma odrobiny zakładu, to się musiało tak skończyć.Nie jesteś pierwszy!! Człowiek nawet nie wiedział jak mnie podbudował. NIE JESTEŚ JEDYNYM BARANEM W TYM STADZIE!!!
Bo trza był składać na Rifle za 5$, Wranglery albo Lee za 6 bo tylko pańsko mogło sobie pozwolić wydać 8$ na Levisy
#318 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2017 - 07:59
- Friko, sacha, bartsiedlce i 5 innych osób lubią to
#319 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2017 - 10:42
O, i znowu coś fajnego do obejrzenia i poczytania w "Klubie"
- BOB lubi to
#320 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2017 - 11:44
- Friko i bartsiedlce lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych