No właśnie, ja też zaczynam od kilku dni się jej uczyć, mam nadzieję, że nauka nie pójdzie w las.Nie,- BC 9"2' 14lb mam już dobrze obłowionego i przygotowuję na koniec października mały tekst o nim w porównaniu z innymi dwoma blankami o zbliżonej mocy (15lb)
Wędka na tym blanku jest ,- no właśnie - specyficzna, nie posiadająca w znanych mi konstrukcjach odpowiednika
Są miejsca i metody w których jest po prostu niezastąpiona, jako uniwersał,- hmmm trzeba się jej nauczyć na 100% nie jest to wędka dla każdego kto potrzebuje kija o tych parametrach...
#761 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2016 - 20:32
#762 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2016 - 20:46
To będziemy się uczyć
No właśnie, ja też zaczynam od kilku dni się jej uczyć, mam nadzieję, że nauka nie pójdzie w las.
#763 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2016 - 21:00
Niesamowite, aż czekam z niecierpliwością co napiszecie jak się nauczycie tego niesamowitego, niespotykanego wcześniej nigdzie, kija do połowu ryb...
#764 ONLINE
Napisano 26 wrzesień 2016 - 21:11
Więc za kilka dni będę mógł coś więcej skrobnąć. Na sucho wrażenia bardzo pozytywne, blank szybki, sprężysty, smukły. Może namieszać na rynku w blankach UL
#765 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2016 - 05:08
Niesamowite, aż czekam z niecierpliwością co napiszecie jak się nauczycie tego niesamowitego, niespotykanego wcześniej nigdzie, kija do połowu ryb...
Epitety których użyłem,- nie zapowiadają niestety nic sensacyjnego, więc nie licz na jakieś zachwytowe fajerwerki z mojej strony chodzi jedynie o korelację sztywności blanku do innych walorów. Ale pisząc "walorów" mam na myśli zarówno cechy,- mile, jak i nie mile widziane...
- Artek lubi to
#766 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2016 - 08:56
Epitety których użyłem,- nie zapowiadają niestety nic sensacyjnego, więc nie licz na jakieś zachwytowe fajerwerki z mojej strony chodzi jedynie o korelację sztywności blanku do innych walorów. Ale pisząc "walorów" mam na myśli zarówno cechy,- mile, jak i nie mile widziane...
Arek i tak nie dogodzisz, bo blank 3g za ciężki, 3cm za długi i za mocno xxxxxxxxxx-fastowaty.
#767 OFFLINE
Napisano 27 wrzesień 2016 - 09:00
Witam
Czy ktoś może porównać SP 74ML/ M1 14 lbs 18 g do fx 794 lub Black Chrome 78 ML lub napisać kilka słów jako użytkownik ...??
Szukam czegoś pod szczupaka na lekko / średnio ...
pozdrawiam
Maciej
#768 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2016 - 10:00
A ja będe mało orginalny i napiszę , że blanki black chrome wcale mi się nie podobają ,a raczej ich ugięcie. W dłuższych konstrukcjach zdecydowanie bardziej podoba mi się wersja poprzednia Ul i XUL. Chrome sa za bardzo szczytowe a ich ugięcie w niektórych modelach przypomina wklejkę Oczywiście jest to moja ocena i nie każdy może się z nią zgadzać.
Pozdrawiam Paweł
#769 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2016 - 14:17
Paweł,a może właśnie takie mają być. Inne ugięcie jest w innych seriach -FX,PST,SP
#770 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2016 - 15:24
Te black chrome do Drop shota się nadadzą ?
#771 OFFLINE
Napisano 11 październik 2016 - 22:49
Paweł,a może właśnie takie mają być. Inne ugięcie jest w innych seriach -FX,PST,SP
Na pewno masz rację ...z tym , że jest tak jak z kobietami jednemu się podobają blondynki innemu brunetki Mi ta seria wcale nie podpasowała , jakaś taka nie dla mnie Aczykolwiek dla ludzi ceniących kije na ,które łapie się mandaty z racji ich szybkości,powinny sie spodobać. Osobiście wracam do spUl-a Dla mnie kapitalna maszyna do lowienia na lekko, tak naprawdę wszystkiego co w wodzie plywa - no może po za sumami .
#772 OFFLINE
Napisano 28 październik 2016 - 12:27
- mifek i kogut lubią to
#773 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2017 - 12:05
Będą nowe przelotki! Coś pomiędzy sic KR a torzitte ...Podobno
Użytkownik "Paweł" edytował ten post 28 kwiecień 2017 - 12:08
#774 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2017 - 12:14
Będą nowe przelotki! Coś pomiędzy sic KR a torzitte ...Podobno
Ale nie fuji
#775 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2017 - 12:46
Nie Podobno ładniejsze Zobaczymy - ale się cieszę! Ponieważ brakowąło mi pocienionego sic-a w ramce Kr ciut cięższego od Torzitte a lżejszego od zwykłych Kr sic. I w dobrej cenie Naprawdę jestem ciekawy ...
#776 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2017 - 12:50
zapomniany temat Del Toro a to ma jakieś znaczenie jakiej firmy ?
#777 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2017 - 13:07
Niby nie ma, niby ma... SIC SICowi nierowny, tym bardziej Torzite. Jaxon czy Mikado tez zaklada przelotki 'klasy SIC'
Mam nadzieje ze te nowe nie beda sie giely we wszystkie strony jak poprzednie...
#778 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2017 - 13:52
Niby nie ma, niby ma... SIC SICowi nierowny, tym bardziej Torzite. Jaxon czy Mikado tez zaklada przelotki 'klasy SIC'
Mam nadzieje ze te nowe nie beda sie giely we wszystkie strony jak poprzednie...
Czas i ten wątek to zweryfikuję
Pozdrawiam
#779 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2017 - 13:54
Czas i ten wątek to zweryfikuję
Pozdrawiam
Bedziesz mial, to wstaw jakies foty
#780 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2017 - 14:15
Wstawie ,ale to za ok 2-3 tygodnie . Czekam na cynk od Łukasza
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: pracownia
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Wojtka poj...Napisany przez gończy , 12 lut 2017 cage rods, autorski-rb, pracownia |
|
|
||
Hand made →
Pracownia Dragon - Design FishingNapisany przez Taps , 05 paź 2016 dragon, pracownia, rodbuilding |
|
|
||
|
Hand made →
Mazur RodsNapisany przez spinning-team , 24 wrz 2015 pracownia |
|
|
|
Hand made →
Zagraniczne pracownie wędkarskieNapisany przez Manniek66 , 23 sty 2015 pracownia |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Hauer Custom RodsNapisany przez andrzej525 , 25 lis 2014 autorski-rb, pracownia |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych