Blanki travel są głównie projektowane na wyjazdy -zamysł jest taki aby nie płacić w samolocie ogromnych sum pieniędzy za transport . Ważne tez jest aby takie wędki doleciały w jednym kawałku bo przy drogiej wyprawie łowienie na jakąś pożyczoną wędkę do przyjemnych może nie należeć . Trvaelki na naszych polskich łowiskach jak najbardziej można a nawet trzeba używać . Ich wszechstronność można z powodzeniem wykorzystać na naszych wielkorzecznych łowiskach . Na dokładniejsze testy z nad naszych łowisk trzeba poczekać jak temperatury będą bardziej przyjazne , nie ukrywajmy też ,że takie testy trudniej przeprowadzić na naszych polskich łowiskach , gdzie zasobność ryb jest jaka jest .
Same przelotki tytanowe fuji są najlżjszymi jaki do tej pory wymyślono . Są też najlepszym , ale też najdroższym rozwiązaniem - tylko stożki trzeba budować z głową a nie jak fuji concept przykazał . Ostatnimi czasy z powodu gorszych warunków ekonomicznych wiele szanowanych parcownii , lub znawców internetowych rodbuildingu oczywiście będzie pisało ,ze tak nie jest ale jest to po prostu kłamstwo .
Można oczywiście w wielu przypadkach użyć tańszej alternatywy lub trochę oszukać -niektóre przelotki mają inną wysokość np essex . Budując krótszy stożek +tytany na szczycie można uzyskać jeszcze lepszy efekt ale nie wszędzie .Dlatego tez bardzo ciśniemy temat essexów w tytanie . No i oczywiście są też minimy
W travelkach zastosujemy chyba inne przelotki stalowe -bo tam są jeszcze inne warunki . Chociaż nie wiadomo jak wypadną testy nowych tytanów – głowę trzeba mieć zawsze otwartą na nowości .
Zwolennikiem kierunków nacjonalistycznych -również w blankach nie jestem źle mi się to kojarzy po prostu -jak kogoś uraził opis poprzedzony ciężką pracą chłopaków z Bangol to jest mi tylko przykro z tego powodu - i dlatego wkrótce zamieścimy jeszcze dokładniejszy , bardziej egzotyczny opis
Poniżej fotka nowych essxów KL oraz korka Tiger *
widoczny na insercie
Pozdrawiam
Łukasz
* nazwa poprawna politycznie Tygrysek -albo kot pręgowny , gdyż Tygrysy w Polsce nie występuja , a nie w każdym mieście jest zoo
Użytkownik Łukasz Masiak edytował ten post 11 grudzień 2013 - 02:02