..... Oczywiście moje rozważania nie dotyczą ww.pracowni...
A której?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 25 marzec 2013 - 10:17
..... Oczywiście moje rozważania nie dotyczą ww.pracowni...
A której?
Napisano 25 marzec 2013 - 10:30
Rozważania nie dotyczą żadnej pracowni, poprostu ogólne rozmyślenia. Już kiedyś się nad tym zastanawiałem, czy pracownia może się do takiego czynu posunąć?
Napisano 25 marzec 2013 - 11:03
Napisano 25 marzec 2013 - 11:34
Rozmawiacie sobie o opisach tych katalogowych i tych które są na gotowych wędkach. A zastanawialiście się kiedyś podczas zamawiania kijka z pracowni, że płacicie dużą kasę za wybrany blank i dostajecie gotowy, pięknie wykonany kij, tylko czy to ten blank, który chcieliście. Skąd ta pewność, że to ten blank za 600-700 zł? Do wykonania kija może być użyty blank jakiś za 100 zł, uzbrojony w SiCi, ładnie polakierowany, dobrze opisany i tak będziecie zadowoleni. No bo jak mało doświadczony znawca blanków i zamawiający przez internet lub tel. może wiedzieć co mu z pracowni przyślą. PS. Oczywiście moje rozważania nie dotyczą ww.pracowni.
To zasiałeś ziarno niepewnosci .Z reguły pracownie dają gwarancję na papierze więc strachu nie ma.Wątpię aby szanujące się pracownie miały myśl nawet, aby tak postępować.To strzał w kolano dla rodbuilera.Był jakby inny przypadek jednej pracowni, nad czym do dziś ubolewam .
Napisano 25 marzec 2013 - 11:38
Był jakby inny przypadek jednej pracowni, nad czym do dziś ubolewam .
Możesz przybliżyć szczegóły, bez nazwy pracowni oczywiście.
Napisano 25 marzec 2013 - 11:49
Możesz przybliżyć szczegóły, bez nazwy pracowni oczywiście.
No XRods miałem na myśli .
Napisano 25 marzec 2013 - 11:58
-12°C robi swoje
Napisano 25 marzec 2013 - 12:11
No XRods miałem na myśli .
XRods przy Anosie to malusienki pikus
Napisano 25 marzec 2013 - 12:18
XRods przy Anosie to malusienki pikus
Mam na myśli upadek pracowni ale z innego powodu.Pracownia która chce istnieć, mieć nieposzlakowaną markę na rynku, nie może sobie pozwolić na poważne "wpadki".Z reguły kończy się niechęcią klienta i upadkiem.
Napisano 25 marzec 2013 - 12:26
Mam na myśli upadek pracowni ale z innego powodu.Pracownia która chce istnieć, mieć nieposzlakowaną markę na rynku, nie może sobie pozwolić na poważne "wpadki".Z reguły kończy się niechęcią klienta i upadkiem.
Co dla jednego jest wpadka dla innego idealem Teraz wspolczuje wszystkim nowym palajacym sie tym zajeciem. Zboczenstwo na forum przybralo niesamowita moc i jesli kiedys bylem naczelnym krytykiem to teraz jestem maly pikus podobnie jak XRods przy Anosie Tego drugiego w pewnym stopniu szkoda bo wedki byly sliczne, wiedza tez zapewne wielka ale....
Bujo
Napisano 25 marzec 2013 - 12:37
eee tam ... znam takiego jednego faceta, co jak napisal, ze X-rods klienta kompletnie olewa, to tyle kopow w dupe dostal - od wazeliniarzy oczywiscie, ze do dzis ma sine posladki ... a jak kilkanascie miesiecy pozniej wspomniana firma na pierwszych stronach sie pojawila ... z oczywistych powodow, to czesc dupowlazow wody w usta nabrala, a inna czesc w zajadlych krytykow sie zamienila ... a ten facet, przestal przed przekretami oficjalnie ostrzegac ... no bo po co?
Napisano 25 marzec 2013 - 13:11
Napisano 25 marzec 2013 - 14:22
eee tam ... znam takiego jednego faceta, co jak napisal, ze X-rods klienta kompletnie olewa, to tyle kopow w dupe dostal - od wazeliniarzy oczywiscie, ze do dzis ma sine posladki ... a jak kilkanascie miesiecy pozniej wspomniana firma na pierwszych stronach sie pojawila ... z oczywistych powodow, to czesc dupowlazow wody w usta nabrala, a inna czesc w zajadlych krytykow sie zamienila ... a ten facet, przestal przed przekretami oficjalnie ostrzegac ... no bo po co?
Też kojarze tego jegomościa tak własnie było...
Napisano 25 marzec 2013 - 14:35
Ech... Wodę z mózgu robicie. Nikt poważny takich akcji nie robi. Tak jak Piotr napisał, to ma krótkie nogi. Takie historie się zdarzają, to jasne, ale to nisz. Zbyt duża konkurencja na rynku.
Napisano 25 marzec 2013 - 16:06
Ech... Wodę z mózgu robicie. Nikt poważny takich akcji nie robi. Tak jak Piotr napisał, to ma krótkie nogi. Takie historie się zdarzają, to jasne, ale to nisz. Zbyt duża konkurencja na rynku.
Nie będę pisał kto, ale Krzysiek uwierz, robi(ł). Sam tego doświadczyłem. Nie było to wstawienie blanku za 100 zamiast zamówionego za 500, ale wędki o różnych opisach były na tym samaym blanku. Opis różne o jedną działkę ktalogową. Kije identyczne.
Użytkownik krzychun edytował ten post 25 marzec 2013 - 16:08
Napisano 26 marzec 2013 - 13:49
Panowie ,ale czy to wątek do takich dywagacji?
Użytkownik kogut edytował ten post 26 marzec 2013 - 13:50
Napisano 02 kwiecień 2013 - 20:56
Dostawa przedświąteczna będzie po świetach.
Jak sie zmieni na lepsze, nie omieszkam odtrąbić w wątku.
Napisano 02 kwiecień 2013 - 21:20
Krzychu. Ja rozumiem. Jest w sieci takich historii i na zagranicznych forach też. Tylko to raz, że ciężko dopasowac, a dwa ze wyjdzie predzej czy pozniej. To jest margines.
Napisano 02 kwiecień 2013 - 21:23
Dziś dzwoniłem do Łukasza, ma sporo nowych rzeczy i jutro jadę obmacać co nie co bo nowy patyk trzeba wyrzeźbić
@Baars najlepiej będzie jak do niego zadzwonisz i się spytasz co Ciebie dokładnie interesuje
Pozdrawiam
Napisano 02 kwiecień 2013 - 21:27
Użytkownik Baars edytował ten post 02 kwiecień 2013 - 21:31
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Wojtka poj...Napisany przez gończy , 12 lut 2017 cage rods, autorski-rb, pracownia |
|
|
||
Hand made →
Pracownia Dragon - Design FishingNapisany przez Taps , 05 paź 2016 dragon, pracownia, rodbuilding |
|
|
||
|
Hand made →
Mazur RodsNapisany przez spinning-team , 24 wrz 2015 pracownia |
|
|
|
Hand made →
Zagraniczne pracownie wędkarskieNapisany przez Manniek66 , 23 sty 2015 pracownia |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Hauer Custom RodsNapisany przez andrzej525 , 25 lis 2014 autorski-rb, pracownia |
|
|
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych